nazad na vrh

Neodgovorni demo bend ponovo zaboravio da se prijavi na Demofest

demofest.org
Ovde je trebalo da bude slika Revoltiranog Borisa, ali je bend zaboravio da nam je pošalje uprkos prethodnom dogovoruFOTO: demofest.org

BANJALUKA, 9. jul 2017, (Njuz) – Perspektivni alternativni rok bend Revoltirani Boris i ove godine zaboravio je da na vreme aplicira za učešće u demo programu Demofesta u Banjaluci, čime njihovo neučestvovanje sada već postaje svojevrsna tradicija i trejdmark benda, ocenjuju pojedini muzički kritičari.

Ovaj neafirmisani sastav, za koji su mnogi bili sigurni da će ih ove godine najzad videti na nekoj od bina Demofesta, ipak se neće takmičiti jer je frontmen Radoš Pejić zaboravio da pošalje materijal za preslušavanje žiriju festivala.

– Sve smo bili pripremili , promo materijale, profesionalne fotografije benda, pa čak i diskove na kojima ime grupe nije ispisano flomasterom već je odštampano fabrički. Trebalo je da to dostavimo ljudima iz Demofesta, ali se Radoš, koji je za to bio zadužen, zablejao nekoliko dana uz igricu Guitar Hero i potpuno zaboravio – objasnio nam je Dejan Ivanić, bubnjar Revoltiranog Borisa.

Muzički kritičar Aleksa Lalović ocenjuje da, iako neodgovornost Revoltiranog Borisa prevazilazi sve granice, bend tu lošu osobinu može i da preokrene u svoju korist.

– Marketinške mogućnosti su neograničene. Mogu recimo da se reklamiraju sloganom “Bend koji nećete videti na Demofestu! I to ne zato što smo loši!“ Takođe mogu da napišu konceptualni album o neodgovornosti. Mogu čak i da preimenuju bend u Neodgovorni Boris. Mnogo toga mogu da urade sa tom svojom lošom osobinom i nadam da će biti dovoljno odgovorni da realizuju bar nešto – zaključio je Lalović.

Nenad Milosavljevoć

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix