Lekar jedva čeka da počne da radi u Srbiji u identičnim uslovima kao u prošlom veku
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

25. okt. 2018

Nemački lekar hipster traži posao u Srbiji

MAJNC, 25. oktobar 2018, (Njuz) – Oto Fišer, tridesetpetogodišnji pedijatar i hipster iz Majnca, zatražio je danas posao u Srbiji.

On otkriva za Njuz da već godinama ima priliku da radi sa brojnim kolegama iz Srbije, kojih je u njegovoj bolnici svake nedelje sve više, i da su ga jako zainteresovale priče koje sluša o Srbiji.

– Biti lekar u Nemačkoj je suviše mejnstrim, nema apsolutno nikakvih izazova. S druge strane, veoma su mi uzbudljive priče o našoj profesiji u Srbiji. Dopada mi se pomisao da radim za ironično malu platu, u autentičnim ustanovama koje imaju dušu jer nisu menjale enterijer po nekoliko decenija, pa nam jasno pokazuju kakve su bolnice bile u prošlom veku pre nego što su ih korporacije pokvarile – kaže ovaj lekar, koji ide na intenzivan kurs srpskog jezika.

.- Šta tek reći za srpski običaj da se lekaru odnese bombonjera, kafa, čokolada, viski, pa taj gest ima mnogo više topline i ljudskosti od neke tamo prilično velike plate koja vam u Nemačkoj legne na račun – otkriva dr Fišer.

On napominje da su mu u Srbiji rekli da toliko lekara odlazi iz zemlje da slobodno može da dovede još nekoliko drugara i da oni čak ne moraju da budu lekari, već mogu i iz srodnih struka kao što su veterinari, stomatolozi, farmaceuti ili veb dizajneri.

Marko Dražić

  1. voya montoya kaže:

    Vest bi bila: Nemacki medicinski brat-presao u pravoslavlje…!!!

  2. voya montoya kaže:

    Ocigledno,i u BDR-u raste BDP,ali i broj tzv. p a c i j e n a t a…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *