njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. nov. 2010

Najavljena izgradnja “Prve Srpske Normalnice”

Idejno rešenje “Prve Srpske Normalnice”

BEOGRAD, 7. novembar 2010, (Njuz) – Kako Njuz.net saznaje, Ministarstvo Zdravlja Republike Srbije je odobrilo hitnu realizaciju projekta izgradnje “Prve Srpske Normalnice” u Beogradu, i odlučilo da na taj način konačno izađe na kraj sa ovom opakom bolešću od koje je nekad bolovala većina stanovništva. Ovaj velelepni objekat će služiti  u svrhu lečenja mentalno normalnih koji polako, ali sigurno postaju sve izolovanija manjina i teško izlaze na kraj sa frustracijama i neurozama koje su rezultat svakodnevnog života u Srbiji.
 
Po rečima ministra zdravlja, dr. Tomice Milosavljevića, na sednici Vlade koja je održana prošlog petka, je došlo do saglasnosti svih resora da je isplativije investirati u jednu ustanovu ovog tipa, nego trošiti milijarde na reforme administrativnog, pravnog i privrednog sistema za koje se sumnja da su u stvari i uzrok ovih tegoba od kojih oboljevaju građani.

Prenosimo izjavu ministra Milisavljevića sa konferencije za štampu:

– Depresije i paranoje su postale sasvim uobičajena stanja na koje je većina zdravih građana izgradila imunitet, što preventivnom samomedikacijom i upotrebom bensedina, kao i izbacivanjem nakupljenog stresa katartičkom metodom u vidu prebijanja stranih državljana i nepoželjnih manjina, pa je došlo vreme da se pobrinemo i o onima koji sa normalnošću teško izlaze na kraj. Oni koji odbijaju da uzimaju lekove, ne mire se sa stanjem stvari i realnošću takvom kakva jeste, vrlo često deluju histerično, neposlušno, protive se, bune, traže nekakva prava, organizuju štrajkove, „mirne“ proteste i ispoljavaju ostala čudna ponašanja koja u stvari samo remete našu svakodnevicu i izazivaju gnev većine koja je navikla drugačije – saopštio je ministar. 

– U cilju očuvanja javnog reda i mira, odlučili smo da ove građane, koji mogu biti opasni sami po sebe, a na kraju krajeva i za funkcionisanje društva na kakvo smo navikli, smestimo u posebne ustanove gde će stručna lica na ispravan načinbrinuti o njihovom lečenju – završio je Milisavljević.

Da podsetimo, Ministarstvo Zdravlja Republike Srbije je 26. marta prošle godine donelo uredbu po kojoj se manije, šizofrenije, paranoje i poremećaji ličnosti skidaju sa liste oboljenja nakon što je utvrđeno da predstavljaju sasvim prirodnu reakciju organizma na kontradiktorne i frustrirajuće situacije sa kojima se sreće prosečna osoba u našoj zemlji.

Uzevši u obzir broj onih koji ispoljavaju ove uobičajene i bezazlene simptome, što je po poslednjim analizama iznosilo 93,7% stanovništva, ministarstvo je donelo odluku da tada već uveliko pretrpane ustanove u Palmotićevoj, Višegradskoj, Kovinu i ostalim mestima, preuredi u objekte korisnije namene. Primera radi, objekat u Višegradskojje već preuređen u fabriku stezulja koje su bile glavni modni hit na prethodnom Fashion Weeku.

O sudbini normalnih ljudi će brinuti tim eksperata i specijalista koji u ovom momentu rade na usavršavanju terapija izluđivanja koje bi trebale ove nesrećne pojedince prilagoditi i uspešno integrisati nazad u društvenu sredinu. Kako je najavljeno, ovaj savremeni model bi bio sledeći izvozni hit srpske medicine jer su u najavi kao klijenti i zdravstveni sistemi drugih zemalja, kao što su Iran, Tanzanija, Uganda i Afganistan, koji imaju sličnih problema sa ovom pojavom.

Nina Hagenić

 1. Insajder kaže:

  Iz pouzdanih izvora saznajem da je terapija izludjivanja poverena dr. Srećku Šojiću, koji je ujedno predsednik stranke, nekada zvane “Stranka zdravog razuma, a sada, u duhu vremena i svetskog poretka, preimenovana u “Stranku umobolnih”.

 2. Anastasja kaže:

  Da li će se ”lečenje” u ovoj ustanovi odnositi samo na Beograd? Do sada je bilo veoma teško koristiti usluge beogradskih zdravstvenih ustanova ako ste iz unutrašnjosti. Kada se dobije uput prvo ga moraju potpisati troje specijalista (iz iste oblasti medicine), zatim direktor bolnice, pa onda se ide na komisiju koju čine lekari zaposleni u socijalnoj zaštiti. Ako bude važila ova procedura i dalje, možda neće ni biti potrebno da gore pomenutu ustanovu koristi stanovništvo iz provincije.

  1. neriljano kaže:

   Draga Anastasija,
   Unutrašnja, kako ste je nazvali, ili Centralna Srbija je tek skoro otkrivena, ako niste znali, tako da naši državni čelnici ulažu nadljudske sposobnosti kako bi se realizovalo lečenje pacijenata iz vaše zaostale zemlje u našem Beogradu. Takođe bi trebalo da vaše lokalne zajednice pokrenu programe, kako bi što više denormalizovali ljude u svojoj sredini. Ovako bi se broj normalnih drastično umanjio, a naše “Normalnice” mogle bi da služe samo za normalne sa najjačim simptomima. Sprovodeći ovu metodu, se očekuje da za 10 godina u Centralnoj Srbiji i Beogradu više svi normalni budu iskorenjeni.

 3. tanja kaže:

  molim, rezervisite mi jednu sobu bez pogleda, kes kredit za mito mi je odobren, uplata ce biti izvrsena preko tekuceg racuna cuvara Normalnice

 4. Anastasja kaže:

  Gospodine Neriljano,
  hvala na obaveštenju, ali ja sam iz Vojvodine. Ako ste slučajno gledali bilo koji od beogradskih TV programa, sigurno ste primetili da se ponekad prikazuju neke reklame ovdašnjih banaka (Vojvođanska banka), inače, što se ostalog tiče – mrkli mrak. Ah, da … i svetli lik i delo milog li nam F(P)ajtića se ponekad prikaže, ali kao kroz izmaglicu.

 5. Filip kaže:

  Braco dajte vi nama malo mira, para, i sigurnosti! Svi ce biti zdravi!

 6. Ja kaže:

  Clanak me odusevio! I potpuno podrzavam sve istine koje proizilaze iz njega.

  JA mislim da smo MI vec korak ispred vremena tako sto smo napravili pre izvesnog vremena nasu sjajnu i slicnoimenu grupu.

  Pridruzite nam se da caskamo o “normalnima” i “slicnima”.

  http://www.facebook.com/NormalnoNenormalni

  Veliki poz
  Ja

 7. Povratak kaže:

  Ja se izvinjavam, a sta da radimo mi kad primetimo da je neko “normalan” van institucije?
  Jel smemo da bijemo ili treba da sacekamo nadlezne da to oni obave? Mislim, nije mi svejedno, ja zivim u takvom kraju da malo malo, pa neko normalan iskoci pred mene i pita: jel legla plata?!

  mislim, covece, da ne poverujes… plata!? sta sve necu cuti…

  http://www.upoznajsrbiju.co.rs

  1. neriljano kaže:

   Sta se bre loziš. Gde si ti video normalnog u Srbiji?! Srbija je zemlja zdravih ljudi, nebeski narod, tako da potreba za nekim posebnim bolesničkim institucijama ne postoji. Otvarajte bolnice za one vaše pedere. Nas čuva Beli anđeo. Živela Srbija.

 8. unutrasnji kaže:

  pravoslavlje ili smrt

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *