njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. sep. 2021

Nakon presude da je “Hit tvit plagijat” emisija menja ime u “Utisak subote”

BEOGRAD, 3. septembar 2021, (Njuz) – Nakon prvostepene presude Višeg suda, kojom je utvrđeno da je “Hit tvit” plagijat “Utiska nedelje”, novinarima se obratio i Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink. On je tom prilikom najavio da će “Hit tvit” promeniti ime u “Utisak subote” kako bi se otklonila svaka sumnja o plagiranju.

Mitrović je istakao da će novo ime svima pokazati da ove dve emisije nemaju nikavih dodirnih tačaka.

– Zaista sam šokiran presudom jer ne vidim šta je doprinelo odluci o tome da je u pitanju plagijat. Zar je moguće da neko vidi plagiranje u tome što se obe emisije emituju istog dana, počinju u isto vreme, imaju voditeljku, tri gosta koji diskutuju o predlozima, telefonska uključenja i gledaoce koji glasaju za to koji je predlog obeležio proteklu nedelju – zapitao se Mitrović.

– Niko nije uzeo u obzir činjenicu da u studiju uvek imamo džinovskog miša, a često i Acu Lukasa, što u “Utisku nedelje” nikada nije bio slučaj. Čak i stolice na kojima gosti sede ne liče na one u emisiji koja nam osporava originalnost, a da ne pričam o tome da su reklamni blokovi u obe emisije potpuno različiti, kao i broj telefona za uključenja gledalaca – napomenuo je vlasnik Pinka.

Mitrović je dodao i da će, kao još jedan dokaz da Pinkova emisija nije plagijat, “Utisak subote” počinjati pet sekundi pre “Utiska nedelje” , a završavaće se deset sekundi nakon njega.

Soko Sokolović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *