Naučnici misle da DS više nema na šta da se podeli
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

20. maj. 2015

Naučnici tvrde da nije moguće novo cepanje DS-a

SREMSKA KAMENICA, 20. maj 2015,  (Njuz) – Naučnici Instituta za ispitivanje stranačkih cepanja iz Sremske Kamenice postavili su hipotezu prema kojoj nije moguće novo cepanje Demokratske stranke.

Kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare u ovom Institutu, tim naučnika je do ove pretpostavke došao analizom i dugogodišnjim posmatranjem Demokratske stranke.

– Stranka, kao društveni organizam, nije prost poput ameba koje mogu da imaju neograničen broj deoba, već složen i ne bismo mogli tek tako olako reči da je izvesno i moguće novo cepanje DS. Pretpostavljamo da je sada došao trenutak kada to jednostavno više nije moguće jer više nema na šta da se podeli – kaže dr prof. Gorčin Stojanović.
Naučnici navode da je u proteklih 25 godina direktnim cepanjem iz DS nastalo bar šest stranaka, a ako tome dodamo i cepanje tih otcepljenih novih stranaka, onda je taj broj mnogo veći.

– Mi ćemo u narednom periodu pažljivo pratiti Demokratsku stranku i njeno ponašanje u datim okolnostima. Mi se iskreno nadamo da će se naša hipoteza o daljoj nedeljivosti DS-a pokazati kao tačna. U suprotonom, to bi značilo da bismo uskoro mogli da budemo preplavljeni raznim demokratskim strankama, a to bi pak onda značilo da i druge stranke imaju isti takav potencijal i mogli bismo doći u situaciju da imamo neograničen, beskonačan broj stranaka u Srbiji – ističe dr prof. Đorđe Vukadinović.

 

Bane Grković

 1. Teoretičar zavere kaže:

  Ništa nije toliko pocepano da ne bi moglo još da se cepa! Što znači da ima još prostora i za cepanje Demokratske stranke. Ne bi trebalo da Borko bude zadnji u tom poslu. Š

 2. Teoretičar zavere kaže:

  Ništa nije toliko pocepano da ne bi moglo još da se cepa! Što znači da ima još prostora i za cepanje Demokratske stranke. Ne bi trebalo da Borko bude zadnji u tom poslu. Šta ćemo sa mnogim predsednicima opštinskih odbora širom Srbije? Zar i oni nemaju pravo da osnuju svoju Demokratsku stranku? Od viška glava ne boli, a što više raznih Demokratskih stranaka bude na glasačkom listiću, utoliko bolje. Znači, napred u cepanje jer ne postoji toliko stranaka koliko ova zemlja ne bi mogla da podnese!

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Iz svo duzno uvazavanje cenjenog instituta, moram da primetim da nisu uzeli u obzir osnovni aksiom, iz koga se dolazi do svih daljih formula : dva Srbina – tri partije. Znaci da DS, bez obzira na brojnost preostalog clanstva, jos uvek ima sanse. Sa druge strane, ako se uzme u obzir kako se Srbijom vlada u zadnjih podosta godina, apsolutno je kriticno da se pojavi neka nova stranka sa nekim novim idejama!

 4. Патриота са интересом kaže:

  ТО СУ ПРИЧАЛИ И ЗА АТОМЕ, ПА СМО НА КРАЈУ ДОШЛИ КО КВАРКОВА!

 5. zoran kaže:

  Ма поцепаће “зимзелен” борко ово мало плаво-жуте крпе к'о педер плејбој тј. к'о вучић Србију…

 6. strani placenik kaže:

  U ovom univerzumu mozda ne.
  Ali posto postoje bezbroj univerzuma .
  Onda postoje i bezbroj DS-a sa pretpostavkom da se mogu deliti na bezbroj delova.
  DS= Ds : ds( ds/DS)

 7. voya montoya kaže:

  Eeee desiće se rehabilitacija ,kad tad…A i autobusi su još uvek žuti…

 8. mixon kaže:

  Meho, gasi!

 9. himalajac kaže:

  jok i nije; cepaju se samo tako u bulju ovi iz DS , da sve prsti

 10. Александар Хејтер kaže:

  Чак и да остане само Пајтић у ДС, он ми делује као неко оболео од вишеструке личности, тако да др Бојан увек може да се одцепи од мр Пајтића.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *