nazad na vrh

Nepušaču garderoba smrdi na vazduh

Pixabay
Nepušači su prinuđeni da izbegavaju mesta sa vazduhomFOTO: Pixabay

BEOGRAD, 15. januar 2020, (Njuz) – Neprijatan miris koji garderoba upija tokom boravka na otvorenom prostoru veliki je problem za sve nepušače u Srbiji.

Oni spas sve češće nalaze u lokalnim kafićima gde provode sate čekajući da dune vetar i omogući im bezbedan put kući.

– Trudio sam se da živim punim plućima celog svog života, ali izgleda da je vreme da nešto promenim i oslobodim se nezdravih navika – priča Jovan Janković iz Beograda – U poslednje vreme sve više izbegavam parkove, pešačenja i, uopšte, mesta na kojima dolazim u dodir sa vazduhom. ali nije lako promeniti život odjednom. Juče sam se, na primer, malo duže zadržao sa prijateljima u šetnji i odelo mi je odmah upilo neprijatne mirise. Žena me stalno kritikuje, kaže da mašina više ne može da opere moj veš, da trošimo nenormalne količine deterdženta i da mi je bolje da sedim u kafićima i mirišem na duvanski dim kao svi normalni ljudi – jada se on.

Slična situacija je i u Boru, Užicu, Nišu i drugim većim gradovima po Srbiji. Neprijatan miris vazduha se oseća na ulicama, a gazde kafana trljaju ruke zbog novonastale situacije.

– Promet je naglo skočio prethodnih dana, a glavni gosti su zakleti nepušači koji ovde dolaze da se malo provetre i nadišu – priča Vladimir Stanković, ugostitelj iz Užica. – Specijalno zbog njih smo zatvorili sve ventilacione otvore i trudimo se da smanjimo dotok vazduha na najmanju meru. Pušači su, ispočetka, malo gunđali zbog neprijatnih mirisa koje su nepušači donosili sa sobom, ali su se navikli, solidarisali sa njima i trude sa da im pomognu da, bar malo, neutrališu smrad koji im se uvukao u odelo – ispričao je on.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Nijo ovo još uvek ništa, sa nostalgijom ćemo se sećati današnjeg ”čistog” vazduha, kad bude proradila spalionica đubreta u Vinči…

  2. Ma to su krivi seljaci što pale njive, toliko je bila rodna godina da su nastavili da pale i do pola zime.
    Tako reče vlast “onomad”.

  3. To je samo rezultat zlatnog doba Srbije. Plate su toliko male da i čist vazduh mora neko da plati!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix