nazad na vrh

Nepušaču garderoba smrdi na vazduh

Pixabay
Nepušači su prinuđeni da izbegavaju mesta sa vazduhomFOTO: Pixabay

BEOGRAD, 15. januar 2020, (Njuz) – Neprijatan miris koji garderoba upija tokom boravka na otvorenom prostoru veliki je problem za sve nepušače u Srbiji.

Oni spas sve češće nalaze u lokalnim kafićima gde provode sate čekajući da dune vetar i omogući im bezbedan put kući.

– Trudio sam se da živim punim plućima celog svog života, ali izgleda da je vreme da nešto promenim i oslobodim se nezdravih navika – priča Jovan Janković iz Beograda – U poslednje vreme sve više izbegavam parkove, pešačenja i, uopšte, mesta na kojima dolazim u dodir sa vazduhom. ali nije lako promeniti život odjednom. Juče sam se, na primer, malo duže zadržao sa prijateljima u šetnji i odelo mi je odmah upilo neprijatne mirise. Žena me stalno kritikuje, kaže da mašina više ne može da opere moj veš, da trošimo nenormalne količine deterdženta i da mi je bolje da sedim u kafićima i mirišem na duvanski dim kao svi normalni ljudi – jada se on.

Slična situacija je i u Boru, Užicu, Nišu i drugim većim gradovima po Srbiji. Neprijatan miris vazduha se oseća na ulicama, a gazde kafana trljaju ruke zbog novonastale situacije.

– Promet je naglo skočio prethodnih dana, a glavni gosti su zakleti nepušači koji ovde dolaze da se malo provetre i nadišu – priča Vladimir Stanković, ugostitelj iz Užica. – Specijalno zbog njih smo zatvorili sve ventilacione otvore i trudimo se da smanjimo dotok vazduha na najmanju meru. Pušači su, ispočetka, malo gunđali zbog neprijatnih mirisa koje su nepušači donosili sa sobom, ali su se navikli, solidarisali sa njima i trude sa da im pomognu da, bar malo, neutrališu smrad koji im se uvukao u odelo – ispričao je on.

Bojan Savić

  1. Nijo ovo još uvek ništa, sa nostalgijom ćemo se sećati današnjeg ”čistog” vazduha, kad bude proradila spalionica đubreta u Vinči…

  2. Ma to su krivi seljaci što pale njive, toliko je bila rodna godina da su nastavili da pale i do pola zime.
    Tako reče vlast “onomad”.

  3. To je samo rezultat zlatnog doba Srbije. Plate su toliko male da i čist vazduh mora neko da plati!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix