njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. nov. 2010

Nekadašnjim glasačima Slobodana Miloševića po 100 evra

Mas: Nije sramota priznati i uzeti 100 evra

 BEOGRAD, 12. novembar 2010, (Njuz) – Redakcija Njuza je pre tri dana došla do  informacije da će Ambasada Savezne Republike Nemačke u Beogradu uskoro početi da isplaćuje po 100 evra svakom državljaninu Republike Srbije koji uspe da dokaže da je bar jednom u periodu između 1990. i 2000. godine glasao za Slobodana Miloševića.
 
Da nije samo reč o glasinama saznali smo od njegove ekselencije Ambasadora SR Nemačke u Srbiji, gospodina Volframa Masa. Naime, Mas nam je u telefonskom razgovoru potvrdio ovu informaciju.                                                               

– Bundestag je doneo odluku da u cilju dalje demokratizacije i približavanja Evropskoj Uniji, Republici Srbiji  pomogne da se suoči sa svojom prošlošću – kaže Mas.

– Na predlog kancelarke Angele Merkel, nemački parlament je u ovu svrhu odobrio trista pedeset miliona evra – naglasio je Mas. On je takođe rekao da će građani Srbije shvatiti da se na ovaj način suočavaju sa prošlošću  i da počinju sa priznavanjem svojih grešaka. Nagrada bi ih mogla podstaći da priznaju i neke druge greške počinjene u periodu od 1990. do 2000. godine.
 
Da bi građani Srbije ostvarili svoje pravo dovoljno je da svaki bivši glasač sa sobom povede dva sugrađanina koja će pod zakletvom svedočiti da su uslovi za dobijanje nagrade ispunjeni. Osim ovog glavnog uslova, potrebno je poneti ličnu kartu ili pasoš i dostaviti broj računa na koji bi novac mogao da bude uplaćen. Ambasador je napomenuo i da svaki glasač ima pravo da dobije samo jednom ovu nagradu, čak i ukoliko je glasao za Slobodana Miloševića tri puta na istim ili različitim izborima.
 
Ova vest je među boljim poznavaocima političkih kretanja već poznata neko vreme. Naime, Srđan Bogosavljević, direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja “Stratedzik Marketing” nam je potvrdio da su već uradili preliminarna istraživanja.

– Stratedžik marketing je nakon 2000. godine u par navrata radio istraživanja na temu “da li ste ikada glasali za Slobodana Miloševića?” i rezultati su bili iznenađujući. Naime, pozitivan odgovor na ovo pitanje nije prelazio okvire statističke greške. Tek nešto manje od 2% ispitanika je reklo da je glasalo za Slobodana Miloševića iako se zna da je na izborima 1990. Milošević dobio 3 285 799 glasova. Broj glasova je nakon tih izbora bio u stalnom opadanju – izjavio je Bogosavljević.
 
Ivica Dačic, potpredsednik vlade Republike Srbije, ministar unutrašnjih poslova i predsednik Socijalističke Partije Srbije je potvrdio da poseduje informacije da je vest tačna.

– Konačno se pokazalo da je glasanje za Slobodana Miloševića bila ispravna odluka. Takođe bih želeo građanima Srbije da poručim da i dalje ostanu na dobrom putu i glasaju i na sledećim izborima za Socijalističku Partiju Srbije, jer nikad se ne zna kada će vam se to isplatiti – zaključio je Dačić

Igor Weimer

 1. Belgraded kaže:

  Bolje da su ponudili 200 nemačkih maraka, tada bih i razmislio da priznam!

 2. pabito kaže:

  al u apoenima po 10 DEM…

  A da li je ovo prenosivo i na potomke umrlih Slobinih glasaca?

  1. neriljano kaže:

   I ja razmišljam o tome. Ja sam zakonski naslednik svoje babe koja je preminula pre nakoliko godina, a bila je revnosan Slobin glasač. Mislim da nije fer da preminuli budu izuzeti od ovoga. Mada, kad bolje razmislim, oni su namerno ovo uradili tek sad, zašto nisu pokrenuli to 2000. godine. Zato što je bilo mnogo više živih glasaša, pa su čekali da se broj smanji. Sramota, Nemci. Stvarno sramota.

 3. ja kaže:

  Ma malo je i dvesta. Bar hiljadu. Inače ništa.

 4. SVD018 kaže:

  lele sad kad se isprimaju penzioneri ko ce da im objasni da je zezanje kad su “procitali u novinama”

 5. sajrus kaže:

  ova vest bila bi mnogo bolja da je pisalo da se nagrada dodeljuje tim građanima u ime zahvalnosti, jer nemačka nikad ne bi ostvarila svoje interese u ex yu da nije bilo miloševića

  1. neriljano kaže:

   Pa ne mogu sve u oči da ti kažu. Čitaj između redova.

 6. Tale kaže:

  Mrš od Srbije!!!

  Kad vidim tudjine kako nam se uvlače u sve pore sistema zgadi mi se život.

  Nikad u EU. Nikad ljudi ili ćemo doživeti Orvelovu 1984-tu!

 7. Andrija kaže:

  Istina ili zajebancija,svejedno,isuvise je licemerno….Zasto ne ispitaju koliko je nemaca glasalo za Hitlera pa ne podele pare njihovim naslednicima a mogli bi i potomcima onih 20 miliona zrtava da daju po neku paru…ali to bi bilo suvise za njih,nemaju oni tako dobro pamcenje,brzo zaboravljaju…Licno,nikada nisam glasao onog idiota ali cu prvi otici da im uzmem pare i pocepam ispred njihove ambasade…stvarno su bedni…

  1. Đoka kaže:

   Dakle, Andrija:
   Milošević = Hitler, a
   Srbi iz perioda 90-ih = Nemci u doba nacizma?
   Drago mi je da se barem neko u ovoj zemlji suočio sa svojom prošlošću…

 8. Maja kaže:

  A kako će da dokažu da su glasali za njega?? Sigurno će da ih isplate…

 9. Vojvodinac kaže:

  Svaka čast za članak, al ste ga smislili, kao pravi!
  Dačićeva izjava za kraj je vrh, plakao sam.
  Srdačan pozdrav autorima, ali pripazite na čitaoce, neki se spremaju pred ambasadu Nemačke!!

 10. Gocili kaže:

  Glasanje za SPS se uvek isplati, makar i u zagrobnom životu!!

 11. Tetka kaže:

  Još kad bi odredili Dinkića da garantuje za isplatu. Koliko bi tek onda vredelo tih 100evra…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *