njuz-autor

AUTOR: urednistvo

28. mar. 2012

Naučnici utvrdili da srpski fudbaleri ipak ne mogu da daju 120 % svojih mogućnosti

Istraživanje pokazalo da srpski fudbaleri 100% mogućnosti uglavnom pružaju kada igraju za svoje klubove

SREMSKA KAMENICA, 28. mart 2012, (Njuz) – Rezultati istraživanja koje je sproveo Institut za teoriju i praksu iz Sremske Kamenice pokazali su da srpski fudbaleri, uprkos obećanjima, ipak nisu u stanju da na terenu daju 120 odsto svojih mogućnosti.

Tim stručnjaka sa ovog instituta ustanovio je da ne postoji apsolutno nikakva veza između izjava koje igrači daju pre utakmica i njihovog učinka na terenu.

Profesor Mladen Grbović, vođa projekta, kaže da je istraživanje sprovedeno na uzorku od 100 srpskih fudbalera koji su u proteklih 15 godina davali izjave medijima pred utakmice domaćeg prvenstva, evro kupova ili reprezentacije.

– Godinama pred skoro svaku važniju utakmicu slušamo izjave naših fudbalera kako će na terenu dati 120 odsto svojih mogućnosti a onda nas njihove loše partije razočaraju u toj meri da se zapitamo kako li tek izgleda kada igraju sa 50 odsto snage. To nas je podstaklo da uradimo istraživanje na ovu temu i da konačno rešimo misteriju da li je moguće da neki naš fudbaler stvarno pruži ih 120 odsto – kaže profesor Grbović.

– Prvo smo za svakog igrača utvrdili koje su njegove realne granice kada ne daju izjave novinarima. Zatim smo uporedili te stvarne mogućnosti sa učinkom na terenu nakon izjave za medije i došli smo do zapanjujućeg otkrića da nijedan fudbaler nije u stanju da pruži 120 odsto svojih mogućnosti. Neki daju 70, neki čak i 100 odsto, doduše toliko retko da je to na nivou statističke greške, ali niko nije dosegao tu magičnu granicu o kojoj stalno pričaju – ističe profesor.

Profesor Grbović je napomenuo da je veoma zanimljiva činjenica da mnogi naši fudbaleri tu gornju granicu svojih mogućnosti dosežu kada igraju za strane klubove u kojima imaju visoka primanja. Uz to, dodao je i da je njegov tim započeo rad na istraživanjima čiji je cilj da se konačno utvrdi da li je lopta stvarno okrugla i da li danas zaista svi igraju fudbal. Članovi tima, kako je obećao, daće 120 odsto svojih mogućnosti da istraživanje bude uspešno.

Soko Sokolović

 1. Apca kaže:

  Добро би било да та започета истраживања на уваженом институту испитају је ли истинита изјава фудбалера: “мојим венама тече фудбалска крв”. Иако не смем превише да очекујем, врхунац истраживања би била провера лапсуса једног фудбалског коментатора: “мојим венама тече фудбалска лопта”.

 2. himalajac kaže:

  ja mislim da nasi fudbaleri daju 120% kada igraju za nacionalni tim, samo sto je to uglavnom 20, a maksimalno 30% od onoga sto daju protivnicki igraci

  1. Ђеки kaže:

   Ја мислим да наши играчи дају укупно 120% – неко да 10% својих могућности, неко 20%, неко само 5%, и укупно испадне 120%, али најмање толико!

 3. MikeLDN kaže:

  Ako da 120% od mogucih 100% to je onda 20% vise od teoretski moguceg !? Meni je sumljivo i “Ostaviti srce na terenu”, to mi deluje kao jednokratan potez…

 4. john smith kaže:

  Mozda je i moguce, ako ispostuju dogovor iz svlacionice

  1. W kaže:

   Кад се на полувремену у свлачионици погледају у очи…

 5. snezana kaže:

  dakle raskorak zelja i mogucnosti

 6. Nataša kaže:

  Mozda im je samo zakazao “dvanaesti igrac” ili jednostavno “fortuna nije bila na njihovoj strani”.

 7. celtic kaže:

  Svi zajedno možda i skuckaju 120%!

 8. Paolo kaže:

  120% ili ne ali skorim ustavnim promenama treba dodati i zabranu svih igara loptom sa više od 7 igrača zbog izbegavanja brukanja nacije i sveopšte muvačine…

 9. mamamimi kaže:

  Ma moguće je dati 120 posto svojih mogućnosti. Naši dragi političari su to dokazali kradući nas sa kapacitetom čak 150, a ne 120%. Fudbaleri treba od njih da uče, mada dobro su krenuli, prazna obećanja dele šakom i kapom. ;)

 10. Milos kaže:

  “Ostavicemo srce na terenu!’

 11. prozor7 kaže:

  da se nisu krivo razumeli možda je u pitanju Alcohol 120%

 12. raskoljnikov kaže:

  Rusi mogu da daju 120% i da im pretekne još 20%.

 13. trsa kaže:

  muka je to sto oni daju procnte, ali ne daju golove…………

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *