nazad na vrh

Nakon dobijanja srpskog državljanstva Rejf Fajns se raspituje kako da emigrira u Norvešku

Fajns se već raspituje šta mu je potrebno od dokumenata

BEOGRAD, 11. septembar 2017, (Njuz) – Poznati glumac Rejf Fajns izjavio je danas da, nakon dobijanja srpskog državljanstava, planira da emigrira iz zemlje. On je, kako kaže, već uveliko počeo da se raspituje o tome kako je najlakše otići iz Srbije u Norvešku, kao i šta mu je sve neophodno od dokumentacije.

– Svi znamo da u Srbiji situaciju za kulturu, a samim tim i za nas glumce, nije ni najmanje ružičasta. Kinematografija je jako u teškom stanju, malo se filmova snima, budžeti su skromni i mali broj mojih kolega uspeva da zaradi za pristojan život. Dobro sam razmislio o svemu i shvatio da je za mene jedini izlaz odlazak iz Srbije i traženje posla u inostranstvu, što srpski pasoš omogućava– rekao je Fajns.

– Vidim da veliki broj državljana Srbije odlazi u Norvešku, svi su se lepo snašli, kažu da može i dobro da se zaradi, pa sam se i ja odlučio za tu zemlju. Svestan sam da neću moći da radim posao za koji sam se školovao, ali sam spreman da, dok se ne snađem, taksiram, radim u kafiću ili fizikališem – ispričao je za Njuz poznati glumac.

On je dodao da je, kada je saznao da će dobiti srpski pasoš, tražio savet od svog kolege Stivena Sigala, koji takođe ima naše državljanstvo.

– Stiven mi je samo rekao “uzmi pasoš u ruke i što pre beži iz Srbije, tamo nema ‘leba” – otkrio je Fajns.

Soko Sokolović

 1. Pa može mu i u Srbiji biti lepo kao glumcu, jedino mora da nauči da ne piški!

 2. Srpski pasos je samo drugo ime za ukunutu Radnu knjizicu.

 3. Nakon dobijanja srpskog pasoša Fajns podnosi zahtev za dobijanje građevinske dozvole da snimi film o Beogradu na vodi.

 4. Ako je čovek hteo da izvši eutanaziju, mogao je u Švajcarsku,
  za to mu nije trebalo švajcarsko državljanstvo, samo malo novca.

 5. Mora da je pogrešno obavešten da Toma grobar izdaje crkvu za svadbe i sahrane.
  Ma, nemam on vremena za to. Peče rakiju!

 6. Može da pita Radoša Bajića da mu dodeli neku ulogu u novoj sezoni kultne serije ‘Selo gori a baba se češlja’ da recimo igra suparnika njegovom sinu i preotme mu jednu od žena. A možda i da preuzme pozorišne uloge Sergeja Trifunovića pošto on sad ima preča posla, ili..možda je ipak najbolje da emigrira.

 7. I Haradinaji su svojevremeno imali nase drzavljanstvo,pa su se snasli i bez odlaska pod Sunce hladnog zapadnog sveta…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix