Naučnici misle da DS više nema na šta da se podeli
njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

20. maj. 2015

Naučnici tvrde da nije moguće novo cepanje DS-a

SREMSKA KAMENICA, 20. maj 2015,  (Njuz) – Naučnici Instituta za ispitivanje stranačkih cepanja iz Sremske Kamenice postavili su hipotezu prema kojoj nije moguće novo cepanje Demokratske stranke.

Kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare u ovom Institutu, tim naučnika je do ove pretpostavke došao analizom i dugogodišnjim posmatranjem Demokratske stranke.

– Stranka, kao društveni organizam, nije prost poput ameba koje mogu da imaju neograničen broj deoba, već složen i ne bismo mogli tek tako olako reči da je izvesno i moguće novo cepanje DS. Pretpostavljamo da je sada došao trenutak kada to jednostavno više nije moguće jer više nema na šta da se podeli – kaže dr prof. Gorčin Stojanović.
Naučnici navode da je u proteklih 25 godina direktnim cepanjem iz DS nastalo bar šest stranaka, a ako tome dodamo i cepanje tih otcepljenih novih stranaka, onda je taj broj mnogo veći.

– Mi ćemo u narednom periodu pažljivo pratiti Demokratsku stranku i njeno ponašanje u datim okolnostima. Mi se iskreno nadamo da će se naša hipoteza o daljoj nedeljivosti DS-a pokazati kao tačna. U suprotonom, to bi značilo da bismo uskoro mogli da budemo preplavljeni raznim demokratskim strankama, a to bi pak onda značilo da i druge stranke imaju isti takav potencijal i mogli bismo doći u situaciju da imamo neograničen, beskonačan broj stranaka u Srbiji – ističe dr prof. Đorđe Vukadinović.

 

Bane Grković

 1. Teoretičar zavere kaže:

  Ništa nije toliko pocepano da ne bi moglo još da se cepa! Što znači da ima još prostora i za cepanje Demokratske stranke. Ne bi trebalo da Borko bude zadnji u tom poslu. Š

 2. Teoretičar zavere kaže:

  Ništa nije toliko pocepano da ne bi moglo još da se cepa! Što znači da ima još prostora i za cepanje Demokratske stranke. Ne bi trebalo da Borko bude zadnji u tom poslu. Šta ćemo sa mnogim predsednicima opštinskih odbora širom Srbije? Zar i oni nemaju pravo da osnuju svoju Demokratsku stranku? Od viška glava ne boli, a što više raznih Demokratskih stranaka bude na glasačkom listiću, utoliko bolje. Znači, napred u cepanje jer ne postoji toliko stranaka koliko ova zemlja ne bi mogla da podnese!

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Iz svo duzno uvazavanje cenjenog instituta, moram da primetim da nisu uzeli u obzir osnovni aksiom, iz koga se dolazi do svih daljih formula : dva Srbina – tri partije. Znaci da DS, bez obzira na brojnost preostalog clanstva, jos uvek ima sanse. Sa druge strane, ako se uzme u obzir kako se Srbijom vlada u zadnjih podosta godina, apsolutno je kriticno da se pojavi neka nova stranka sa nekim novim idejama!

 4. Патриота са интересом kaže:

  ТО СУ ПРИЧАЛИ И ЗА АТОМЕ, ПА СМО НА КРАЈУ ДОШЛИ КО КВАРКОВА!

 5. zoran kaže:

  Ма поцепаће “зимзелен” борко ово мало плаво-жуте крпе к'о педер плејбој тј. к'о вучић Србију…

 6. strani placenik kaže:

  U ovom univerzumu mozda ne.
  Ali posto postoje bezbroj univerzuma .
  Onda postoje i bezbroj DS-a sa pretpostavkom da se mogu deliti na bezbroj delova.
  DS= Ds : ds( ds/DS)

 7. voya montoya kaže:

  Eeee desiće se rehabilitacija ,kad tad…A i autobusi su još uvek žuti…

 8. mixon kaže:

  Meho, gasi!

 9. himalajac kaže:

  jok i nije; cepaju se samo tako u bulju ovi iz DS , da sve prsti

 10. Александар Хејтер kaže:

  Чак и да остане само Пајтић у ДС, он ми делује као неко оболео од вишеструке личности, тако да др Бојан увек може да се одцепи од мр Пајтића.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.