Urednici "Kulturnog dnevnika" su protivnike režima lukavo uvili u oblande baleta i slikarstva
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. jul. 2017

Naprednjaci svako veče na prozorima lupaju u šerpe i lonce tokom “Kulturnog dnevnika”

BEOGRAD, 28. jul 2017, (Njuz) –Članovi Srpske napredne stranke svake večeri tokom “Kulturnog dnevnika”, a nakon negativnih izjava predsednika Aleksandra Vučića o toj emisiji, izlaze na prozore i lupaju u šerpe i lonce, oživljavajući tako davno zaboravljeni način protesta iz devedesetih.

Predsednik je izjavio da ta emisija služi samo da se pojave ’’oni koji mu psuju majku da to tu još tri puta ponove’’, a kada su to čuli, naprednjaci su se organizovali kako bi izrazili svoj protest.

– Jeste da retko ko to gleda i da predsednik nije izneo konkretna imena i delove iz emisija, ali nama to nije nikakav problem. Znali smo samo da odmah moramo krenuti u akciju – naveo je jedan od učesnika ove akcije.

– Pre nam je to lupanje bilo bezveze i izdajnički ali sada vidimo, posle napretka i stalnog rada na sebi, kao što i naš predsednik radi uostalom, da to sve i te kako ima smisla – ocenio je sagovornik Njuza.

Reakcije analitičara su na ovu situaciju prilično podeljene.

– Gledaoci mogu da čuju nešto protiv režima, a ujedno se i kulturno uzdižu – kažu jedni, dok drugi ističu da je to još jedna podvala vlasti jer ’’kao, dozvolili su protivnike na televiziji, ali ih stavili u format koji niko ne gleda’’.

Za sada ni iz jednog izvora nije bilo moguće potvrditi šta je zaista izrečeno protiv Vučića u pomenutoj emisiji, verovatno jer bi za to, kako ocenjuju stručnjaci, “bilo potrebno odgledati sve te dosadne priloge o kulturi, baletu i ostalim performansima”.

Marko Somborac

 1. Ja sam kaže:

  Kako ces prepoznati naprednjaka?
  Smeje se ala Lea, citira umotvorine ucesnika Farme, prepricava fazone iz Kursadzija, jednom nedelno nosi uzorke krvi na DNK analizu, zna napamet sva otvorena pisma zeljka mitrovica i zivotni san mu je da uzivo vidi zivog acu.

  1. fan klub Lee Kis i Zorana Kesica kaže:

   Vi patriJote koji ste protiv proevropske vlasti na celu sa Vucicem, Dacicem i Julinom ( koji slede Zoranovu viziju), nastavite da prizivate devedesete i rat iz toplih fotelja. Puske u ruke pa pravac na Kosovo, ali sa svojom a ne tudjom decom.

   1. Ja sam kaže:

    Spojio si nespojivo-dakle ne postojis, niti si postojao…

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Konačno se kultura i naprednjaci našli u istom tekstu. Kraj je blizu!

 3. amharac kaže:

  kako nam dobro ide, prijatno sam iznenadjen da ovakva vrsta dnevnika uopste opstaje

 4. Malo mnogo kaže:

  Kakav je to protest bez parola predlazem neke “Dole kultura”, “Nekulturan sam tim se dicim”,”Stop kulturi i njenom nasilju”,”Kultura je neprijatelj svakom naprednom društvu “,”Smrt kulturi i njenim saradnicima”.

  1. Радојица kaže:

   Ништа од свега тога! Јер и даље је на снази баба Јулина парола: Лепше је са културом – како год да вас радимо – а радићемо вас!

 5. Aleksandar Хејтер kaže:

  Сироти Аца, после пакла енглеске гвожђаре, где му је навраћала енглеска неписмена багра која не познаје јединице метричког система следило је радно место на коме је изгарао 30 сати дневно мењајућћи свест заосталој багри какви смо ми. И таман је одлучио да дође на Томино место, које је узгред деловало као место за предах на коме уделиш по који орден, испечеш неки казан да однесеш нешто домаће кад идеш у посете по иностранству и то је то, кад сад ово. Коме је суђено да буде ‘ебан гаће му саме спадају.

 6. Strani Placenik kaže:

  Mogli bi da glavama lupaju u serpe i lonce.
  Bilo bi delotvornije ( jadni lonci i serpe , Nesto se mora i zrtvovati)

 7. o0 kaže:

  Sto bi reko Ilija Cvorovic: “Sta sve covek mora da trpi zbog razbojnika.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *