njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

21. dec. 2014

Na novoj autobuskoj liniji preko Pupinovog mosta jutros svečano uhvaćen prvi putnik bez karte

GRADJANI

Putnici uhvaćeni u švercu na Pupinovom mostu moći će da biraju između više novih, lokalizovanih kazni/FOTO: Tanjug

BEOGRAD, 21. decembar 2014, (Njuz) – Na novoj autobuskoj liniji 85, koja saobraća od Banovog Brda do Borče i prelazi preko Pupinovog mosta, jutros je svečano uhvaćen Petar Ristić (40) kao prvi putnik koji se na ovoj liniji vozio bez karte.

Prvom šverceru na liniji 85 uručena je kazna u iznosu od 6.000 dinara, na koju će imati popust od 50 odsto ukoliko je plati u roku od osam dana, a sa njom će moći danas do kraja dana da se vozi potpuno besplatno vozilima GSP-a.

Svečanoj ceremoniji hvatanja su, osim kontrolora i pripadnika komunalne policije, prisustvovali i brojni zvaničnici, između ostalih gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić.

Gradonačelnik Mali svečano je uhvaćenom putniku izdeklamovao prava i obaveze putnika u GSP-u, dok mu je Goran Vesić, na svečanosti upriličenoj na stanici na kojoj je kontrola izvela Ristića, naveo da se karta mora kupovati i koje sve sankcije može da snosi ukoliko nastavi da se švercuje.

– Lepo je videti da su građani u potpunosti prihvatili novu autobusku liniju, o čemu svedoči i činjenica da su već počeli da se švercuju. Čovek se brzo navikne na ono što je dobro, a Ristićev primer govori da je implementacija linije 85 u potpunosti uspela – ocenio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradski menadžer Goran Vesić je, sa druge strane, još jednom podsetio na obavezu kupovine karata u gradskom prevozu i najavio uvođenje novih kaznenih mera za sve one koji tu obavezu izbegavaju.

– Ubuduće ćemo razvijati i lokalizovane vidove kažnjavanja. Tako će, recimo, oni koji se švercuju na linijama u blizini Skupštine Srbije za kaznu morati da prisustvuju zasedanju parlamentaraca,  dok će šverceri uhvaćeni na Pupinovom mostu moći da biraju između izbacivanja u lavirintu pristupnih saobraćajnica, držanju za noge naglavačke na ogradi mosta ili ostavljanja u Borči 3 – rekao je Vesić na svečanosti.

Petar Ristić, uhvaćeni putnik, rekao je na ceremoniji dodele kazne da je srećan što je baš on prvi uhvaćen bez karte i da će dati sve od sebe da opravda priznanje, „koliko već ujutru kad bude ponovo krenuo na posao“.

Nenad Milosavljević

 1. Ariela kaže:

  Ponosna sam stoje prvi svercer upravo iz mog Banovog brda…mi smo stari znanci kontroli po ubedjenju da kartu ne treba placati jos i iz linija 53 23 51 …ophrvase me uspomene iz mladosti rane kad smo svi vracajuci sa bazena na Kosutnjaku kontrolora u stampedu oborili na trotoar u Pozeskoj…naravno to sad ne znaci da kontrolore treba bacati s Pupinovog mosta ali cisto da znaju jedno…sverceri u busu imaju parolu kao i savez komunista: “nasi koreni su neunistivi!”

 2. xy kaže:

  Ovo je most Aleksandra paše Vučića, jeste da ga je napravio Đilas ali na tabli nigde ne piše Đilas, ali to nema nikakve veze da Vesić naplaćuje kazne jer on je lizao dupe i Đilasu i sada Vučiću i lizaće kome god zatreba, a i radiće svo što mu se naredi!

  1. aleksandar kaže:

   higijenski neki gospodin….

 3. Njegoš kaže:

  Pa nije jado gradonačelnikovo ime Nebojša Mali, već Šćepan, lažni doktor Šćepan Mali.

 4. Ja sam kaže:

  Pitao bih grasku vlast da li planira da pored mosta postavi crne nadhumne ploce i za ostale clanove Vlade i da li se planira povecanje polazaka u vreme zadusnica?

  1. celtic kaže:

   To će Vlada odlučiti na zajedničkom zasjedanju sa Sinodom SPC, koja je naš vjekovni kreator cijena tih usluga.

   1. Monika kaže:

    Ha ha ha sjajno! Mada, kada pogledam neke cenovnike od strane g. Sinoda, učini mi se k'o da ih je Papa lično, za nas radio!

    1. aleksandar kaže:

     dadoh ti plus dechko, ali ne znam,
     ‘de si ti gled'o cenovnik Sinoda? ;o)

     1. Monika kaže:

      Pa ovo-ono krštenja, venčanja, sahrane 300 € gore, dole! Tu sam vid'o da nešto nije u redu s cenovnikom. Ne poklapa se sa Svetim pismom. No, ja to pripisah dečačkoj naivnosti. ;-)

 5. strani placenik kaže:

  a sto mu na proslavi nije dosao Nikolic da mu uruci orden .
  Valja se ipak je prvi.

  1. Monika kaže:

   Imao je u tom trenutku viziju, javio mu se Tarabić i rekao: “Most, na kome uhvate putnika bez karte, pašće!”. Tarabić je još rekao: “Tomo, lezi”, a on od uzbuđenja nije mogao da legne, nego seo!

 6. beli kaže:

  Ja bih proterao autobus ovuda, nije to tako loše kao što izg…

 7. HimalajaC kaže:

  Ne mogu da verujem da vucic nije bio prisutAN Da ga licno uvati i pridrzi

  1. Ja sam kaže:

   Eno ga ronja ispod mosta.
   Ceka prvog svercere kog ce kontrolori,kao slucajno, ispustiti da ga spasi i potom ga pred roniocima sa kamerama, koji su se tu takodje slucajno zatekli, iznese do nadgrobne ploce, ozivi ga metodom usta na usta (bljak) i potom ga udavi pricom o boljem sutra.

   1. aleksandar kaže:

    ne sutra, nego za dve godine

    1. Ja sam kaže:

     Kod naprednjaka vazi uzrecica:
     -Dve godine prodjose, sutra nikako.
     P.S.
     Culi neki da Aca spasava ,,usta na usta” pa masovno poceli da se svercuju.
     Ti sigurno znas koji su u prvim redovima.
     Doktor Nesa nije. Isturio ruke pa Aci izigrava zadnjicni propeler u vodi.

  2. Monika kaže:

   A da mu ovaj ukaže poštovanje k'o Nemac prema Šrederu.

 8. nadžak efendija kaže:

  A, je li ona mermerna ploča.na mostu, rezervisana za njega?

  1. celtic kaže:

   Nije, nego za nas, običnu raju!

 9. mr:s kaže:

  Najveća kazna je ipak ako budu ostavljeni u Borči 3. Ma da kako sam čuo ovi iz gradske vlasti nameravaju da preimenuju Zemun u Borču 4 u duhu promena, jer nekako Zemun ih podseća na svoju prošlost, pa oće da jedno za svagda završe sa tim

  1. nadžak efendija kaže:

   Misliš- Zemunča.

   1. Ja sam kaže:

    Ili Bormunčani.

   2. Ja sam kaže:

    Ili Bormunčani.

  2. demagog kaže:

   Veća kazna je da se voze narednih 8 časova pored automata koji govori ‘Poštovani putnici, očitajte svoju kartu’. Tikovi glavom se jave posel četiri sata vožnje, a noćne more postaju konstantne. Mengele im nije ravan.

 10. aleksandar kaže:

  Bolje da je uhvacen bez karte nego bez autobusa.

 11. vitez kaže:

  Bez karte tu i tamo, ali sam siguran da ih bez gaća ima 50% u busu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *