NASA priznala da je ova scena izrežirana
njuz-autor

AUTOR: MarkoKovac

19. dec. 2015

NASA priznala da je Kjubrik režirao “Odiseju u svemiru 2001.”

HJUSTON, 19. decembar 2015, (Njuz) – Nakon senzacionalnog priznanja Stenlija Kjubrika da je režirao „Odiseju u svemiru 2001“, datog u njegovom poslednjem intervjuu koji je objavljen pre nekoliko dana, NASA je danas potvrdila tačnost te informacije stavivši tačku na višedecenijske spekulacije.

– Daleke 1968. godine, u jeku hladnog rata, želeli smo da budemo prvi koji će u orbitu lansirati džinovski monolit i time zaseniti ceo svet a posebno primate u nacionalnom parku prirode. U to vreme nije bilo lako privući pažnju tih inteligentnih životinja običnim parčetom kamena koje leti. Zbog toga smo rešili da angažujemo nekakvog reditelja iz Njujorka, po imenu Stenli Kjubrik, da sve to izrežira i montira u filmskom studiju – otkriva prevaru veka tadašnji portparol NASA koji je zamolio medije da ostane anoniman.

NASA je ovim priznanjem konačno potvrdila da su sve sumnje najvećih teoretičara zavera bile opravdane i da je njihova misija lansiranja monolita u orbitu nazvana „Odiseja u svemiru 2001“ zapravo ništa drugo nego običan naučno-fantastični igrani film.

Povodom ovih dešavanja, oglasilo se i Udruženje ljubitelja zavera iz Vladivostoka.

– Čim smo pogledali snimke njihovog navodnog lansiranja monolita, znali smo da je sve farsa i da je cela priča izrežirana i to bukvalno. Čak postoji i pisani dokaz, dokument po kojem je sve to snimano i lažirano. Taj scenario je unapred smišljen i pripremljen od strane izvesnog Artura Klarka. Mi smo od samog početka ukazivali na stvari koje dovode u pitanje autentičnost tih snimaka, kao što su: pravolinijsko i stabilno kretanje monolita i pored jakih vetrova, senka koju baca monolit ne odgovara stvarnom položaju sunca u tom periodu, reakcija majmuna je krajnje neprimerena i nelogična – stoji, između ostalog, u saopštenju ove ruske nevladine organizacije.

Marko Kovač

 1. Ja sam kaže:

  Za 20 godina ce se pricati i da je nekada bilo zivota u Srbiji.
  Samo…to ce biti istina.

  1. ethanol kaže:

   Like a clock whose hands are sweeping past the minutes on it's face and the world is like an apple whirling silently in space.
   (I ovaj dečko na fotkici mi je bio poznat. Živeo je napredno na planeti majmuna u ogradi od bodljikave žice.)

 2. Рубљов kaže:

  Постоје и 24 наставка овог култног остварења, али се радња у њима одвија на ” ДАРК САЈД ОН Д’ МУН”, па све што је камера забележила јесте велико ништа иако су снимљени и насељавање, и копање руде, изградња брана, нафтних бушотина, читавих градских четврти који, занимљиво, носе бројеве као и новобеоградски блокови, јер та логика је заштитни знак свих насиних филмова…

 3. Sp kaže:

  Kako je počelo, na kraju će ispasti da “Paklena Pomorandža” nije dokumentarac…

 4. vladika valjevSki kaže:

  Javni dug povećan za oko 370 mil € ?
  Beograd — Javni dug Srbije na kraju novembra 2015. godine iznosio je 24,69 milijardi evra, što je 75,5 odsto bruto domaćeg proizvoda, objavilo je Ministarstvo finansija. Vodja: Spasli smo Srbiju od bankrotstva !
  Jagodina — Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegova vlada uspela da spase državu od bankrotstva.
  Christine Lagarde (MMF) je obećala da će sva ministarstva i svi lešinari dobiti i decembarsku platu na kredit.
  .
  I will come to you river, wash my soul.
  Let me baptize my soul with the help of your waters.
  .
  Najpoznatiji naučnik crne magije je priznao da srpski sateliti kruže na visini od 2.000 metara i da emiratski avioni lete preko bare na visini od 9.000-12.000 metara kako bi se na slikanje našli iznad naših satelita.
  U istom danu isti magičar je objasnio da naša planeta već ima 10.000 godina, pa snizio cenu na 8.000.
  Engleska kraljica pod hitno traži dvorske budale.

 5. Dobi kaže:

  Ova scena je iz filma Odiseja 2010 i nema veze sa raketom Apolo11 i sletanje na Mesec.Odiseju je napisao Artur Klark kao knjizevno delo pa je ekranizovano kao film a Apolo 11 i njegovo sletanje na Mesec smo navodno uzivo gledali iz Nase.Ne brkajte babe i zabe.

  1. Ja sam kaže:

   Brkanjem, mesanjem
   D O B I,
   dobija se
   O D B I.
   Dakle,
   Dobi, odbi.

 6. Janko kaže:

  Posebnu sumnju u istinitost NASINIH navoda baca senka činjenice da je Stelni Kjubrik u to doba živeo u Engleskoj, iako se misli da je bio Amerikanac. A nije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *