njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

14. maj. 2013

Naučnici upozoravaju da će ovo leto biti toplije od zime

Očekuje se da će ovo leto biti toplije od svake zime u poslednjih 150 godina

SREMSKA KAMENICA, 14. maj 2013, (Njuz) – Naučnici sa Instituta za klimatske anomalije iz Sremske Kamenice upozoravaju da će predstojeće leto biti daleko toplije od prethodne zime. Kako navode stručnjaci sa ovog instituta očekuje se i da će leto ove godine biti toplije od svih zima u poslednjih 150 godina.

Prosečne vrednosti temperature tokom juna, jula i avgusta biće daleko iznad temperatura uobičajenih za januar i februar, tvrde naučnici i napominju da već sada može da se kaže da tokom letnjih meseci sigurno neće biti snega i poledice.

Poznati reditelj i analitičar klimatskih promena Gorčin Stojanović objašnjava da je situacija veoma ozbiljna, ali da ne treba dizati paniku.

– Nema mesta drami. Reč je o uobičajenom ritmu prirode i već se dešavalo da leta budu toplija od zime. Važno je da građani budu svesni da ih tokom leta očekuju dani vreliji u odnosu na zimu i da se prilagode postojećim vremenskim prilikama – izjavio je Stojanović za Njuz.

Gorčin Stojanović je dodao i da, iako dugoročne vremenske prognoze nisu poptpuno pouzdane, sudeći po njima treba očekivati da naredna zima bude mnogo hladnija od leta.

Soko Sokolović

 1. Polovi Buntovnik kaže:

  Na ovu krizu još i ovo da nas zadesi…

 2. ariela kaže:

  Kako je pocelo ovde gde sam ja cini mi se da ce leto biti hladnije od zime…

 3. himalajac kaže:

  ma kako ovi iz Sremske Kamenice uvek sve znaju…i sto je najbolje, uvek pogadjaju

 4. Ja sam kaže:

  A zasto Institut cuti o tome sta se desilo leta 1862. godine?
  Zasto se prikriva cinjenica da su te godine letnji dani bili podjednake duzine kao zimske noci?
  Dokle ce, bre, da se krije istina od srpskog naroda?

  1. celtic kaže:

   Ljeto je srce Srbije!

 5. Miloje kaže:

  Ma neka oni tupe šta god ja duge geće ne skidam do Spasovdana.

 6. vladimir kaže:

  To je ovogodisnja turisticka ponuda u Srbiji.

 7. seljak kaže:

  Ovo znači da ne moramo nigde ići, možemo letovati i kod kuće. Samo da ovi pametni političari ne izmisle neki način da nam naplate letovanje kod kuće.

 8. Ivan_KS kaže:

  Šta ćemo kad živimo u neorganizovanoj državi gde jedan institut može da nam diktira način života. Blago ovima u Severnoj Koreji, tamo se bar zna neki red. Veliki vođa kaže da se završava leto, organizuje se slet na stadionu i dočeka zima. Kad im dosadi, onda obrnuto! A ova naša demokratija će nam doći glave!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *