njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

18. okt. 2013

Nekoliko hiljada državnih službenika sa rotacionim svetlima protestovalo ispred Vlade Srbije

Državni službenici napominju da će im uzimanje rotacije smanjiti samopouzdanje

BEOGRAD, 18. oktobar 2013, (Njuz) – Nekoliko hiljada državnih službenika u svojim službenim vozilima sa rotacijom blokiralo je juče popodne centar grada protestujući zbog najavljene zabrane rotacionih svetala.

Službenici su zahtevali od Vlade da odustane od svoje namere da im oduzme jednu od privilegija zbog koje su mnogi od njih i odlučili da postanu službenici.

– Radio sam i po tri sata dnevno, i ulizivao se desetinama ljudi da bih stekao pravo na to rotaciono svetlo, a sada država sve to hoće da mi uzme. Voleo bih da mi objasne kako zamišljaju da stignem na bitan događaj, poput utakmice ili proslava rođendana, ili da stignem na more brže od svih ako mi ne daju da nosim rotaciono svetlo – upitao je jedan od demonstranata.

Drugi demonstrant je dodao da postoji mogućnost da će ga i žena ostaviti „jer je više puta isticala da je njegov najveći kvalitet to što ima auto sa rotacijom pa više ne kasni kod frizera kad je vozi“, kao i da će gubitak rotacije uticati i na njegovo samopouzdanje.

– Jedino što me izdvaja od ostalih građana i jedini moj kvalitet kao osobe jeste to što imam rotaciona svetla na vozilu. Kad kažem ostali građani, tu jedino ne računam policiju, hitnu pomoć, i vatrgasce, jer su i njima dali rotaciju iz nekog razloga – izjavio je ovaj službenik.

Među okupljenima su se mogli videti i nezadovoljni biznismeni kojima bi zabrana rotacionih svetala takođe mogla da utiče na kvalitet života.

– Taman sam nabavio kod Kineza rotaciju koja radi kako treba i sad ovo da mi se desi. Da li to znači da ću sada ilegalno morati da idem kroz crvena svetla, upitao se jedan od njih.

Protest se nastavio do kasno u noć, sve dok je bilo baterije u rotacionim svetlima.

Viktor Marković

 1. scoby kaže:

  A nije tu nesreci kraj! Sta semo sa zabranom sluzbenih puteva u Litvaniju?
  To su sve vrhunski dometi ove vlasti.

 2. aleksandar kaže:

  …ovo vam je dobra fora za majmunime i rotaciona svetla…

  jednom ti ja is'o iz pravca BG za NS (bio sam kod drugara u PO na slavi, posto gledam da nemam posla u BG), i na auto putu me oduvaju u stranu dve bengule sa rotacijama, kontam, koja je ovo frka, mora da im se negde opasno ladi jagnjet'na…

  elem, par kilometara dalje prolazim ja te iste budale, stali na sred auto puta, njima je svaka traka zaustavna, sakupljaju delove rotacije po putu jer im je otpala sa jednog auta, dva kompleta majmuna u farmericama i trenerkama i jedan komad majmuna u odelu…

  …ponekad nadjem na polovniautomobili ne bas matoru sedmicu za 500-800 evdzi, od spolja izgleda super, al je8i ga, bilo vlasnistvo vlade republike srbije, svaki taj auto je vuk'o vise balvana nego sto traktor iz sume izvuce ako 30 godina samo to radi….

 3. pera kaže:

  Da formiraju partiju, npr. “Demokratski rotirajući centar”,
  koliko ih ima, prolaze cenzus sigurno,
  lako bi se izborili za svoja prava.

  1. ehm kaže:

   Mozda je bolje da bude “Prepotentni rotirajuci centar”

   Svidja mi se vise ta skracenica

   PRC

   :)

   1. aleksandar kaže:

    “People's Republic of China”

    u par kvartova u BG mogu da dobiju vlast.

 4. goran kaže:

  Jel bio gradonačelnik? Šta je on izjavio kao najčešći korisnik rotacije, pogotovo kada ide u MEK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *