Za sada nije poznato da li će na svaki mejl biti zalepljena i elektronska doplatna markica
njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

01. sep. 2016

Na svaki poslati e-mail će se plaćati taksa za obnovu Hrama Svetog Save

Beograd, 1. septembar 2016, (Njuz) – Vlada Srbije usvojila je uredbu po kojoj će se na svaki poslati e-mail plaćati taksa od 10 dinara za izgradnju Hrama Svetog Save, saopšteno je iz Nemanjine 11.

Uredba stupa na snagu odmah i važiće do 31. decembra, posle čega će se analizirati njeni efekti i odlučiti hoće li trajanje biti produženo.

– U saradnji sa Poštom Srbije nekoliko puta smo već naplaćivali taksu na svaku poslatu pošiljku i i tako pomagali završetak Hrama Svetoga Save. U periodu od 15. juna do 31. avgusta ove godine u opticaj smo pustili čak 7,6 miliona komada doplatnih markica, ali se to pokazalo nedovoljnim. Uočeno je da građani jedni drugima sve manje pišu pisma i razglednice, a sve više komuniciraju elektronskim putem. Zbog toga smo rešili da taksa na svaki pojedinačni e-mail bude 10 dinara, a da se za cirkularni e-mail plaća 20 dinara – rekao je Rasim Ljajić, ministar telekomunikacija.

Pre donošenja ove uredbe Vlada Srbije je pribavila saglasnost Gugla, Jahua i drugih servisa za slanje elektronske pošte, objasnio je Ljajić i dodao da se na tome neće stati.

– Vlada prati nove trendove pa već razmišljamo da uvedemo taksu na slanje poruka, emotikona i stikera putem Vibera, Mesindžera i Votsapa. Ubeđeni smo da će tako prikupljena sredstva biti dovoljna da Hram Svetog Save bude završen. Dobro, ako ne sasvim onda u značajnoj meri – objasnio je ministar.

Bojan Ljubenović

 1. haha kaže:

  Samo 10 dindyi po emailu? Dobro da se nisu setili po slovu.

 2. Ja sam kaže:

  Obzirom na novo rukovodstvo Poste, na celu sa Zoranom Babicem, uskoro cemo poceti da gajimo golubove pismonose, u Zastavi da proizvodimo teretna zaprezna kola u u mercedesovom Ikarbusu kocije.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Siguran sam da je ovo samo početak. Gradjani još nisu svesni kakve sve takse ih očekuju!

 4. Davor kaže:

  Pošto bih sa slanjem emailova bankrotirao , ja se vraćam na slanje običnih pisama , jer sam čuo da je pala cena slanja pisma sa 23 na 13 dinara .

 5. Miki kaže:

  Kasniš, Bojane, ovo je tekst iz 2006.
  http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=439317

 6. zeks kaže:

  Pa dobro ljudi,salite se,zezajte politicare,bizMismene,prostitutke sa estrade,drustvo u celini itd.,ali ovo nije za sprdnju,procitace ovo neko iz Vlade pa ima da se naplacamo doplatnih markica za 10 hramova…

 7. voya montoya kaže:

  Ko,i kome da piše.A i šta poručnik da piše Naciji.Poručnik nema kome da piše…Tu je RTS,bez pokrajina…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *