nazad na vrh

Navijači traže od srpskih fudbalera da počnu da jedu brokoli

Screenshot
Navijači savetuju fudbalere da se ugledaju na Novaka čiji su način ishrane oduvek podržavaliFOTO: Screenshot

CELA SRBIJA, 20. avgust 2018, (Njuz) – Nakon poslednjih velikih uspeha tenisera Novaka Đokovića, sve više navijača insistira da srpski fudbaleri prestanu da konzumiraju meso i da počnu da jedu što više povrća, najviše brokolija, saznaje Njuz.

Oni smatraju da je ključ sportskog uspeha pravilna ishrana i da bi naši fudbaleri mogli da počnu da uče od našeg najvećeg sportiste.

– Meso je užasno nezdravo, ne mogu da verujem da još uvek postoje profesionalni sportisti koji ga jedu, pa pobogu ne živimo više u 2007. Ako naši fudbaleri na nekom narednom velikom takmičenju žele da savladaju Švajcarsku, a pogotovu Brazil, moraju da pileće belo meso zamene brokolijem, a govedinu kinoom – smatra automehaničar Ivan Krstić sa Vidikovca i napominje da je među prvima podržao Đokovićev nov način ishrane.

Njegov sugrađanin, ekonomista Goran Cenić, smatra da je Đokovićev problem sa nekadašnjom ishranom bio poznat još pre mnogo godina.

– Mnogi su ga dizali u nebesa pre nekoliko godina kada je bio šampion na sva četiri Grend slema, ali meni je već tada delovalo da meso loše utiče na njegovu igru i da treba da promeni ishranu. Lepo sam po njegovim pokretima video da u organizmu ima previše mesa i da treba nešto da promeni – smatra naš sagovornik, koji je danas nekolicini fudbalera poslao preko društvenih mreža nekoliko sjajnih presnih veganskih recepata – Ako se u nešto razumem, to su onda politika, sport i ishrana sportista, a poznato je da meso tu nema šta da traži – dodaje ovaj ekonomista.

Među komentarima koji su se ovih dana pojavili na tekstovima o fudbalerima, mogli su da se nađu “moraš da se vratiš brokoliju” i “manje mesa, više karfiola”.

Ocena većine navijača je da fudbaleri srećom žive u društvu koje ume da podrži svoje sportiste prilikom drastičnog menjanja ishrane, jer bi u bilo kojoj drugoj zemlji mogli da se suoče sa brojnih kritikama.

– Nisu sve zemlje ovako blagonaklone prema svojim sportistima, zamislite kakve bi sve šale na svoj račun sportisti koji izbace meso mogli da slušaju u nekoj drugoj zemlji – kaže naš sagovornik.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Malo mi je naziv ovog povrća previše švajcarski za želudac fudbalera. Brokoli, Šaćiri, Behrami…

  2. Fudbaleri su prvi poceli da pasu travu..!!.A onda ih je Novak kopirao,sa dva-tri cuperka engleske trave…Dvonozni orlovi ce tesko preci na brokoli…nemaju life-kocijase…sem sportskih novinara i nogometnih analiticara…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix