Tvrdoglavi dečak i dalje insistira na pravoj verziji putovanja
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. jul. 2019

Naprednjak moli dete da u sastavu napiše kako je leto proveo u Sopotu

ČAČAK, 26. jul 2019, (Njuz) – M. T. funkcioner Srpske napredne stranke iz Čačka već danima ubeđuje svog sina da malo koriguje istinu i u sastavu iz srpskog jezika napiše da je leto proveo u Sopotu, a ne u Grčkoj.

– Ne razumem kako nastavnicima ne dosadi da svakog septembra vrte istu temu i traže od dece da opišu kako su provela školski raspust. Ima, valjda, i drugih stvari o kojima deca mogu da pišu – jada se ovaj otac – To je samo dodatno opterećenje za decu i roditelje. Stvarno nisam razmišljao o tome pre letovanja, a onda mi je sin ushićeno rekao da će sve utiske verno da prenese u svoj školski sastav. Na svu muku, dete baš ima talenta za pisanje pa mogu samo da zamislim koliko će realni biti opisi našeg putovanja – iznosi on svoje najcrnje slutnje i nastavlja – Voleo bih ja da on dobije dobru ocenu, ali nije da to mora baš biti petica. Dosta je i trojka, ajde, nek’ bude slabija četvorka. I to su ocene za đake.

– Danima pokušavam da mu objasnim da ne moraju svi da znaju gde i kako smo proveli letovanje, da pusti mašti na volju i napiše da smo bili negde drugde, evo na primer u Sopotu. To bi bilo korisno za sve. On bi mogao da iskaže svoj talenat na pravi način, druga deca ne bi patila jer nisu imala tako uzbudljivo letovanje i svi bismo bili zadovoljni – ispričao nam je on.

Zabrinuti otac dodaje da je pokušao da opiše detetu sve lepote Sopota, pokazao mu nekoliko slika ovog živopisnog mesta bogate tradicije, ali da dečak i dalje insistira na pravoj verziji putovanja.

– Stvarno više ne znam šta da radim sa ovako tvrdoglavim detetom. Zabranio sam mu izlazak da ne bi drugarima otkrio gde smo bili, oduzeo mobilni telefon i zabranio pristup računaru da, na društvene mreže ne bi okačio slike iz Grčke, ali on ne odustaje. Ako se ništa ne promeni, probaću da ga odvedem u Sopot bar na vikend da vidi koliko je to mesto lepo i, nadam se, promeni svoju odluku – ispričao nam je ovaj naprednjak i dodao da žali što je uopšte išao na godišnji odmor umesto da je to vreme iskoristio da radi, kao svaki normalan čovek.

Nenad Milosavljević

  1. Nenad kaže:

    Ne bih da botujem, ali, pre neki dan se vozim jadranskom magistralom po Boki i naleteh na Sopot. Umalo da se uštinem. Možda je mislio na taj Sopot…

  2. Komsija kaže:

    Ocigledan primer kako naprednjacki SNS-ovci vaspitavaju svoju dacu. Danas da lazu, sutra da kradu, prekosutra……….

  3. milan (nisam odavde) kaže:

    Da je otac pravi naprednjak ovo ga i ne bi previše brinulo. Što mora dete da bude dobro u školi? Pravi naprednjaci diplome kupuju prema potrebi!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *