nazad na vrh

Navijači Intera ne mogu da se dogovore da li su im dresovi plavo-crni ili belo-zlatni

Tradicionalni belo-zlatni Interov dres

MILANO, 4. mart 2015, (Njuz) – Navijači fudbalskog kluba Inter iz Milana podelili su se u dve frakcije nakon što nisu mogli da se slože koje su boje dresovi tima za koji navijaju, javljaju svetski mediji.

Jedna grupa je decidno tvrdila da su dresovi belo-zlatni, dok je druga ostala pri stavu da su plavo-crni.

– Navijač sam već dvadeset godina, ali me je uvek čudilo kada navijamo “Napred plavo-crni, oooo!” jer je evidentno da su nam dresovi belo-zlatni. Prećutkivao sam to dugo da se ne bih sukobio sa prijateljima, ali nakon što se pre neki dan svetom pronela vest da je ona haljina ipak belo-zlatna, a ne plavo-crna, rešio sam da izađem iz navijačke grupe. Ispostavilo se da nisam usamljen i da nas ima još mnogo koji ne misle da je Inter plavo-crn – rekao je Đuzepe, vatreni navijač Intera koji je sa još nekoliko hiljada navijača osnovao grupu “Belo-zlatni, plavog mlatni” – Mi smo jedini pravi predstavnici kluba – dodao je on.

S druge strane, u frakciji “Plavo-crni, zlatnog smrvi” tvrde da su boje klupskih dresova plavo-crne.

– Boje su plavo-crne, tako je oduvek bilo i uvek će biti. Zamislite da vam neko kaže da pivo nije plavo, kao i da penal nije crn. E to bi bilo isto – kaže Klaudio i dodaje da manje mrzi čak i Milanove navijače od ovih “belo-zlatnih otpadnika“.

Uprava kluba nije se izjašnjavala povodom podele među navijačima, ali je odlučila da za sada ne menja tradicionalnu belo-zlatnu boju dresova, iako je jedan deo uprave insistirao da se ne menja plavo-crna boja dresova.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi: , ,
  1. Navijam za Partizan, zato što ima crveno-bele dresove.

  2. Zamislite da vam neko kaže da Maja nije nevina!? I, da su joj gaće pre seksa bele a posle crvene!

  3. Baš su ovi navijači neka čudna sorta! Sada su se dohvatili oko boje dresa! Ko da je to bitno. Zamislite da se svađaju oko natpisa na dresu – da jedni tvrde da na njemu piše Pirelli a drugi da tu piše Tigar Pirot! Kakva bi to rasprava bila. A fudbaleri? Njih savršeno boli k…c za boju. Oni dobro poznaju ove kombinacije boja: Ljubičasto bela (500), žuto bela (200) i zeleno bela (100).

  4. Нема разлога за свађу и деобе, дресови су и данас и одувек, црвено – црни,илити росо – нери, а Дејо је и даље, легенда Интера…Форза Милан…

  5. Djuzepe treba da dodje u Srbiju pa ce da vidi sta je crno, da crnje ne moze biti. Ne bi mu vise pala na pamet bela boja, a o zlatnoj i da ne pricamo.

  6. Boje kao na zastavi Estonije :)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix