njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

09. apr. 2014

Nada Macura poručila naoružanim sugrađanima da se slojevito obuku kad krenu napolje

Macura je rekla da su naoružani građani posebno osetljivi jer neretko imaju alergiju na barut

Macura je rekla da su naoružani građani posebno osetljivi jer neretko imaju alergiju na barut

BEOGRAD, 9. april 2014, (Njuz) – Portparolka hitne pomoći Nada Macura podsetila je danas sugrađane koji naoružani izlaze napolje da se obavezno slojevito obuku zbog nepredvidljivih vremenskih prilika i velikih oscilacija dnevnih temeratura.

Macura je za Njuz rekla da su naoružani građani posebno osetljivi jer neretko imaju alergiju na barut i imunitet im je slab usled tereta koji nose sa sobom uvek kada krenu napolje.

– Oni uvek negde jure, ne vode računa o svom zdravlju, izloženi su stresu jer često prete ljudima i sukobljavaju se sa njima i sve to ostavlja posledice. Dakle, pijte dosta tečnosti, jedine laganu i kvalitetnu hranu i nosite više slojeva odeće kako biste mogli da se prilagodite temperaturi koja se često menja – rekla je Macura.

Prema njenim rečima, sugrađanin Slobodan P, koji je jutros došao kod nje po savet noseći zolju, odličan je primer kako se ne treba ponašati.

– Slobodan je nosio vrlo težak teret i bio je obučen mnogo toplije nego što je trebalo. Nije ni čudo što se toliko unervozio da je počeo da preti osoblju Hitne pomoći. Kada se čovek pojačano znoji u kontinuitetu, pa ga potom produva vetar, to može biti opasno ne samo po njegovo zdravlje, već i po njegovo strpljenje – navela je Macura i poručila reporteru Njuza da redenike sa municijom rasporedi malo bolje kako mu ne bi bila opterećena samo jedna strana tela.

Nenad Milosavljević

 

 1. himalajac kaže:

  uz slojevitu odecu treba uvek imati i hladno oruzije, cisto radi balansa

  1. iva kaže:

   a i ako treba oljuštiti bananu, koja, poznato je, sadrži dosta kalijuma, što podspešuje balans elektrolita.

   1. celtic kaže:

    Može i paradajz, ima više kalijuma, lakše se vari od banane, a i spušta pritisak.

 2. Ja licno i personalno kaže:

  Sta je REDENIK sa municijom? O.o

 3. Polovni Buntovnik kaže:

  Vijetnamka je zakon, ni pretanka ni pretopla a kad ti je vruće možeš da je vežeš oko struka tako da ti ne ometa pristup nožu, pištolju i bombama na opasaču…

  1. celtic kaže:

   Prije mnogo ljeta, na -20 C, drotovi me legitimišu, onaj mlađi, nafurani govori: “Aj izvrni unutrašnje džepove od vijetnamke!” Stariji drot mu pukne preko face jednu dobru roditeljku i kaže: Konju, vijetnamka nema unutrašnje džepove; momci, laku noć. Od tog trenutka se osjećam lijepo, i utisak još traje ;-)

 4. iva kaže:

  A ako zaista postane vruće, možete se osvežiti molotovljevim koktelom.

 5. scoby kaže:

  A sta da rade mudzahedini, kad ne mogu da skinu slojeve TNT-a kojim su opasani (upaljac to ne voli!)? Opet se tu namece zolja kao prakticnije resenje.

 6. Jeca kaže:

  Nije mi jasno zašto su ga onako prepali i razoružali, umesto da mu daju osveženje i priskoče u pomoć. Naši dragi naoružani sugrađani će izgubiti veru u hitnu pomoć, možda i zdravstvo u celini. Nadam se da će ovaj apel gospođe Nade stići do njih.

 7. celtic kaže:

  Zadnji pasus staviti u Ustav!!!!

 8. aleksandar kaže:

  sat gleam blic… boktejebo….. ima indikacija da je narot puko…..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *