nazad na vrh

Nebojša Stefanović pokreće protest ‪#‎PolicajciNePrisluškuju‬

Okupljanja će biti organizovana u mnogim gradovima Srbije

BEOGRAD, 12. januar 2016, (Njuz) – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objavio je danas da zvanično pokreće akciju i niz protesta pod nazivom #PolicajciNePrisluškuju, a sve zbog, kako je naveo, učestalih navoda o prisluškivanju pojedinih novinara od strane policije.

Stefanović je rekao da će se zajedno sa kolegama iz ministarstva i policije okupiti ispred sedišta novinarskih udruženja i zahtevati da novinari koji su brutalno uvredili policiju podnesu ostavke.

– Tražimo ostavku pre svega Vukašina Obradovića, predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije, koji je uvredio našu koleginicu Dijanu Hrkalović, a time i sve žene policajce, ali i sve policajce koji nisu žene, počev od mene. Dobro, ja nisam baš policajac, ali jasno vam je šta želim da kažem – izjavio je Stefanović.

Prema ministrovim rečima, okupljanja će biti organizovana u svim većim gradovima Srbije, a među govornicima biće i Dragan J. Vučićević.

– Želimo da zaštitimo prava policajaca i slobodu da prisluškuju koga treba bez da ih neko osuđuje i anatemiše zbog toga – zaključio je Stefanović.

Kako nezvanično saznajemo, ispred novinarskih udruženja će danas protestovati više stotina policajaca, a spremni su i brojni transparenti poput “Že sui Stefanović”, “Poligraf4Ever” i “Prisluškivanje je osnovno ljudsko pravo!”

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Ту су и транспаренти – “Орао и Соко никада не клече!” “Сигурна кућа за балканског шпијуна” ” цецин концерт -да!, опера – никад!”…

 2. Ministar Stefanović je iz revolta, da bi dokazao da policija nikoga ne prisluškuje, podneo zahtev za otvaranje Odeljenja za Telepatiju i Telekinezu, ali su mu zahtev odbili, uz obrazloženje da su kinezi žuti. Nemoćan da prihvati nerazumevanje društva za njegove super moći, odlučio je da zatraži da mu ugrade poligraf, umesto nekog manje važnog organa, kako bi trajno, sa sebe, uklonio svaku sumnju. Ovaj zahtev je takodje odbijen, jer, čak ni u Vučićevoj vladi, niko ne može da bude ministar posthumno.

 3. Srbija je zemlja cudesa.
  Ubijes nivinara pa mu sina zaposlis kao policajca, i onda ti on postane glavni dousnik.
  Trebalo bi da svi policajci postanu novinari, a novinari policajci. Tada novinari ne bi bili prisluskivani, a to sto ne bi bilo novina, jer nema pismenih policajaca, i ne bi bila neka steta.

 4. Doktor Nesa je ovog puta u pravu – nisu prisluskivali! Da jesu ni on ni njegov Vodja ne bi bili u dilemi kome su zvizdali u areni!

 5. prisluškuju i pišu,Belu knjigu MUPa,lektor Veljović,ide u pemziju…Grupu TNT označili kao terorističku…

 6. Bojim se vise da hodam ulicom, stacu iz nehata na uvo DrSlini i njegovoj strucnoj ekipi.
  Sad ce u igru da se ukljuci i DrSmrt, objavljivanjem lekarskih kartona neposlusnih novinara koj nece da klece.

 7. Svako pored svog moze imati Americko drzavljanstvo, ali ako Amerikanac dobije tudje drzavljanstvo gubi Americko. Ne verujem da je Sigal lud da izgubi Americko zarad naseg. Verujem da je po povratku u Ameriku ostao Amerikanac

 8. Držte se novinari, ministar Stefanović je svom slinom pardon silinom krenuo u borbu za prava policajaca…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix