njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

06. maj. 2016

Na Fakultetu političkih nauka uvodi se smer televizijski analitičar

BEOGRAD, 6. maj 2016, (Njuz) – Na Fakultetu političkih nauka u Beogradu ubuduće će postojati i novi smer – analitičar na televiziji, odlučila je ova visokoškolska ustanova. Akademci koji završe ovaj smer steći će zvanje diplomiranog televizijskog analitičara.

– Naš fakultet je još jednom pokazao da prati društvena kretanja i potrebe za novim zanimanjima. Svedoci smo da je profesija analitičar na televiziji poslednjih godina u Srbiji veoma tražena, jer gotovo da nema televizijske emisije u kojoj ne gostuje neki analitičar. Potražnja je mnogo veća od ponude pa se dešava da jedna ista osoba za veče mora da gostuje u nekoliko emisija na različitim televizijama – objasnio je Dragan R. Simić, dekan Fakulteta političkh nauka.

On je rekao da su profesori sa ovog fakulteta poslednjih godina pružili svoj maksimum u analizi srpskih političkih i društvenih prilika u medijima, ali da ni činjenica da ih češće ima na televizijama nego na fakultetu ne podmiruje sve potrebe.

– Neki naši profesori samo što ne spavaju u televizijskim studijima, ali javnosti ih nikad dosta. Zbog toga smo primorani da iškolujemo nove generacije analitičara koji će malo odmeniti svoje starije kolege, koji polako, jedan za drugim, odlaze u ambasadore ili za predsednike Upravnih odbora velikih državnih preduzeća. Završiti ovaj smer znači će brzo i sigurno zaposlenje na televiziji, a potom samo od analitičara zavisi koliko će napredovati u karijeri – rekao je Simić.

Bojan Ljubenović

  1. Ja sam kaže:

    Analiticar- kako to analno zvuci!

  2. milan (nisam odavde) kaže:

    Eto zašto se botovi ubiše od vrednoće. Ima i od sendviča bolje!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *