nazad na vrh

Na zahtev velikog broja gledalaca RTS reprizira duele predsedničkih kandidata

Većina političara koji su tokom devedesetih i dvehiljaditih bili učesnici duela i dalje pričaju skoro iste priče

BEOGRAD, 10. mart 2017, (Njuz) – Radio-televizija Srbije najavila je da će, zbog velikog interesovanja gledalaca, reprizirati TV duele predsedničkih kandidata kako bi gledaoci imali priliku da se upoznaju sa njihovim programima.

Prema rečima Dragana Bujoševića, generalnog direktora Javnog servisa, obaveza RTS-a je da pre svega bude servis građana i zbog toga će gledaocima u udarnim terminima obezbediti reprize svih TV duela održanih od 1990. do 2012. godine.

– Postoji više razloga zbog kojih smo se odlučili na puštanje repriza umesto organizovanja duela kandidata koji učestvuju na ovim izborima. Pre svega novi dueli su dodatni trošak za televiziju, a praksa je pokazala da naši ljudi vole i očekuju reprize domaćeg programa. Ipak, ono što je prevagnulo u odluci da pustimo reprize je to što je većina političara, koji su tokom devedesetih i dvehiljaditih bili učesnici tih duela, i dalje aktivno pričaju skoro iste priče, pa njihovi dueli skoro da nisu ni izgubili na aktuelnosti – objasnio je Bujošević.

– Podsetićemo se antologijskih duela Šešelja i Draškovića, pa zatim Šešelja i Lilića, posle dugo vremena imaćemo priliku da čujemo šta kažu već skoro zaboravljeni Milan Paroški, njegov imenjak Milan Panić, zatim Jezdimir Vasiljević, a tu je naravno i neprevaziđeni Nikola Šećeroski. Uveren sam da će ove reprize imati rekordnu gledanost i da će građanima pomoći da se lakše odluče za koga će glasati – rekao je generalni direktor RTS-a.

Bujošević kaže da je RTS već spreman i za eventualni drugi krug izbora.

– Ovo su nam deveti predsednički izbori od 1990. godine pa imamo dovoljno TV duela ne samo za drugi krug ovih, već i za drugi krug sledećih predsedničkih izbora – istakao je on.

Darko Crnogorac

Tagovi: ,