njuz-autor

AUTOR: urednistvo

09. jun. 2022

Nebojša Stefanović i Siniša Mali potpisali sporazum o međusobnom priznanju diploma

BEOGRAD, 9. jun 2022, (Njuz) – Ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović i Siniša Mali potpisali su danas u Beogradu Sporazum o međusobnom priznanju diploma i stručnih zvanja. Ovim sporazumom dva ministra obavezala su se da se jedan drugome priznaju validnost doktorskih disertacija i u javnom životu se obraćaju sa „doktore“.

– Kao što znate, u javnosti je bilo dosta nedoumica oko naših profesionalnih zvanja, na koje ovim putem stavljamo tačku. Lično nikada nisam imao nikakvih sumnji oko diplome doktora Malog, jer mi je poznat put kojim se stiže do tako visokog akademskog ranga. I sam sam krenuo od nule da bih stigao do univerziteta u Sava Centru i diplomirao sa najvišim ocenama – rekao je dr Nebojša Stefanović.

Siniša Mali je izrazio nadu da će ovaj sporazum ubrzati priznavanje diploma i drugih naših političara, koji danas imaju velike teškoće kada je nostrifikacija njihovih akademskih titula u pitanju.

– Doktor Stefanović i ja smo načinili prvi korak ka bržem rešavanju problema svih građana čije akademske titule javnost ne priznaje samo zato što su stečene na nedovoljno transparentan način. Nepravedno je da neko ispred svog imena ne može da stavi magistarsko ili doktorsko zvanje uprkos tome što ga je pošteno platio. Ovaj sporazum je naš originalni doprinos pravnoj nauci, nismo prepisali ni jedan jedini član – rekao je dr Siniša Mali.

Potpisivanju ovog sporazuma prisustvovao je i Aleksandar Šapić, koji je istakao da je ovoga puta pozvan u svojstvu posmatrača, ali da postoje veliki izgledi da već sledeći put na ovaj dokument stavi svoj zvanični potpis.

Miroslav Vujović

 1. Mila kaže:

  Nema dalje!!!
  Maestralno!👍👏👏👏

 2. Душан Андријашевић kaže:

  Najzad jedna dobra vest. I red bi bio da priznaju ta zvanja. Radi se gromadama, kako stručnim, političkim i moralnim.
  Ova Srbija može da se ponosi takvim velikanima.

  G. Vulin svakako zaslužuje počastan doktorat. Tu je i večni pregalac, takođe grandiozan i zaslužan kako u političkom delanju, ali i muzičkim interpretacijama.

 3. JJ kaže:

  Nepravedno je da neko ispred svog imena ne može da stavi magistarsko ili doktorsko zvanje uprkos tome što ga je pošteno platio??? Malo su se zajebali u izjavama 😂😂😂

 4. Patrijota kaže:

  Sto bespotrebno cimaju ova dva čoveka koji su poštenim radom stigli do svojih diploma. Evo ja npr. sam sa najvisim ocenama završio SNS akademiju. Jel sad neko treba da mi osporava titulu akademika… Strasno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *