Naučnici ispituju da li su se događaji poput seobe Srba stvarno odigrali
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

27. jan. 2016

Naučnici istražuju da li je u Srbiji bilo istorije pre Vučića

SREMSKA KAMENICA, 27. januar 2016, (Njuz) – Grupa naučnika sa Instituta za proučavanje nastanka istorije i života iz Sremske Kamenice započela je istraživanje čiji je cilj da se utvrdi da li Srbija ima istoriju pre dolaska Aleksandra Vučića na mesto premijera Srbije.

Kako navode naučnici, na ovaj korak su se odlučili posle brojnih izjava premijera Vučića koje daju osnov za sumnju u postojanje te istorije pre njega i materijal za postavljanje jedne takve naučne pretpostavke.

– Od premijera često čujemo da se nešto po prvi put dogodilo u istoriji Srbije ili da nikada pre u novijoj istoriji Srbije nešto nije zabeleženo. Ako se nešto prvi put dogodilo ili nikada ranije nije zabeleženo, onda se nameće logičan zaključak da pre toga ništa nije ni postojalo i to se mora ispitati – rekao je Vladimir Vuletić, istoričar prestižnog sremskokameničkog Instituta.

On je dodao da polazne tačke istraživanja neće biti ograničene samo na primere premijera jer on, vrlo verovatno, još nije stigao da objavi sve podatke šta je sve to po prvi put zabeleženo u istoriji Srbije.

Naučnici dodaju da ukoliko utvrde da u Srbiji nije bilo istorije pre Aleksandra Vučića, ostaje da se razreši još jedna dilema.

– Moraćemo da ustanovima da li istorija Srbije počinje 27. jula 2012. kada je izabrana Vlada Srbije u kojoj je Aleksandar Vučić bio prvi potpredsednik Vlade ili će se početak istorije Srbije računati od 27. aprila 2014. kad je Vučić izabran za premijera – dodao je Vuletić.

 

Bane Grković

Njuzova knjiga “Prava istorija sveta” se preporučuje svim istraživačima istorije sveta i Srbije

 1. zoran babić kaže:

  Ne nije bilo pre istorije!

  1. strani placenik kaže:

   Hvala bogu da je nije bilo pre njega.
   Konacno se onaj nesrecnik Brankovic moze na miru odmoriti u grobu.
   Ipak nije izdajnik.

 2. Ja sam kaže:

  Srbija sa Vucicem na celu je na dobrom putu da sa njim i zavrsi svoju istoriju.
  Amin!

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Ko su uopste ti naucnici koji mogu sebi da zamisle da postoji nesto drugacije od onoga sto On kaze?
  Mora biti neka elita sa redovnom skolom sa jedinim ciljem da koci i uspori reforme!
  PS
  A ono sto pisete ispod slike: ne samo da se seoba Srba dogodila, nego se upravo najveca seoba dogadja, a bome posle aprila (koliko god to izgledalo nemoguce) dogadjace se i veca!

  1. strani placenik kaže:

   Kako ce sad reagovati Sveti Oci ?
   Jer po njima Srbi su narod najstariji.
   Jedino….? ako nisu imali istoriju do sada,

 4. miha bukovac kaže:

  Ne treba podcenjivati izvesna premijerova zapažanja u oblasti događanja. Možda on tako zaključuje jer nigde to gusle (i guslari) nisu zabeležili (opevali), pa čak i oni hroničari vremena koji su znali da čitaju i pišu (kao što je Vuk Karadžić, ili Branislav Nušić) nisu tako nešto zabeležili. Recimo samo to, da je njegova (Nušićeva) “Gospođa ministarka” samo “blaga, obična ženska” (i ako se ona trudila da bude opajdara na glasu) u odnosu na ovu sadašnju opajdaru koja se trudi da kao takva se prikrije, kamuflira i bude nekakva “gospođa predsednikovica – humanitarka”. NJen “gospodin” muž (pasionirani i “aktivirani” lopov sa korenima i tradicijom je sada “demokratski” izabran i legalan predsednik Srbije, bulumenta njegovih lopova i zločinaca koje je on amnestirao iz zatvora (pomilovao) kada je došao na vlast rade za njega da to što duže potraje i da tu ostane, u tom smislu priprema i naslednika sina uvedeći ga u sve tajne vladanja lopovlukom. Takvog akademika čak ni Siniša Pavić nije mogao da sagleda u svome Šojići iako ga spremao za visok ministarski položaj “ministra kulture”.

 5. Рубљов kaže:

  Пре вучића постојао је живот, и постојала је неотворена Пандорина кутија…
  За време вучића постоји само садржај Пандорине кутије након свечаног отварања исте…без наде, наравно, јер билмез није умео да ОТВОРИ кутију како треба и нада није на крају изашла…на лоше отвореном поклопцу успела је само да причепи прсте покушавајући да изађе, и онда се сурвала у бездану кутију…
  После вучића нема постојања…

 6. Zoin Mihailo kaže:

  Pre Vučića je bila praistorija, kameno doba.
  Posle Vučića ćemo morati da počnemo od nule.

 7. voya montoya kaže:

  Na našu sućut,mi smo prespavali 16. ožujak 2014.,sad se nadamo travnju 24. om…Pišanje uz vetar,dok Srbi vide gde je sigurica vetar,vlada jebivetar…

 8. voya montoya kaže:

  Ukida se Arhiv Srbije???

 9. mixon kaže:

  Istorija je nebitna, ne treba da gledamo u prošlost! Vučić nam je prvi put u istoriji omogućio da umesto sadašnjosti ili, ne daj bože prošlosti, živimo u potpunosti u budućnosti. Sadašnjost se pretvorila u neprekidno iščekivanje uvek nedostižne bolje budućnosti. Tako ćemo osigurati da ni naša deca neće imati sadašnjost i prošlost, nego isključivo neku daleku, bolju budućnost…

  1. Радојица kaže:

   ДРУГОВИ, КОМУНИЗАМ ЈЕ НА ХОРИЗОНТУ !!!
   Лично сам се уверио!

 10. Sp kaže:

  U početku beše Reč. I Reč beše u Vučića. A onda se Bog ušeta u prostoriju, razbi cevanicu o ivicu stočića za kafu i upali svetlo.
  – Pobogu Aleksandre, šta radiš tu u mraku?
  – Radim. Stvaram.

  1. voya montoya kaže:

   Istoriju…???

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *