Većina političara koji su tokom devedesetih i dvehiljaditih bili učesnici duela i dalje pričaju skoro iste priče
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

10. mar. 2017

Na zahtev velikog broja gledalaca RTS reprizira duele predsedničkih kandidata

BEOGRAD, 10. mart 2017, (Njuz) – Radio-televizija Srbije najavila je da će, zbog velikog interesovanja gledalaca, reprizirati TV duele predsedničkih kandidata kako bi gledaoci imali priliku da se upoznaju sa njihovim programima.

Prema rečima Dragana Bujoševića, generalnog direktora Javnog servisa, obaveza RTS-a je da pre svega bude servis građana i zbog toga će gledaocima u udarnim terminima obezbediti reprize svih TV duela održanih od 1990. do 2012. godine.

– Postoji više razloga zbog kojih smo se odlučili na puštanje repriza umesto organizovanja duela kandidata koji učestvuju na ovim izborima. Pre svega novi dueli su dodatni trošak za televiziju, a praksa je pokazala da naši ljudi vole i očekuju reprize domaćeg programa. Ipak, ono što je prevagnulo u odluci da pustimo reprize je to što je većina političara, koji su tokom devedesetih i dvehiljaditih bili učesnici tih duela, i dalje aktivno pričaju skoro iste priče, pa njihovi dueli skoro da nisu ni izgubili na aktuelnosti – objasnio je Bujošević.

– Podsetićemo se antologijskih duela Šešelja i Draškovića, pa zatim Šešelja i Lilića, posle dugo vremena imaćemo priliku da čujemo šta kažu već skoro zaboravljeni Milan Paroški, njegov imenjak Milan Panić, zatim Jezdimir Vasiljević, a tu je naravno i neprevaziđeni Nikola Šećeroski. Uveren sam da će ove reprize imati rekordnu gledanost i da će građanima pomoći da se lakše odluče za koga će glasati – rekao je generalni direktor RTS-a.

Bujošević kaže da je RTS već spreman i za eventualni drugi krug izbora.

– Ovo su nam deveti predsednički izbori od 1990. godine pa imamo dovoljno TV duela ne samo za drugi krug ovih, već i za drugi krug sledećih predsedničkih izbora – istakao je on.

Darko Crnogorac

 1. ZoinMihailo kaže:

  Premijer koji bi da bude predsednik bo izašao na predsednički TV duel ali samo kada bi mi protivnik bio Aleksandar Vučić.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Sad će još ispasti da je u Srbiji nekad bilo bolje i demokratičnije?!! Ma nemoguće, nikad nije bilo bolje nego sada i nema tu šta da se priča!

 3. Ja sam kaže:

  Al bi letelo perje i zardjale kasike a padali dzakovi sa glasackim listicima i helikopteri da se u TV duelu nadju radikal vucic i napredni aca.

 4. voya montoya kaže:

  Jedino je kandidat Seceroski predvideo pojavu Apex sistema i sadejstvo Komunalne Policije i Institucija sistema!!!Ostali kandidati su kao i sadasnji Kandidat,uglavnom sanjali o tudjem trosku,Velike snove i ostvarili male rezultate,uprkos svenarodnoj podrsci na svim nivoima.No,mozda u nadoknadi vremena,povratimo vec izgubljeno,kao Barcelona…

 5. peric kaže:

  Jel kod vas ostao jedini kandidat – Soko Sokolovic.

 6. Tom Tom kaže:

  Jadan li si Bujosevicu,jadan kao i Vucic.
  Sve u svemu, dva bedna jadnika.

 7. slobodan kaže:

  PODRŽITE BELOG, SMRADOVI!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *