nazad na vrh

Nakon presude da je “Hit tvit plagijat” emisija menja ime u “Utisak subote”

BEOGRAD, 3. septembar 2021, (Njuz) – Nakon prvostepene presude Višeg suda, kojom je utvrđeno da je “Hit tvit” plagijat “Utiska nedelje”, novinarima se obratio i Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink. On je tom prilikom najavio da će “Hit tvit” promeniti ime u “Utisak subote” kako bi se otklonila svaka sumnja o plagiranju.

Mitrović je istakao da će novo ime svima pokazati da ove dve emisije nemaju nikavih dodirnih tačaka.

– Zaista sam šokiran presudom jer ne vidim šta je doprinelo odluci o tome da je u pitanju plagijat. Zar je moguće da neko vidi plagiranje u tome što se obe emisije emituju istog dana, počinju u isto vreme, imaju voditeljku, tri gosta koji diskutuju o predlozima, telefonska uključenja i gledaoce koji glasaju za to koji je predlog obeležio proteklu nedelju – zapitao se Mitrović.

– Niko nije uzeo u obzir činjenicu da u studiju uvek imamo džinovskog miša, a često i Acu Lukasa, što u “Utisku nedelje” nikada nije bio slučaj. Čak i stolice na kojima gosti sede ne liče na one u emisiji koja nam osporava originalnost, a da ne pričam o tome da su reklamni blokovi u obe emisije potpuno različiti, kao i broj telefona za uključenja gledalaca – napomenuo je vlasnik Pinka.

Mitrović je dodao i da će, kao još jedan dokaz da Pinkova emisija nije plagijat, “Utisak subote” počinjati pet sekundi pre “Utiska nedelje” , a završavaće se deset sekundi nakon njega.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix