Mušterije jedva pristale da popiju piće koje nije u tegli
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

16. aug. 2017

Snalažljivi konobar poslužio piće u čašama kada mu je ponestaglo tegli

BEOGRAD, 16. avgust 2017, (Njuz) – Ivan Krsmanović, konobar je jednom vračarskom lokalu, prijatno je iznenadio sve goste kada je sinoć, nakon što je shvatio da su mu sve tegle prljave, odlučio da piće posluži iz najobičnijih čaša.

On kaže da su gosti bili dosta zbunjeni, ali da su ipak na kraju odlučili da popiju pića iz čaša.

– Bila je dosta velika gužva i shvatio sam da su mi sve tegle prljave, a imao sam novu porudžbinu. Gledao sam oko sebe, pokušavao da smislim kako da se snađem, kada sam se, kao kroz maglu, setio da sam u mladosti pio piće iz čaša i da je ono bilo skoro istog ukusa kao i iz tegle. Srećom, pa u lokalu imamo neke čaše koje su ostale još od starog gazde i koje godinama niko nije koristio, tako da sam u njih nasuo pića – otkriva ovaj konobar i dodaje da je u kafiću nastao tajac kada se pojavio sa pićem u čašama.

– Gosti su me gledali i pitali šta je sad ovo. Jedan mi je rekao da ima osećaj da je zaglavljen u 2014, drugi je rekao da nije toliki ekscentrik pa da pije iz najobičnije čaše. Ipak, vremenom su pristali i posle se nisu previše bunili – kaže ovaj konobar i napominje da bi, ako mu nekad ponestane tanko isečenih stabala za služenje mezea, mogao da proba da hranu stavi na tanjir, ali se boji da bi to već moglo da izazove mnogo ekstremnije reakcije.

Marko Dražić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Bože u kakvom veku živimo – čaše tegle, tanjiri daske, premijeri predsednici, predsednik države predsednik komisija, – sve se sasvim izmešalo pa se više uopšte ne zna šta ko pije. Nažalost jako dobro se zna ko plaća!

 2. Ja sam kaže:

  A u Njegosevoj, na istom Vracaru, poceli su umesto tradicionalnih paleta da u unose u kafice ono sa cetiri noge i naslonom, a stolica se nekada zvalo.

 3. amharac kaže:

  ja se secam da su neki likovi jos u osnovnoj donosli na sistematski mokracu u teglama; oduvek su tegle bile fensi

 4. Malo mnogo kaže:

  Za čašu je važno da bude uvek do pola puna a ne od pola prazna ,da bude čitava tj. ne prsne i da se dugo odlaže ta zadnja kap koja bi da je prelije.A tegle,tegle će ponovo u istoriju jer nemamo šta da stavimo u njih.

 5. voya montoya kaže:

  Svakako,tegle Srbi…!!! A za koji kur..,u iducem hajduckom sastanku…!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *