Petar nije poverovao da ovako može da izgleda glavna železnička stanica jednog grada
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

02. jul. 2018

Navijač koji je planirao vozom na utakmicu Srbija-Brazil danas pronašao Prokop

BEOGRAD, 2. jul 2018, (Njuz) – Petar Babić iz Beograda koji je planirao da vozom ide u Moskvu na utakmicu Srbija-Brazil danas je, posle 7 dana potrage, konačno pronašao glavnu beogradsku železničku stanicu Prokop, javili su domaći mediji.

Petar, dizajner koji već 43 godine živi i radi u Beogradu, kaže kako je dugo planirao da prisustvuje ovoj utakmici i da je karte za nju kupio još u oktobru prošle godine.

– Želeo sam da lagano putujem vozom do Moskve, ali kada sam 2 dana pre utakmice došao na glavnu stanicu u Nemanjinoj, rekli su mu da je to sad premešteno u Prokopu. Tu kreću moje muke da prvo saznam šta je to Prokop, a onda i da ga ponađem – priča svoju ispovest ovaj navijač srpske reprezentacije.

– Pitao sam poznanike, tražio pomoć prijatelja na društvenim mrežama, ali niko nije umeo da mi objasni gde je to, sve dok posle duge potrage konačno nisam ugledao sliku nekog objekta na Fejsbuku kod drugara, sa pitanjem “Zna li neko šta je ovo, a ima i šine?”. Međutim, kada sam otišao tamo, nisam poverovao da ono može biti glavna železnička stanica jednog grada pa sam nastavio potragu – jada se Petar i dodaje kako mu je pre toga trebalo još nekoliko sati da shvati kako uopšte da dođe do Prokopa.

– Nakon nekog vremena kada su me ljudi ubedili da to ipak jeste beogradska glavna železnička stanica, vratio sam se tamo, ali moj voz je već bio otišao. Nekih 7 dana ranije – kaže Petar.

Nadam se da će Srbija zabeležiti ubedljivu pobedu protiv Brazila i da ćemo se plasirati u osminu finala – bio je na kraju ipak optimističan ovaj vatreni navijač srpske reprezentacije.

Miroslav Vujović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  E da je pitao Plavušu – zno bi!

 2. Baba kaže:

  Takodje sam srela ljude u sumi ma Kosutnjaku sa koferima na tockice. Pitaju odakle krece voz za Bar. Pomislih kakvih sve manijaka ima u glavnom gradu jedne zemlje.

 3. scoby kaže:

  Da nije Petar kamuflrani Koštunica?

 4. Радојица kaže:

  А да је питао за Јатаган махалу? Неког старијег … Можда би …

  1. peric kaže:

   Kada bi pitao nekog starijeg ne bi znali koja je Jatagan mala u pitanju, jer je od jedne predratne napravljeno desetak od raseljenog romskog stanovnistva. Potomaka orginalnog Jatagana danas ima u Bg. sigurno stotinak hiljada. Takodje je u istom perioda broj upotrebljivih zeleznickih stanica sveden sa 5-6 na NULU. Ziveli.

 5. peric kaže:

  Ne bi se znalo koja Jatagan mala, jer je od orginalne predratne napravljeno desetak Jatagan mala u Bg. Danas u Beogradu zivi sigurno sto hiljada potomaka orginalne male. U isto vreme Bg. je od 5-6 upotrebljivih zeleznickih stanica stigao do NULE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *