nazad na vrh

Nemački lekar hipster traži posao u Srbiji

Lekar jedva čeka da počne da radi u Srbiji u identičnim uslovima kao u prošlom veku

MAJNC, 25. oktobar 2018, (Njuz) – Oto Fišer, tridesetpetogodišnji pedijatar i hipster iz Majnca, zatražio je danas posao u Srbiji.

On otkriva za Njuz da već godinama ima priliku da radi sa brojnim kolegama iz Srbije, kojih je u njegovoj bolnici svake nedelje sve više, i da su ga jako zainteresovale priče koje sluša o Srbiji.

– Biti lekar u Nemačkoj je suviše mejnstrim, nema apsolutno nikakvih izazova. S druge strane, veoma su mi uzbudljive priče o našoj profesiji u Srbiji. Dopada mi se pomisao da radim za ironično malu platu, u autentičnim ustanovama koje imaju dušu jer nisu menjale enterijer po nekoliko decenija, pa nam jasno pokazuju kakve su bolnice bile u prošlom veku pre nego što su ih korporacije pokvarile – kaže ovaj lekar, koji ide na intenzivan kurs srpskog jezika.

.- Šta tek reći za srpski običaj da se lekaru odnese bombonjera, kafa, čokolada, viski, pa taj gest ima mnogo više topline i ljudskosti od neke tamo prilično velike plate koja vam u Nemačkoj legne na račun – otkriva dr Fišer.

On napominje da su mu u Srbiji rekli da toliko lekara odlazi iz zemlje da slobodno može da dovede još nekoliko drugara i da oni čak ne moraju da budu lekari, već mogu i iz srodnih struka kao što su veterinari, stomatolozi, farmaceuti ili veb dizajneri.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Vest bi bila: Nemacki medicinski brat-presao u pravoslavlje…!!!

  2. Ocigledno,i u BDR-u raste BDP,ali i broj tzv. p a c i j e n a t a…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix