njuz-autor

AUTOR: urednistvo

19. jul. 2011

“Neimenovani izvor” stupio u štrajk zbog loših uslova rada

Zbog štrajka neimenovanog izvora mnoge novine radiće redukovano

BEOGRAD, 19. jul 2011, (Njuz) – „Neimenovani izvor“, široj javnosti poznat kao saradnik gotovo svih medija u Srbiji, stupio je jutros u štrajk zbog loših uslova rada.

On je u saopštenju naveo da je prinuđen da započne štrajk zbog milionskih neisplaćenih honorara, ali i zbog, kako je rekao, krajnje nekorektnog odnosa medija i čitalaca prema njemu.

– Mediji često navode da ja želim da ostanem anoniman, da je to u mom interesu, ali to nije tačno. Ja želim da budem poznat i priznat i želim da se moj rad ceni. Pritom, i javnost i čitaoci me osuđuju, ne veruju mi ili mi veruju manje nego izvorima koji su imenovani. To je čista diskriminacija po osnovu profesije – naveo je neimenovani izvor u svom saopštenju.

Pozivajući se na anonimne izvore iz Vlade, neimenovani izvor navodi da ministarstva trenutno razmatraju njegove zahteve ali da ga još niko nije zvanično kontaktirao tim povodom.

– U znak protesta, ja neću blokirati nijednu saobraćajnicu u Beogradu. Takođe, prestaću da dajem bilo kakve izjave medijima, tako da će narednih dana i nedelja oni morati još više da pišu o Fejsbuku, Tviteru i drugim temama za koje im nisu potrebni sagovornici. Tražim od Vlade Srbije i medija da mi obezbede redovno isplaćivanje svih honorara i tretiranje moje funkcije kao funkcije službenog lica – naveo je neimenovani izvor.

U saopštenju se još traži da se preduzmu mere za sprečavanje kleveta i urušavanja kredibiliteta neimenovanog izvora, koji, kako se navodi, kontinuirano traje već godinama, prvenstveno zahvaljujući tabloidima.

– U inostranstvu reč neimenovanog izvora ima veliku težinu, a ovde svako može da smisli kakvu god laž hoće i da napiše da sam to ja rekao. Takođe, često se pod mojim imenom podmeću i različite informacije koje jesu tačne, ali ih nisam ja prosledio medijima. Takav zulum i blaćenje moje plemenite funkcije mora da prestane – rezignirano je naveo neimenovani izvor u svom saopštenju.

Za sada se ne zna koliko dugo če neimenovani izvor biti u štrajku, jer to zavisi od eventualnog dogovora sa Vladom Srbije i medijima. Pojedini mediji već su najavili da će tokom štrajka raditi redukovano i sadržaje štampati i emitovati onda kada ih budu imali dovoljno.

Nenad Milosavljević

 1. ime kaže:

  nije rezignirano nego revoltirano :P

 2. Pera kaže:

  Pravda za neimenovani izvor!

 3. Pera Detlić kaže:

  Iz anonimnih izvora bliskih Vladi (i Miki i Peri) saznao sam da se ozbiljno razmatra raspisivanje konkursa za novi neimenovani izvor. Stručna sprema nebitna, jedino je potrebno da je osoba krajnje asocijalna kako ne bi poželela slavu

 4. scoby kaže:

  Biće problema ako mu se u štrajku priključi Neznani Junak!

  1. asdf kaže:

   Ne, nego Izvor poznat redakciji.

 5. Jordan kaže:

  Ja sam stvarno mislio da se kaze ‘neimenovani izvor” kada se laze ili izmislja vest, kad’ ono.covek postoji. Nisam ocekivao.

 6. mamamimi kaže:

  Ako bi se iz neimenovanog preimenovao u imenovani izvor, možda bi i dobio svojih 5 minuta slave..

 7. Byja kaže:

  “- Mediji često navode da ja želim da ostanem anoniman, da je to u mom interesu, ali to nije tačno.”

  Ја нећу да будем анониман, ја хоћу да будем ПИЛОТ!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *