nazad na vrh

Na novoj autobuskoj liniji preko Pupinovog mosta jutros svečano uhvaćen prvi putnik bez karte

Putnici uhvaćeni u švercu na Pupinovom mostu moći će da biraju između više novih, lokalizovanih kazni/FOTO: Tanjug

BEOGRAD, 21. decembar 2014, (Njuz) – Na novoj autobuskoj liniji 85, koja saobraća od Banovog Brda do Borče i prelazi preko Pupinovog mosta, jutros je svečano uhvaćen Petar Ristić (40) kao prvi putnik koji se na ovoj liniji vozio bez karte.

Prvom šverceru na liniji 85 uručena je kazna u iznosu od 6.000 dinara, na koju će imati popust od 50 odsto ukoliko je plati u roku od osam dana, a sa njom će moći danas do kraja dana da se vozi potpuno besplatno vozilima GSP-a.

Svečanoj ceremoniji hvatanja su, osim kontrolora i pripadnika komunalne policije, prisustvovali i brojni zvaničnici, između ostalih gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić.

Gradonačelnik Mali svečano je uhvaćenom putniku izdeklamovao prava i obaveze putnika u GSP-u, dok mu je Goran Vesić, na svečanosti upriličenoj na stanici na kojoj je kontrola izvela Ristića, naveo da se karta mora kupovati i koje sve sankcije može da snosi ukoliko nastavi da se švercuje.

– Lepo je videti da su građani u potpunosti prihvatili novu autobusku liniju, o čemu svedoči i činjenica da su već počeli da se švercuju. Čovek se brzo navikne na ono što je dobro, a Ristićev primer govori da je implementacija linije 85 u potpunosti uspela – ocenio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gradski menadžer Goran Vesić je, sa druge strane, još jednom podsetio na obavezu kupovine karata u gradskom prevozu i najavio uvođenje novih kaznenih mera za sve one koji tu obavezu izbegavaju.

– Ubuduće ćemo razvijati i lokalizovane vidove kažnjavanja. Tako će, recimo, oni koji se švercuju na linijama u blizini Skupštine Srbije za kaznu morati da prisustvuju zasedanju parlamentaraca,  dok će šverceri uhvaćeni na Pupinovom mostu moći da biraju između izbacivanja u lavirintu pristupnih saobraćajnica, držanju za noge naglavačke na ogradi mosta ili ostavljanja u Borči 3 – rekao je Vesić na svečanosti.

Petar Ristić, uhvaćeni putnik, rekao je na ceremoniji dodele kazne da je srećan što je baš on prvi uhvaćen bez karte i da će dati sve od sebe da opravda priznanje, “koliko već ujutru kad bude ponovo krenuo na posao“.

Nenad Milosavljević

 1. Ponosna sam stoje prvi svercer upravo iz mog Banovog brda…mi smo stari znanci kontroli po ubedjenju da kartu ne treba placati jos i iz linija 53 23 51 …ophrvase me uspomene iz mladosti rane kad smo svi vracajuci sa bazena na Kosutnjaku kontrolora u stampedu oborili na trotoar u Pozeskoj…naravno to sad ne znaci da kontrolore treba bacati s Pupinovog mosta ali cisto da znaju jedno…sverceri u busu imaju parolu kao i savez komunista: “nasi koreni su neunistivi!”

 2. Ovo je most Aleksandra paše Vučića, jeste da ga je napravio Đilas ali na tabli nigde ne piše Đilas, ali to nema nikakve veze da Vesić naplaćuje kazne jer on je lizao dupe i Đilasu i sada Vučiću i lizaće kome god zatreba, a i radiće svo što mu se naredi!

 3. Pa nije jado gradonačelnikovo ime Nebojša Mali, već Šćepan, lažni doktor Šćepan Mali.

 4. Pitao bih grasku vlast da li planira da pored mosta postavi crne nadhumne ploce i za ostale clanove Vlade i da li se planira povecanje polazaka u vreme zadusnica?

  • To će Vlada odlučiti na zajedničkom zasjedanju sa Sinodom SPC, koja je naš vjekovni kreator cijena tih usluga.

   • Ha ha ha sjajno! Mada, kada pogledam neke cenovnike od strane g. Sinoda, učini mi se k'o da ih je Papa lično, za nas radio!

    • dadoh ti plus dechko, ali ne znam,
     ‘de si ti gled'o cenovnik Sinoda? ;o)

     • Pa ovo-ono krštenja, venčanja, sahrane 300 € gore, dole! Tu sam vid'o da nešto nije u redu s cenovnikom. Ne poklapa se sa Svetim pismom. No, ja to pripisah dečačkoj naivnosti. ;-)

 5. a sto mu na proslavi nije dosao Nikolic da mu uruci orden .
  Valja se ipak je prvi.

  • Imao je u tom trenutku viziju, javio mu se Tarabić i rekao: “Most, na kome uhvate putnika bez karte, pašće!”. Tarabić je još rekao: “Tomo, lezi”, a on od uzbuđenja nije mogao da legne, nego seo!

 6. Ja bih proterao autobus ovuda, nije to tako loše kao što izg…

 7. Ne mogu da verujem da vucic nije bio prisutAN Da ga licno uvati i pridrzi

  • Eno ga ronja ispod mosta.
   Ceka prvog svercere kog ce kontrolori,kao slucajno, ispustiti da ga spasi i potom ga pred roniocima sa kamerama, koji su se tu takodje slucajno zatekli, iznese do nadgrobne ploce, ozivi ga metodom usta na usta (bljak) i potom ga udavi pricom o boljem sutra.

   • ne sutra, nego za dve godine

    • Kod naprednjaka vazi uzrecica:
     -Dve godine prodjose, sutra nikako.
     P.S.
     Culi neki da Aca spasava ,,usta na usta” pa masovno poceli da se svercuju.
     Ti sigurno znas koji su u prvim redovima.
     Doktor Nesa nije. Isturio ruke pa Aci izigrava zadnjicni propeler u vodi.

  • A da mu ovaj ukaže poštovanje k'o Nemac prema Šrederu.

 8. A, je li ona mermerna ploča.na mostu, rezervisana za njega?

 9. Najveća kazna je ipak ako budu ostavljeni u Borči 3. Ma da kako sam čuo ovi iz gradske vlasti nameravaju da preimenuju Zemun u Borču 4 u duhu promena, jer nekako Zemun ih podseća na svoju prošlost, pa oće da jedno za svagda završe sa tim

 10. Bolje da je uhvacen bez karte nego bez autobusa.

 11. Bez karte tu i tamo, ali sam siguran da ih bez gaća ima 50% u busu.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix