Ruka sa mačem kompromisno rešenje
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jan. 2021

Na zahtev investitora Belgrade Waterfronta krst na Sabornoj crkvi zamenjen mačem

Investitori Beograda na vodi zahtevali su da se krst na Sabornoj crkvi izmeni tako da ne bi smetao pogledu njihovih stanara. Kako se saznaje iz krugova bliskih gradskoj vlasti, Saborna crkva je sa pravoslavnim znamenjima smetala stanarima i uticala na stagniranje cene kvadrata u naselju “Beogradu na vodi”.

– Ovo je čisto tržišna odluka koja je doneta po principu “investitor je uvek u pravu” i nema nikakve veze sa nepoštovanjem religije i vere. Bordu menadžera koji su većinski vlasnici Beograda na vodi je bio ponuđen izbor od nekoliko kompromisnih motiva kojima bi bili zadovoljni i oni, ali i pravoslavno stanovništvo koje takođe živi u ovim krajevima. Jedan od predloga je bio da se krst zameni mačem, ali je naš tim istoričara-eksperata zaključio da bi bilo čudno da na vrhu crkve bude samo mač.  Zbog toga je usvojen predlog – ruka koja drži mač, kaže gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Kako tvrde strani investitori Beograda na vodi, Beograd je za sada jedan od gradova gde su najviše zadovoljni poslovnom klimom i odnosom vlasti prema novom kapitalu.

– Jako brzo se dogovaramo oko svega, i jako smo zadovoljni. Saborna crkva jeste malo daleko i teško se nazire iz Beograda na vodi, ali ako se baš potrudite i čkiljite u tom pravcu, krst na vrhu je bio skoro pa vidljiv. Ovako smo sigurni da se niko od stanara neće naći uvređenim, i izbegli smo sve potencijalne žalbe skupštini stanara u budućem periodu, kaže se u saopštenju borda investitora Beograda na vodi.

Nezvanično saznajemo da su u opticaju da zamene krst bile i neutralnije varijante poput kugle ili piramide, ali i modernije poput snopa svetlosti uvis, ljudske šake koja pokazuje “thumbs up” ili petla koji se vrti.

 

Viktor Marković

 1. voya montoya kaže:

  Lakse bi vrapci sletali na krst , gospodine Gradonacelnice..!!

 2. Баш Рђа kaže:

  Споменик Стефану Немањи, маузолеј неверног томе у Бајчетини и Храм бата сантоса имају исту сврху – да СНС крду буду замена за Патријаршију, Дечане и Грачаницу. Успут се баци коска гладном народу и украде неко милионче, мало ли је за шиптарско копиле које се диви Мурату, понекад је Протестант а пред изборе и Православац. Е сад, у Букурешту, за владавине Чаушескуа, подигнута је њихова Скупштина, ваљда зграда са највећом површином на свету, “лидер у Европи, први пут у историји…” бла, бла, бла… Па је Николае прошао како је прошао, зграда је још недовршена а Румуни му и дан данас ј… милу мајку кад прођу поред ње. А он сирома нит је био мафијаш нит издајник – дал се бре Румуни не огрешише о свог диктатора?

 3. Liliana kaže:

  Ma sta je ovo? Jesam li u nekom losem filmu ili snu? Ko na zemaljskoj kugli sme da skine krst sa crkve? Nigde u svetu se takve atvari ne desavaju ‘zbog pogleda’. Da mi dodje u moj grad i postavlja uslove? I sta ce uopste Arapu stan u Beogradu? Srbija se prodaje Arapima, a oni vec imaju u njoj par brigada sa hladnim oruzjem – migranata. Taj Vesic je izdajnik roda svoga. Boziji gnev ce se osetiti. Zemljotres ili poplava i adio svi uz vodu i na vodi. Pa zar i Patrijarsiha cuti.?

 4. Vladimir Nikolic kaže:

  Требало је да има бар сто метара у висини, нек цркну они што имају краљеве само у болесној машти и што присвајају Теслу, Пупина, Гундулића…. и многе друге.

  1. Liliana kaže:

   Ko da bude visok 100 m?
   Ja ne mogu da verujem da je neki smrdljivi arapin trazio da se skine krst sa Crkve. Da li je ovo istina i zasto Srbija cuti?

   1. Miona kaže:

    Ne mogu da verujem. Be mogu. Tu sam krstena. Kako smrdljivi arapcina moze da zapoveda u tudjoj zemlji? Pasce cena kvadrata? Sta je ovo ljudi? Nisu to nikakvu investitori to su okupatori iz sene. S njima drugujete tetosite one sto 5 godina sede i ne misle nikud nego cekaju cas. Proklet bio zanavek ko skine Casni Krst. Amin

 5. Mozak, ljudi! Gde je? kaže:

  Ahahaha, ne mogu da verujem!! U šta sve narod veruje!
  Ljudi, ovo jeNjuz.net – parodija na vesti, nisu prave vesti.
  Iskreno, ovo je baš tužno. U sve se veruje. Pročitap samo naslov, mozak pri tome isključen….strašn… Zoato se nama tako lako manipuliše

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *