njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

14. okt. 2013

Član SNS traži vanredne izbore za skupštinu stanara u svojoj zgradi

Vlast u zgradi izgubila legitimitet nakon izbora u Vrbasu

NOVI SAD, 14. oktobar 2013, (Njuz) – Član Srpske napredne stranke Vasilije Savić zatražio je hitno održavanje vanrednih izbora za predsednika skupštine stanara u zgradi u Tolstojevoj ulici broj 12 u Novom Sadu, saznaje Njuz.

Savić je naveo da posle izbornih rezultata u Vrbasu aktuelni predsednik Dalibor Jović, član Demokratske stranke, više nema nikakav legitimitet da obavlja tu funkciju.

– Jasno je da kadrovi DS više nemaju podršku nigde u Srbiji, pa ni u našoj zgradi. Pobeda SNS u Vrbasu, pre toga u Kovinu, jasan je signal da je vlast u našoj zgradi izgubila legitimitet – rekao je Savić na stepeništu ispred ulaza u Tolstojevu 12.

Savić smatra da je za one koji žive u ovoj zgradi, kao i za Jovičića, najbolje da se on sam povuče i da stanari izaberu novog predsednika skupštine stanara koji će biti spreman i sposoban da se suoči i reši nagomilane probleme zgrade.

– Poslednji rezultati su dokaz i onoga što je rekao predsednik stranke Aleksandar Vučić da su ljudima potrebni iskreni i pošteni političari. Ljudi vide da realizujemo ono što obećamo u kampanjama, što kod Jovića nije slučaj – ukazao je Savić.

S druge strane, Jović odgovara da postoji jasna procedura i poručuje naprednjaku Saviću da on sam neće podneti ostavku.

– Statut skupštine stanara je jasan. Ako je toliko siguran u to što govori, neka prikupi dovoljan broj potpisa i pokrene proceduru za moju smenu. Da Savić zaista ima podršku, on bi to već i uradio. Posle svakih izbora on vrti istu priču – kratko je preko interfona novinarima rekao Jović.

Sami stanari imaju podeljene stavove. I dok ga jedni hvale, dugi smatraju da bi trebalo da prepusti mesto nekome drugom.

– Dalibor je dobar dečko, znam ga od malena, rođen je i odrastao u ovoj zgradi i pravi je čovek da je vodi. Taj Vasilije nedavno se doselio i, da vam kažem, nije neki komšija – rekao je Stojan sa četvrtog sprata.

Nasuprot njemu, stanarka koja je insistirala na anonimnosti navodi da je zgrada dosta propala od kada je na njenom čelu kadar DS-a.

– Nemojte me pitati za ime, znate kako je, ipak ja živim ovde. Nisam član nijedne stranke, ali moram reći da je sadašnje rukovodstvo nesposobno i bahato i tome se mora stati na put – dodale je ova žena.

Vasilije Savić najavljuje i miting protiv Jovića ako do sledećeg petka sam ne odstupi sa funkcije.

– Već sada mogu reći da će na tom mitingu govoriti i Aleksandar Vučić – završio je Savić.

Bane Grković

 1. Facko Acković kaže:

  Napeto, bas teska situacija.

 2. scoby kaže:

  Pa ovo isto traže i Zvezdini fudbaleri u otvorenom pismu javnosti! Posle utakmice u Vrbasu, uprava Zvezde je izgubila svaki legitimitet, a i poneki šampon!

 3. aleksandar kaže:

  pretpostavljam da se svi stanari slazu
  da se picoustom daju i kljucevi od ulaza

  1. technocaja kaže:

   Tako je bre, počasni građanin u toj zgradi, što da ne…

   Gratis stan, kafić, restoran…

 4. Славко kaže:

  Врбас за престоницу! Одма’!

 5. Marko kaže:

  meni ovi više liči na stvarnu vest nego na njuz

 6. Bratislava Peric kaže:

  Pa sta pisete o tamo nekoj zgradi kada ima toliko lepsih stvari u Srbiji kao sto je Novakova pobeda ili Adil sto je dobijo dete.

  1. aleksandar kaže:

   ja mislim da bi i novakova pobeda trebala da dobije zgradu u vrbasu

 7. Milford kaže:

  Tito Partija – Omladina Akcija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *