nazad na vrh

Neimenovani izvor optužio izvor blizak istrazi da krade informacije od dobro obaveštenog izvora

NEIMENOVANI GRAD, 9. novembar 2013, (Njuz) – U redakciju Njuza, danas u toku dana stiglo je pismo u kojem neimenovani izvor direktno optužuje izvor blizak istrazi da sve informacije krade od dobro obaveštenog izvora. Ovo pismo je u prostorije Njuza donela osoba koja je želela da ostane anonimna, a čiji je identitet poznat redakciji.

U pismu, za koje anonimna osoba tvrdi da nema nikakve veze s njim, već da ju je neimenovani izvor samo ovlastio da nam ga dostavi, između ostalog, stoji:

– Taman kada se spremim da novinarima otkrijem ekskluzivne detalje neke aktuelne priče, pojavi se izvor blizak istrazi koji ih prepriča pre mene. Dugo sam se pitao odakle mu sve te informacije, a onda sam ga jednog dana uhvatio kako napija dobro obavešteni izvor i na prevaru mu izvlači sve pikanterije – navodi u pismu neimenovani izvor i dodaje kako “bi dobro obavešteni izvor trebalo bolje da se obavesti o ‘prljavim’ metodama izvora bliskog istrazi”.

– Tvrdim da se izvor blizak istrazi najčešće lažno predstavlja, jer niti je blizak nekome, niti je ikad prisustvovao nekoj istrazi. Ako ovako nastavi, biću prinuđen da se potpuno povučem iz medija, a šta će onda raditi novine ako ostanu samo sa dva preostala izvora? Glupo je da jedine informacije dobijaju od nekih anonimusa – navodi u svom pismu neimenovani izvor i otkriva da će uskoro obavestiti javnost o istrazi koju planira da pokrene povodom ovih dešavanja.

Kako Njuz saznaje od dobro obaveštenog izvora, izvor blizak istrazi nije želeo da se izjašnjava u vezi sa ovim slučajem, već je poručio neimenovanom izvoru da pokretanjem istrage neće dobiti nikakve nove informacije, jer je on bliži istrazi od njega, a takođe je i dobar sa dobro obaveštenim izvorom.

Izvor Njuza

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Izvore, provaljen si!

 2. Iz neobaveštenih izvora bliskim obaveštenoj istrazi saznajemo da dvojezični oblik pretresa, (otkazanom zbog trenutne malaksalosti), kasni demenciju za 4,5 godina.
  bilingual patients – dvojezični pacijenti – Universal knowledge © 2013 American Academy of Neurology

 3. Cestitam! Postali ste kurir!

 4. Iz dobro obavestenog izvora saznao sam da nas drzavni vrh sprema odlucan obracun sa huliganima.Medjutim, kao mnogo puta do sada pokazace se da taj dobro obavesten izvor i nije bas toliko tacan.

 5. Cestitam, uspeli ste.
  Mozak me zaboleo od jednog vaseg clanka.

 6. Do izvora dva putica

 7. Srpski mozak je brži od pedala na bicikl – sve dok lanac ne crkne!
  (Dva niža primera su dokaz da je univerzalno srpsko znanje na vrhuncu rasta.)

  a) – NOVO NASILJE U BEOGRADU – Bahati dečaci napali molotovljevim koktelima školu i kioske na Dušanovcu
  M. M. M. | 07. 11. 2013. – 19:54h 22:18h | Komentar: Svetla Marija
  Tri nepoznate osobe ubacile su tri molotovljeva koktela u dvorište OŠ ”Dositej Obradović” danas oko 17.30 sati, a potom još nekoliko flaša sa zapaljivim materijama na frizerski salon, pekaru i autobusko stajalište u Ulici Maksima Gorkog.

  – Svetla Marija – Četvrtak, 07. 11. 2013. 20:24h
  Bilo bi divno kada biste u više vesti stavili i podatak u kom se mestu nešto desilo. Nadam se da se ne odnosite na Beograd uvek kada to ispustite.

  b) – Majka mladića koji je ubijen i spaljen: Za žandarma ubicu smrt je prava kazna
  Anita Mitrović | 07. 11. 2013. – 19:46h | Komentar: grobarjug
  Da postoji smrtna kazna verujem da bi je dobilo troje monstruma – žandarm Aleksandar Krstić, njegova žena Ivana Radivojević i njihov pomagač Goran Dabić (22), koji su mog sina Srđana Tomića ubili i spalili njegovo telo. Mala je kazna za njih da budu u zatvoru i do kraja života.

  – pismeni grobarjug – Četvrtak, 07. 11. 2013. 21:03h
  @: svako ko ubije zandarma zasluzuju mrtvu kaznu! bravo za zenu ovu sto se bori za pravdu! iko ne sme na policiju da udari!

 8. covek bi mogao zakljuciti da su informacije u srbiji evoluirale od praznih traceva do cistog informativnog nadrealizma

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix