njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. apr. 2012

Naređeno rušenje zgrade Urbanističkog zavoda jer je izgrađena bez dozvole

Zgradi falio jedan obrazac u zahtevu za izdavanje dozvole

BEOGRAD, 20. april 2012. (Njuz) – Republička građevinska inspekcija naredila je rušenje zgrade Urbanističkog zavoda u Beogradu jer nije posedovala regularnu građevinsku dozvolu.

Inspektori građevinske inspekcija na vanrednom pregledu utvrdili su da zgrada Urbanističkog zavoda u Palmotićevoj ulici, kada je podignuta 1970. godine, nije imala regularnu građevinsku dozvolu, tačnije falio joj je jedan obrazac u zahtevu za izdavanje dozvole. Međutim, kako je u ovoj zgradi i Republička građevinska inspekcija, rušenje je privremeno odloženo dok se ne pronađe neka druga zgrada, saznajemo iz Urbanističkog zavoda.

– Zbog rešenja građevinske inspekcije o rušenju, moraćemo pod hitno da pronađemo novi prostor za rad. Pošto nemamo mnogo vremena, najverovatnije ćemo se privremeno useliti u neku zgradu koja je u izgradnji jer je kvadrat u tom slučaju znatno jeftiniji – rekao je naš izvor iz Republičke građevinske inspekcije i dodao kako već postoji ponuda jednog privatnog investitora da se usele u potkrovlje na periferiji grada dok “ne sredi sve papire za bolji prostor”.

Iz kabineta gradonačelnika podržali su akciju protiv bespravne gradnje i naložili da se proveri da li su i Obrenovići imali sve dozvole prilikom izgradnje zdanja Starog dvora u kojem se nalazi kabinet gradonačelnika Beograda.

Miroslav Vujović

 1. mladioptimista kaže:

  Ja bih isto provjerio odakle Nemanjićima silne dozvole za hramove i crkve?!?! PRAVDA ZA URBANIZAM

  1. Tesha kaže:

   I da li Hram Svetog Save ima sve potrebne papire.

   1. mladioptimista kaže:

    a Kalemegdan? treba pitati stručnjaka na tu temu Ivicu Čvarčića da li su Turci imali dozvolu kad su ga gradili…

    1. Slavisha kaže:

     Mislis, kad su ga gradili “na planini”?

     1. mladioptimista kaže:

      Da da Ivica je sve to lijepo objasnio francuskom ambasadoru :D

 2. celtic kaže:

  Treba povući za rukav Turke, Rimljane i Kelte, da im retroaktivno naplatimo stanarinu….

 3. cy kaže:

  .. a u inspekciji rada ljudi rade na crno… (dopisati po želji)

 4. kukurek kaže:

  Ne verujem da ce da je sruse

 5. Ivan_KS kaže:

  Vest je odlična ali uopšte nije za njuz jer nije u ogledalu… meni se ovo zaista dogodilo, zgrada je iz 1971. a firma koja ju je zidala je u stečaju. Pošto je bilo nemoguće pribaviti sve papire koji su potrebni, na kraju je sve došlo do Službe za inspekcijski nadzor Republičkog geodetskog zavoda i na kraju kada sam zapretio da će cela prepiska i sva dokumentacija (oko 25 papira koje sam imao od 1971.) otići u medije, sve je na kraju sređeno i uspeo sam da uknjižim stan. Ono što sam prošao i čega sam se naslušao od partijskih kadrovščika postavljenih na pojedina mesta koji ni dve ovce nacrtane ne bi sačuvali… eeee, tu već ima materijala za Njuz… :)

 6. Slavisha kaže:

  Predlažem Uredništvu da više ne pišu “vesti u ogledalu” na temu urbanizma i gradjevinarstva, jer tu nema leba. Stvarnost vas šije višestruko.

 7. slučajnaprolaznica kaže:

  Pravda za bagere!

 8. zoran kaže:

  Treba pitati Tpmu Nikolica i Velju Ilica ko drzi Kopaonik i da li oni imaju sa tim veze? Pa oni su i Djokovicu zabranili da gradi u Kragujevcu, cuvajte se vi njih, veoma su opasni…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *