njuz-autor

AUTOR: Bojan Ljubenovic

29. jul. 2013

Na VMA uspešno izvedena operacija razdvajanja ministra od ministarske fotelje

Zahvat trajao preko 12 sati

BEOGRAD, 29. jul 2013, (Njuz) – Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu danas je uspešno izvedena operacija razdvajanja srpskog ministra od njegove ministarske fotelje, saznaje Njuz.

Ovako komplikovan medicinski zahvat po prvi put je uspešno izveden u našoj zemlji, ali i u jugostočnoj Evropi.

– Ovo je veliki uspeh stručnjaka sa naše klinike – rekao je prof. dr Ljubiša Bobić, šef tima od devet lekara koji je izveo operaciju – Postupak razdvajanja trajao je više od 12 sati i mogu reći da je u potpunosti uspeo. Oba pacijenta su u stabilnom stanju, ministarska fotelja je zahvat podnela lakše, dok je ministar još u postoperativnom šoku. Međutim, to je uobičajeno u slučajevima kada je srastanje ministra i fotelje trajalo u dužem vremenskom periodu – dodao je Bobić, koji je iz etičkih razloga odbio da otkrije identitet pacijenta.

Lekari očekuju da se ministarska fotelja vrlo brzo vrati u ministarski kabinet, dok će oporavak ministra potrajati znatno duže.

– Ministar će neko vreme provesti u šok sobi, a onda će postepeno početi da se navikava na život bez svoje fotelje. Svetska iskustva govore da to ume da bude dugotrajan i za pacijenta mučan proces. Iako svi ministri listom govore da se nisu rodili u ministarskoj fotelji praksa je pokazala da njihov organizam teško podnosi razdvajanje od nje – istakao je profesor Bobić.

On je dodao da današnja uspešna operacija daje nadu da ćemo ubuduće lakše odvajati državne funkcionere od njihovih fotelja, te da će rekonstrukcije vlade ili raspisivanje vanrednih izbora u narednim godinama biti sve manje komplikovani.

Za uspeh srpskih lekara već su interesovanje pokazale ostale države iz našeg regiona koje takođe imaju problem srastanja ministara i njihovih fotelja.

Kako smo nezvanično saznali na VMA se već vrše pripreme za obavljanje znatno komplikovanije operacije od današnje, a radi se o razdvajanju državnih funkcionera od službenih automobila i mobilnih telefona, za koju mnogi stručnjaci smatraju da je nemoguće uspešno izvesti.

Bojan Ljubenović

 1. jery kaže:

  Ma kakvi uspešno!
  To vam se samo čini…
  Ima taj da umre u rekordnom roku…. ili će dobiti drugu fotelju.. ne ide to baš tako lako….

  1. celtic kaže:

   A ako ministar umre, nije ga žaliti, nego dobar roštilj zapodjenuti i ovu pjesmu povesti:

   http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ioLEWGFFQ-Q

 2. aleksandar kaže:

  drago mi je da je fotelja dobro.

  namestaj nije nista kriv….

 3. sone kaže:

  Napasce ga druga fotelja sto posto…

 4. Soko slobodni kaže:

  Ministarska fotelja je lakse podnela zahvat. Genijalno sroceno.

 5. Mirjana kaže:

  Izrašće im nova kao tumor…

 6. ariela kaže:

  Ma eto zahvaljujuci nasim strucnjacima ministra ipak odvojise od fotelje…a sta cemo sa dusevnim bolom gospodje ministarke?…njoj ce kao i svakoj ponosnoj zeni jednog ministra ipak trebati psiho terapija…a ne samo secer i voda kad sazna da vise nije ono zbog cega je prkosila svima…i na to treba misliti…

  1. iva kaže:

   Ma nije problem, junfer se lako zašije…

  2. Bane kaže:

   Nije važna ministarska žena. Meni je frka šta će da kaže Ana Bekuta!

 7. Medicina vrh vrhova kaže:

  Mislim da pravi poduhvat tek čeka našu medicinu, u dalekoj budućnosti. Razdvajanje Crkve od politike. Sa podjednakim šansama da uspe kao i da ne uspe!

 8. Melanija kaže:

  Bravo za operaciju,samo se bojim da za tu kanc bolest nema leka,metastaze su galopirajuce pa nam sledi “salto mortale”,a oni ce na Ciprus

 9. Prosvetni jadnik kaže:

  E, ljudi, skidam vam kapu! Svaka vam čast!!!!!!!!!!! Svaka vam je na mestu! Da li je dugačka vlista čekanja za takve operacije? Hoće li doći na red i neki direktori naših škola koji su se opsesivno vezali za svoje fotelje ili se i na ovakve operacije čeka, kao i do sada, 5-10…. g.? Do tada će i sama priroda na napravi selekciju!

 10. jelena kaže:

  Nama obicnim gradjanima samo nada da ce se operativni tim VMA tako usavrsiti do te mere da ce takve operacije biti rutinska stvar.

 11. J kaže:

  Ja iako sam oduvek bila priglupa, ne mogu da verujem da vas neko shvati i komentarise ozbiljno, ti komentari znaju biti smesniji od vase “vesti” :D

 12. Slavko kaže:

  Ala lažete, pa gde to ima? Pazi, na VMA uspešno izvedena operacija! Vi ste mlogo neozbiljan .net

 13. StakaZulu kaže:

  Ma ova operacija i može uspešno da se izvede, ali opreacija odvajanja ministarskog novčanika od državnog budžeta – nikada!!!

 14. Strootman kaže:

  Sere mi se od vašeg humora!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *