njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

21. jul. 2013

Na putu rekonstrukcije našla se Vlada stara 13 meseci

Vladu Srbije niko ne sme da sruši zbog sujeverja

BEOGRAD, 21. jul 2013, (Njuz) – Brižljivo i dugo planirana rekonstrukcija biće odložena zbog toga što se na njenom putu našla nešto više od godinu dana stara Vlada i zaustavila radove. Ljudi zaduženi za rekonstrukciju tvrde da zbog sujeverja ne mogu da otklone prepreku na koju su iznenada naleteli.

Projektanti verovatno nisu mogli ni da pomisle da bi radove na rekonstrukciji mogao da zaustavi jedna Vlada, stara oko 13 meseci, sa kadrovima poznatim iz devedesetih. Za podanike ove Vlade ona ima istorijski, ali i kulturloški značaj, zbog čega ne dozvoljavaju da bude rekonstruisana.

Rekonstrukciji se, naime, isprečilo sujeverje građana Srbije, koji su od seljana čuli brojne legende o starim vladama, zbog čega ne smeju da započnu sa rekonstrukcijom, plašeći se, kako kažu, prokletstva.

Nikolić kaže da Vlada ima istorijski značaj za žitelje ove zemlje i nudi rešenje po kom bi rekonstrukcija zaobišle Vladu, bez obzira što projektanti izričito naglašavaju da to nije moguće zbog bezbednosti.

Ministar građevine Velimir Ilić ima originalnu ideju. Vladu treba pomeriti tako da ne dovodi u pitanje rekonstrukciju.

– Mi hoćemo da kompletno konzerviramo Vladu, zaštitimo je i onda je hidraulično podignemo i na niskonosećim prikolicama prevezemo do lokacije koja će biti van domašaja rekonstrukcije, gde bismo je ponovo postavili – objašnjava ministar.

Ovakav predlog izazvao je reakciju meštana Srbije.

– Ljudi, ta Vlada ne može da se primi u ovim godinama makar je zalivali parama – poručuje jedan od građana.

Ni vicepremijer Aleksandar Vučić nije propustio da se uključi u priču o Vladi na trasi rekonstrukcije. Za njega je ova Vlada paradigma palanačkog duha u Srbiji.

– Mi hoćemo Vladu staru nešto više od godinu dana, a nećemo rekonstrukciju. E pa, hoću rekonstrukciju! Zamislite tog zlikovca projektanta koji nije izračunao da tamo postoji neka Vlada. I sad treba ponovo da platimo izbore i kampanju od nekoliko miliona evra zbog toga što neko sujverno čuva Vladu – izjavio je rezignirano vicepremijer Srbije.

Viktor Marković

 1. Bo kaže:

  Sva sreća da Vlada nije ZAPIS, može da se ruši, a i mesec joj ističe…

  1. Slavisha kaže:

   Treba da se napravi pasarela, tako da Vlada opstane na svom mestu.

 2. karlo kaže:

  U vreme devedesetih, odrzavao me u “zivotu” satiricni casopis “Krmaca”. U danasnje vreme, to je vasa druzina! Fenomenalni ste, prvo procitam vase vesti, “istinitije” su od svih Bliceva, Kurira i sl. Ovaj tekst je vrh! Cuvajte tu mudrost koju posedujete, ne dajte da vam je neko otkupi!!!

 3. Zoin Mihailo kaže:

  Nova Vlada treba da vežba rekonstrukciju na staroj Vladi, kao na belim miševima. Kada im to prođe, mogu da probaju na sebi.

 4. scoby kaže:

  Mali aca ocigledno uziva u dugotrajnim rekonstrukcijama, gde svi “glumci” mogu da prikazu svoj puni stvaralacki potencijal. Mnogo duze od Vlade rekonstruise drvoseka na mestu gradonacelnika (uskoro ce krenuti i 2. sezona ove kultne serije).

 5. ehm kaže:

  Vest vam je skroz lazna:

  – Ljudi, ta Vlada ne može da se primi u ovim godinama makar je zalivali parama – poručuje jedan od građana.

  KOjih gradjana? Pa bilo koji gradjanin je svestan da je svaka vlada do sada i alivana parama i da su sve zahvaljujuci projektima samozalivanja (najbitniji projekat svake vlade) i opstale koliko su opstale.

  Pa isto tako i ova moze opstati. Samo vi pustite Velju da radi svoj posao. Dinkic ce osigurati veoma “povoljne” kredite za ovaj projekat samozalivanja parama, dok ce na svecanom otvaranju projekta gostovati Ana Bekuta a kao predgrupe svirace Amadeus bend i Galija. Specijaln i gost iznenadjenja ce biti Djordje David

  1. Bane kaže:

   Sutra idem kod Hašima da prodam bubreg, ili dva, da podpomognem zalivanje vlade.

 6. Sasa kaže:

  Za ovaj leteci cirkus Monti Pajtona (vladu), “Farma” je krajnje ozbiljna emisija, ili serijal, ili sta je to vec.
  Od Ponodeljka ce da daju broj na koji mogu da se salju poruke. Ukucajte broj 13, da izbacite Dinkica, 12 za Bekutu, Mrkonjic – devojacko prezime pa moze da dodje do zabune.
  NAROD BIRA – Verovatno ce biti na Pinku.

 7. jelena kaže:

  naslov je sjajan i i sadrzina je bas “fest”. istinitije od svake medijske “istine”

 8. aleksandar kaže:

  ja bih vladu ipak posekao

  1. Satir kaže:

   I koliko onda da čekamo da druga poraste?
   I kakva?
   Nit propisno okalemljena, bez pedigrea i…..u sred leta, kad se retko šta uspe primiti?
   Ja bi ne samo posekao, već isčupao sa korenom, preneo na neku drugu lokaciju (eventualno u drugi klimatski pojas) a nanjeno mesto zasadio neku proverenu sortu, satru bar dve-tri godine.
   Tako bi znali sa čime imamo posla, za promenu :-)

   1. aleksandar kaže:

    ne cekamo da druga poraste. nema druge. ne treba.

 9. Tagore kaže:

  Velika rasprodaja srpskih grimasa na godišnjem odmoru:
  (Dubai, Turska, Malta, Kipar, na skuteru grčka plaža…)
  http://www.blic.rs/data/images/2013-01-29/309221_vucic-222beta_f.jpg

  ”Mi znamo sudbu i sve što nas čeka”

 10. pera kaže:

  Anjug javlja da se grupe akcijaša spremaju da pomognu u rekonstrukciji temelja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *