njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

18. feb. 2018

“Nemanjići” nominovani za Oskara u kategoriji “Premontiravanje”

BEOGRAD/LOS ANĐELES, 18. februar 2018, (Njuz) – Serija “Nemanjići – rađanje kraljevine” nominovana je za Oskara u kategoriji “Premontiravanje”, saopštila je rano jutros američka Akademija filmskih umetnosti i nauka koja i dodeljuje ovu prestižnu nagradu.

Filmski i televizijski kritičari s oduševljenjem su dočekali ovu vesti uz konstataciju da bi sve osim da “Nemanjići” dobiju oskara bila nepravda.

Čuveni filmski kritičar Ričard Korlis napisao je povodom serije “Nemanjići” da je na delu izgradnja imaginarijuma od čije uravnoteženosti u prikazivanju istorije, političke dimenzije, lične drame i romanse zavisi i trasiranje budućih bavljenja tim vremenom u filmovima i TV serijama.

Reditelj Stiven Spilberg ocenio je da je premontiravanje “Nemanjića” u rangu sa pronalaskom ton filmova, dok je kultni reditelj Kventin Tarantino izjavio da je i sam želeo da pravi film ili seriju o Nemanjićima, ali da je sada odustao.

– Samo bih bio bleda kopija – kratko je rekao Tarantino.

Autori sada već čuvenog serijala “Igre prestola” Dejvid Beniof i Danijel Vajs izjavili su da, iako je najavljeno, osma sezona neće biti emitovana 2019. godine.

– Za sada odustajemo od snimanja novog nastavka već ćemo prvo da premontiramo prethodnih sedam sezona. Gledajući “Nemanjiće” shvatili smo koje sve neverovatne mogućnosti sa sobom nosi premontiravanje – naveli su autori “Igre prestola”.

Bane Grković

  1. scoby kaže:

    Meni je najsmešniji deo kad mladi prinčevi krenu da čereče prasetinu rukama (a kako drugačije?), a brižni roditelji ih opominju: Srbin jede boc, srebrnom viljuškom (liči na dvozubac), a švabo jede rukama…
    Ima i onaj deo kad je Nemanjinoj ženi prosto neprijatno kako im dobro ide. Svaka sličnost sa AV-om je sasvim slučajna.

  2. Strani Placenik kaže:

    I tako ce u dalekoj buducnosti biti snimana serija
    “VUCICI”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *