nazad na vrh

NASA otkrila postojanje pitke vode na crnogorskom primorju

NASA saopštila da su sada veće šanse da pronađu zadovoljnog turistu

HJUSTON, 29. septembar 2015, (Njuz) – Američka agencija NASA danas je zvanično objavila da je na primorju Crne Gore otkrivena pitka voda u tečnom stanju, uprkos tome što ta materija nikada do sada nije viđena u tom području.

Naučnici su, naime, otkrili da na crnogorskom primorju, u određenim regionima poput Budve, Herceg Novog ili Petrovca, postoje kanjoni, kanali i davno napuštene strukture nalik podzemnim cevima kojima tokom letnjih meseci teče slatka voda.

– To znači da su šanse da pronađemo zadovoljnog turistu u ovoj oblasti drastično uvećane nakon ovog istorijskog otkrića – objasnio je Džim Grin, direktor planetarne nauke NASA.

Stručnjaci NASA-e uočili su dugačak taman trag koji voda ostavlja u sistemu koji liči na vodovod i to uglavnom tokom letnje sezone, za koju se ranije verovalo da je potpuno sušna i da u takvim uslovima nije moguć razvoj čak ni mikroskopskog turističkog života.

– Za sada se ne zna odakle ova voda dolazi, ali NASA je utvrdila bi ovo revolucionarno otkriće moglo da u potpunosti promeni turistički sliku Crne Gore jer praktično predstavlja dokaz da je i na crnogorskom primorju moguće istuširati se čistom vodom nakon kupanja u moru – zaključili su zvaničnici NASA-e.

Nenad Milosavljević

 1. Opasni ovi iz NASA! Cim oni vide nesto iz svemira, pocne da se komesa na zemlji!

 2. Majkumu!
  Ovim otkricem NASA je uspela da me ubedi da je vode stvarno sposobni ljudi i naucnici.
  Bio sam misljenja da se na Crnogoskom primorju moze sve naci i otkriti ALI PITKA VODA jok more.
  Ipak nisam bio u pravu, priznajem.
  Ovim otkricem se otvaraju neslucene mogucnosti u C.Gori.
  Ko zna , mozda se neko i resi da ode tamo?

 3. Дукљанска академија науке и умјетношћи открила да не постоји НАСА након деветогодишњег свакодневног рада…

  • E, svaka ti čast! Ovoga se ni Njuzovci nisu setili

   • Хвала Вам, Њузовци су ме подсетили на дукљански научни значај и традицију… која сеже до зачетака Сунчевог система…

    • …Највеће откриће дукљанске академије јесте постојање Правног факултета у Београду…

 4. … znam samo da ću pre popiti vodu sa Marsa nego sa CG primorja!

 5. Bečići (kod Budve), kupim “plan stana u perspektivi”, pa odlučim da sačekam gradnju u najboljem hotelu Budve i pijuckam MARSOVSKU SLANU VODU (od oko – 60 C) da se osvežim malo od tivatske dobrodošlice “poštenih ljudi”.
  I u po bela dana budvansko nebo se smrači, tamo se to zove “mali Jugo”, i uragan (jači od tajfuna i cunamija na plaži “Banda Aceh – Nanggroe Aceh Darussalam / Indonesia”), odnosi četiri turista, ali Monte Negro o tome ništa ne piše.
  Iznad Budve (na vodi) brdo (do Podgorice), a kurjaci, vukovi, vučići i Milo i Drago vrebaju turiste, pa bacam investicije u nekoj montenegrinskoj investicionoj banci (pod zakletvom Mila i Draga).
  Na recepciji hotela me dočeka mlada dugonoga sačekuša, (njiše samo dva bedra), i šaputanjem mi objasni da njena mama redovno dobija penziju od cijelih (140 €) i da bolje da ja “štedljivo” spavam kod njene mame, jer je tamo mirnije od hotela, i da će ona, “dugonoga sačekuša”, svake noći sobu kod mame da mi “sprema”.
  Prihvatam predlog i ne žalim; njena mama je bila čarobna žena i imala samo crnogorski paradajz za hranu.
  .
  Kraj ove verodostojne priče ne želim da znate! Ali, ako ikada budete putovali, molim vas da zaobiđete taj deo sveta, jer Banda Aceh u (Nanggroe Aceh Darussalam / Indonesia) bolje i pošteno zna pokloniti osmeh, sreću, tugu i srce i dušu.
  I na najlepšem jeziku moram da se ponovim:
  Ang sa akin ay ipahiwatig ang igawad sa pusong may ligalig – This to me would indicate the grant to the heart of unrest…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix