njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. dec. 2010

NASA pronašla vanzemaljski život!

Foto: Science/AAAS

HJUSTON, 03. decembar, (Njuz) – Posle više dana isčekivanja, američka agencija NASA održala je najavljenu konferenciju za štampu zakazanu povodom vesti da došlo do epohalnog otkrića o prirodi vanzemaljskog života. Neobično za ovu agenciju, pre konferencije nisu pružena dodatna objašnjena, što je izazvalo lavinu spekulacija o mogućem otkriću. Vođa tima koji je radio na ovom projektu, profesor Džordž Vozinski, vodio je konferenciju.
 
– Od danas, možemo reći da će čovekovi napori da pronađe strani život biti zauvek drugačiji – izjavio je Vozinski predstavnicima svetskih medijskih kuća odmah na početku. – Vidite, svemirski program stoji u mestu gotovo dvadeset godina. Od kako se SSSR pridružio dinosaurusima i parnim lokomotivama, NASA je uspela samo da spali jedan spejs šatl u atmofseri i pošalje nekoliko robota napravljenih od LEGO kockica na Mars. Osim toga, na poslu smo uglavnom pili kafu i igrali stoni fudbal.
 
Ovo iskreno i neočekivano priznanje zapanjilo je okupljene novinare, a Vozinski je nastavio sa kontroverznom konferencijom.
 
– Međutim, nije problem u nama. Mi bi vrlo rado istraživali svemir, tu poslednju granicu, i hrabro išli gde čovek nikada nije stupio. Za to su, na žalost, potrebna ogromna sredstva. Danas, javnost više zanimaju haljine od šnicli koje nosi Lejdi Gaga nego svemirski program. Bilo je neophodno da to promenimo. Zato smo se ugledali na institut CERN. U stvarnosti, javnost nuklearna fizika zanima još manje od svemirskog programa. Ali, sa pravim planom sejanja neutemeljenog straha da će Zemlju progutati crna rupa ispod Švajcarske, danas ceo svet zna za Hadron akcelerator čestica.
 
U nastavku, Vozinski je dodatno prikazao novu NASA promotivnu strategiju.
 
– U suštini, ljudi su i dalje isti zatucani seljani koji su pre hiljadu godina u svojim kolibama čekali novu epidemiju kuge. Potrebno je pustiti malo nejasnih informacija, a kolektivna paranoja će nam pružiti svu potrebnu promociju. Nakon naše najave konferencije, svi prolupali teoretičari zavera ponovo su izvukli priče o Oblasti 51, incidentu u Rozvelu i sličnim dečijim bajkama. Masovni mediji su počeli da plasiraju vesti o pronalasku živih bića na nekom od Saturnovih satelita, što naravno, nema veze sa stvarnošću. Bitno je samo da se o tome priča – kaže Vozinski.
 
U drugoj polovini konferencije, novinari su se interesovali o budućnosti ove gerila-marketing kampanje, a Vozinski je bio spreman da odgovori na sve njih i detaljno opiše NASA plan za dobijanje dodatnih sredstava. Ukoliko se on pokaže kao uspešan, Vozinski je u kratkim crtama naveo sledeće velike investicije američke agencije: stalna baza na Mesecu do 2025, let na Mars sa ljudskom posadom do 2035. i novi sto za stoni fudbal najkasnije do 1. januara 2011. Poslednju potencijalnu investiciju opravdao je činjenicom da većina plastičnih igrača više nema glavu, kao i da tabla vuče na levo.
 
Pred sam kraj, Vozinskom je postavljeno pitanje da li je uopšte došlo do bilo kakvog otkrića vezanog za vanzemaljski život.
 
 – A to, da. Našli smo nekakve mikrobe u nekom jezeru. Bezveze – kratko je odgovorio vođa NASA tima.

Ivica Milarić

 1. TR kaže:

  Sjajno :D

  btw, hardon? hahahaha

  1. urednistvo kaže:

   Našli smo gde da napravimo slovnu grešku :))))

 2. Ana Simona kaže:

  genijalno

 3. Vladimir kaže:

  Vrhunski. Ovo zapravo ne bi trebao da objavi Njuz.net, jer je od navedenog sve istina.

  1. urednistvo kaže:

   Pravicemo se da nismo videli ovaj komentar na kraju, Vladimire ;)

   1. Vladimir kaže:

    hahaha upsss :) pardon!

    1. Vladimir kaže:

     htedoh reći, Hadron.

 4. Anastasja kaže:

  Pojma nemam zašto bi iko tražio vanzemaljce u kosmosu kada su oni već odavno ovde. Evo na primer u mojoj zgradi žive dve porodice vanzemaljaca. istina da demam pojma sa koje su planete, ali to je samo zato što ja nisam stručnjak. Ako bi nekako moglo da se dojavi da su oni ovde ovima iz NAS-e….

 5. Ognjen kaže:

  Nista anastasija ti pozovi tadica da se izvinini komsijama vanzemaljcima , posto nije u redu da cela Srbija ne zna sa koje su oni planete, i pod hitno parada vanzemaljaca da se organizuje, i oni imaju svoja prava :DD

  1. Đoka kaže:

   Neka, Ognjene, gledati tebe na ulici – sasvim je dovoljno. ;) :*

 6. Ina kaže:

  Jaoooooo, pa kako cu igrati bez glave??? :DDD

 7. mihailo svjeti kaže:

  vanzemaljci postoje ali ko zna koliko milijarde ili cak novemtrigintiliona svet/godina od zemlje.da oni zaista postoje oni bi bili snimljeni .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *