nazad na vrh

Naučnici utvrdili da srpski fudbaleri ipak ne mogu da daju 120 % svojih mogućnosti

Istraživanje pokazalo da srpski fudbaleri 100% mogućnosti uglavnom pružaju kada igraju za svoje klubove

SREMSKA KAMENICA, 28. mart 2012, (Njuz) – Rezultati istraživanja koje je sproveo Institut za teoriju i praksu iz Sremske Kamenice pokazali su da srpski fudbaleri, uprkos obećanjima, ipak nisu u stanju da na terenu daju 120 odsto svojih mogućnosti.

Tim stručnjaka sa ovog instituta ustanovio je da ne postoji apsolutno nikakva veza između izjava koje igrači daju pre utakmica i njihovog učinka na terenu.

Profesor Mladen Grbović, vođa projekta, kaže da je istraživanje sprovedeno na uzorku od 100 srpskih fudbalera koji su u proteklih 15 godina davali izjave medijima pred utakmice domaćeg prvenstva, evro kupova ili reprezentacije.

– Godinama pred skoro svaku važniju utakmicu slušamo izjave naših fudbalera kako će na terenu dati 120 odsto svojih mogućnosti a onda nas njihove loše partije razočaraju u toj meri da se zapitamo kako li tek izgleda kada igraju sa 50 odsto snage. To nas je podstaklo da uradimo istraživanje na ovu temu i da konačno rešimo misteriju da li je moguće da neki naš fudbaler stvarno pruži ih 120 odsto – kaže profesor Grbović.

– Prvo smo za svakog igrača utvrdili koje su njegove realne granice kada ne daju izjave novinarima. Zatim smo uporedili te stvarne mogućnosti sa učinkom na terenu nakon izjave za medije i došli smo do zapanjujućeg otkrića da nijedan fudbaler nije u stanju da pruži 120 odsto svojih mogućnosti. Neki daju 70, neki čak i 100 odsto, doduše toliko retko da je to na nivou statističke greške, ali niko nije dosegao tu magičnu granicu o kojoj stalno pričaju – ističe profesor.

Profesor Grbović je napomenuo da je veoma zanimljiva činjenica da mnogi naši fudbaleri tu gornju granicu svojih mogućnosti dosežu kada igraju za strane klubove u kojima imaju visoka primanja. Uz to, dodao je i da je njegov tim započeo rad na istraživanjima čiji je cilj da se konačno utvrdi da li je lopta stvarno okrugla i da li danas zaista svi igraju fudbal. Članovi tima, kako je obećao, daće 120 odsto svojih mogućnosti da istraživanje bude uspešno.

Soko Sokolović

 1. Добро би било да та започета истраживања на уваженом институту испитају је ли истинита изјава фудбалера: “мојим венама тече фудбалска крв”. Иако не смем превише да очекујем, врхунац истраживања би била провера лапсуса једног фудбалског коментатора: “мојим венама тече фудбалска лопта”.

 2. ja mislim da nasi fudbaleri daju 120% kada igraju za nacionalni tim, samo sto je to uglavnom 20, a maksimalno 30% od onoga sto daju protivnicki igraci

  • Ја мислим да наши играчи дају укупно 120% – неко да 10% својих могућности, неко 20%, неко само 5%, и укупно испадне 120%, али најмање толико!

 3. Ako da 120% od mogucih 100% to je onda 20% vise od teoretski moguceg !? Meni je sumljivo i “Ostaviti srce na terenu”, to mi deluje kao jednokratan potez…

 4. Mozda je i moguce, ako ispostuju dogovor iz svlacionice

 5. dakle raskorak zelja i mogucnosti

 6. Mozda im je samo zakazao “dvanaesti igrac” ili jednostavno “fortuna nije bila na njihovoj strani”.

 7. Svi zajedno možda i skuckaju 120%!

 8. 120% ili ne ali skorim ustavnim promenama treba dodati i zabranu svih igara loptom sa više od 7 igrača zbog izbegavanja brukanja nacije i sveopšte muvačine…

 9. Ma moguće je dati 120 posto svojih mogućnosti. Naši dragi političari su to dokazali kradući nas sa kapacitetom čak 150, a ne 120%. Fudbaleri treba od njih da uče, mada dobro su krenuli, prazna obećanja dele šakom i kapom. ;)

 10. “Ostavicemo srce na terenu!’

 11. da se nisu krivo razumeli možda je u pitanju Alcohol 120%

 12. Rusi mogu da daju 120% i da im pretekne još 20%.

 13. muka je to sto oni daju procnte, ali ne daju golove…………

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix