nazad na vrh

Navijač fudbalske reprezentacije Srbije kupio digitron

NIŠ, 8. septembar (Njuz) – Odmah nakon što je odgledao sinoćnju fudbalsku utakmicu između Republike Irske i Srbije dugogodišnji navijač naše reprezentacije Mirko Janković (42) iz Niša izašao je u grad i kupio digitron. Zbunjenom prodavcu u lokalnoj knjižari objasnio je da mu je digitron potreban kako bi izračunao na koji način se naš tim može plasirati na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru.

– Godinama pratim kvalifikacije naše reprezentacijeza velika takmičenja i iz iskustva znam da se bez elektronskog računala ne može dokučiti na koji način se “orlovi“ mogu domoći Mundijala. I ovoga puta smo, kao i uvek, startovali odlično, imali otvoren put do prvog mesta u grupi, ali nas je jedan neplanirani kiks ponovo doveo u poziciju da strpimo do samog kraja. Sinoć sam na papiru počeo da pravim matematičke kombinacije koje bi bila najpovoljnije po nas, ali sam posle pola časa slomio hemijsku olovku i shvatio da to bez digitrona neće ići – objašnjava Janković.

Mirko kaže da mu je potpuno jasno da će se Srbija sigurno kvalifikovati ako pobedi u sve tri preostale utakmice, ali da iz iskustva zna da naš tim nikada ne ide lakšim putem. Moguće je da ćemo u poslednje dve utakmice morati da savladamo Luksemburg i Azerbejdžan, a da će nam pobeda nad Portugalijom u gostima biti neophodna samo ako Portugalci do kraja kvalifikacija ne kiksnu nijednom. Opet, ako Ronaldo i drugovi izgube makar i bod u naredne dve utakmice nama se otvara prilika da i sa remijem u Lisabonu budemo prvi u grupi. Naravno, pod uslovom da zadržimo visoku gol razliku i u dve utakmice u oktobru do vrha napunimo mreže protivnika.

– Naravno da se to ne zna unapred, lopta je okrugla, danas svako igra fudbal, može čak da se desi da Luksemburg iznenadi i nas i Portugaliju i Azerbejdžan i probije se na prvo mesto. U tom slučaju mi bismo sa pobedom protiv Azerbejdžana i Portugalije imali….sačekajte samo malo da izračunam… – zamolio nas je Mirko i iz džepa izvadio digitron.

Iz Fudbalskog saveza Srbije najavljuju da će navijači našeg tima ubuduće uoči utakica osim zastava, šalova i kapa moći da kupe i digitrone kao svojevrsne navijački rekvizite.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix