njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. sep. 2021

Navijač fudbalske reprezentacije Srbije kupio digitron

NIŠ, 8. septembar (Njuz) – Odmah nakon što je odgledao sinoćnju fudbalsku utakmicu između Republike Irske i Srbije dugogodišnji navijač naše reprezentacije Mirko Janković (42) iz Niša izašao je u grad i kupio digitron. Zbunjenom prodavcu u lokalnoj knjižari objasnio je da mu je digitron potreban kako bi izračunao na koji način se naš tim može plasirati na Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru.

– Godinama pratim kvalifikacije naše reprezentacijeza velika takmičenja i iz iskustva znam da se bez elektronskog računala ne može dokučiti na koji način se „orlovi“ mogu domoći Mundijala. I ovoga puta smo, kao i uvek, startovali odlično, imali otvoren put do prvog mesta u grupi, ali nas je jedan neplanirani kiks ponovo doveo u poziciju da strpimo do samog kraja. Sinoć sam na papiru počeo da pravim matematičke kombinacije koje bi bila najpovoljnije po nas, ali sam posle pola časa slomio hemijsku olovku i shvatio da to bez digitrona neće ići – objašnjava Janković.

Mirko kaže da mu je potpuno jasno da će se Srbija sigurno kvalifikovati ako pobedi u sve tri preostale utakmice, ali da iz iskustva zna da naš tim nikada ne ide lakšim putem. Moguće je da ćemo u poslednje dve utakmice morati da savladamo Luksemburg i Azerbejdžan, a da će nam pobeda nad Portugalijom u gostima biti neophodna samo ako Portugalci do kraja kvalifikacija ne kiksnu nijednom. Opet, ako Ronaldo i drugovi izgube makar i bod u naredne dve utakmice nama se otvara prilika da i sa remijem u Lisabonu budemo prvi u grupi. Naravno, pod uslovom da zadržimo visoku gol razliku i u dve utakmice u oktobru do vrha napunimo mreže protivnika.

– Naravno da se to ne zna unapred, lopta je okrugla, danas svako igra fudbal, može čak da se desi da Luksemburg iznenadi i nas i Portugaliju i Azerbejdžan i probije se na prvo mesto. U tom slučaju mi bismo sa pobedom protiv Azerbejdžana i Portugalije imali….sačekajte samo malo da izračunam… – zamolio nas je Mirko i iz džepa izvadio digitron.

Iz Fudbalskog saveza Srbije najavljuju da će navijači našeg tima ubuduće uoči utakica osim zastava, šalova i kapa moći da kupe i digitrone kao svojevrsne navijački rekvizite.

Bojan Ljubenović

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *