Navijači savetuju fudbalere da se ugledaju na Novaka čiji su način ishrane oduvek podržavali
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

20. aug. 2018

Navijači traže od srpskih fudbalera da počnu da jedu brokoli

CELA SRBIJA, 20. avgust 2018, (Njuz) – Nakon poslednjih velikih uspeha tenisera Novaka Đokovića, sve više navijača insistira da srpski fudbaleri prestanu da konzumiraju meso i da počnu da jedu što više povrća, najviše brokolija, saznaje Njuz.

Oni smatraju da je ključ sportskog uspeha pravilna ishrana i da bi naši fudbaleri mogli da počnu da uče od našeg najvećeg sportiste.

– Meso je užasno nezdravo, ne mogu da verujem da još uvek postoje profesionalni sportisti koji ga jedu, pa pobogu ne živimo više u 2007. Ako naši fudbaleri na nekom narednom velikom takmičenju žele da savladaju Švajcarsku, a pogotovu Brazil, moraju da pileće belo meso zamene brokolijem, a govedinu kinoom – smatra automehaničar Ivan Krstić sa Vidikovca i napominje da je među prvima podržao Đokovićev nov način ishrane.

Njegov sugrađanin, ekonomista Goran Cenić, smatra da je Đokovićev problem sa nekadašnjom ishranom bio poznat još pre mnogo godina.

– Mnogi su ga dizali u nebesa pre nekoliko godina kada je bio šampion na sva četiri Grend slema, ali meni je već tada delovalo da meso loše utiče na njegovu igru i da treba da promeni ishranu. Lepo sam po njegovim pokretima video da u organizmu ima previše mesa i da treba nešto da promeni – smatra naš sagovornik, koji je danas nekolicini fudbalera poslao preko društvenih mreža nekoliko sjajnih presnih veganskih recepata – Ako se u nešto razumem, to su onda politika, sport i ishrana sportista, a poznato je da meso tu nema šta da traži – dodaje ovaj ekonomista.

Među komentarima koji su se ovih dana pojavili na tekstovima o fudbalerima, mogli su da se nađu “moraš da se vratiš brokoliju” i “manje mesa, više karfiola”.

Ocena većine navijača je da fudbaleri srećom žive u društvu koje ume da podrži svoje sportiste prilikom drastičnog menjanja ishrane, jer bi u bilo kojoj drugoj zemlji mogli da se suoče sa brojnih kritikama.

– Nisu sve zemlje ovako blagonaklone prema svojim sportistima, zamislite kakve bi sve šale na svoj račun sportisti koji izbace meso mogli da slušaju u nekoj drugoj zemlji – kaže naš sagovornik.

Marko Dražić

  1. gico kaže:

    Malo mi je naziv ovog povrća previše švajcarski za želudac fudbalera. Brokoli, Šaćiri, Behrami…

  2. voya montoya kaže:

    Fudbaleri su prvi poceli da pasu travu..!!.A onda ih je Novak kopirao,sa dva-tri cuperka engleske trave…Dvonozni orlovi ce tesko preci na brokoli…nemaju life-kocijase…sem sportskih novinara i nogometnih analiticara…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *