njuz-autor

AUTOR: urednistvo

10. mar. 2013

Nesposobni direktor državnog preduzeća smenjen jer nije umeo da zloupotrebi službeni položaj

Radovan Petronijević nije čak želeo ni da prisvoji novac preduzeća

JAGODINA, 10. mart 2013, (Njuz) – Radovan Petronijević, generalni direktor građevinskog preduzeća „Morava d.o.o“ iz Jagodine, smenjen je sa funkcije pošto za proteklih 20 godina, koliko se nalazi na čelu preduzeća, nijednom nije zloupotrebio službeni položaj.

U obrazloženju povodom Petronijevićeve smene navodi se da je odluka donesena jer je „svojim svesnim nečinjenjem određenih radnji narušavao ugled pozicije na kojoj se nalazi“.

Njegov doskorašnji zamenik Slobodan Kostić kaže da je zbog Petronijevićeve nesposobnosti najviše trpelo njegovo najbliže okruženje, odnosno njegova porodica i prijatelji.

– Radovan jednostavno nije bio za ovu funkciju. Šta da vam kažem kada za ovih 20 godina nije zaposlio nikoga od familije jer nisu kvalifikovani za ta radna mesta?! Najboljeg prijatelja nije hteo da zaposli samo zbog toga što nije ispunjavao uslove konkursa koji je raspisan za tu poziciju. Bežao je od zloupotrebe službenog položaja kao da je to krivično delo – rekao je Kostić.

– Iako je mogao lepo da zaradi na račun firme uporno je odbijao da ulazi u neke poslove samo zbog toga što nije sve bilo u skladu sa zakonom. Više puta smo ga savetovali kako najlakše da prisvojimo novac sa računa preduzeća, ali on nije umeo to da prepozna kao dobronameran savet. Uopšte se nije razumeo u posao koji je obavljao, niti se trudio da iskoristi šanse koje su mu se ukazivale tokom svih ovih godina – dodao je Kostić.

Slobodan Kostić je napomenuo da će u narednom periodu on vršiti dužnost direktora preduzeća, dok će na mesto zamenika doći njegov kum jer „nema smisla da ceo život radi kao portir kad već ima završena tri razreda srednje škole“.

Soko Sokolović

 1. ariela kaže:

  Nije gledao “Bolji zivot” svojevremeno a ni reprize…onda bi video kako to radi “Kurcubic”…a u medjuvremenu napredovalo se itekako…cujem da ce direktor da bude i jedan kazandzija…sto samo da rakiju pece kad moze da napravi karijeru…

  1. Slavisha kaže:

   Ne, kazandžija je već dobio mesto predsednika, tako da će za direktora morati da nađu nekog drugog.

   1. Slavisha kaže:

    Jbt, prvo sam napisao ovaj komentar, a posle sam video tekst u Novostima!!!

    http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/371410/Nikolic-hoce-za-direktora-druga-s-kojim-pece-rakiju

    Stvarnost ipak prevazilazi ovaj sajt, njegove autore i komentatore… Kao što je Obeliks upao u kazan sa šarobnim napitkom, pa mu više ni treba, tako ni stvarnosti u Srbiji ne treba ogledalo Njuz.net-a! Ona je već naopačke.

 2. Ja sam kaže:

  Њузовци, окренули сте огледало према зиду.

  1. Ja sam kaže:

   Гарантујем да Радован није члан ни једне странке, да је на службена путовања ишао о сопственом трошку, да су га радници обожавали док је био директор а онда му име заборавили, да му је породица и фамилија окренула леђа, да му деца извлаче последњу пару, да вози Бубу,
   да пије пиво у некој биртији, да обожава Југу, да ужива у пецању и да је, и поред свега, задовољан животом и воли људе око себе.

 3. Мало ја сам kaže:

  Znam jednog takvog.
  Sada pise komentare za Njuz.

  1. Tetka kaže:

   Знам и ја једну…једино што није смењена, него је сама себи скратила мандат…

   1. Мало ја сам kaže:

    Postovanje, Tetka.

 4. Tagore kaže:

  Mi i naši ”kumovi” uvek podržavamo naše pijane drugare na pečenju rakije u Bajčetini:
  http://www.blic.rs/data/images/2012-10-27/283750_toma-pecenjealomasanori-josidabeograddi002026381_f.jpg

 5. Djura kaže:

  Nije Radovan Petronijević smenjen danas. On je bio smenjen bar pre 20 i kusur godina. Do danas na takvim pozicijama sigurno niukom slučaju nije mogao da opstane neko tako nesposoban kao Radovan. Za vreme komunizma su se razni nesposobni Radovani još nekako i provlačili pored uspešnih i sposobnih Krtalića, Šojića, Kurčubića… ali u poslednjih 20 godina na čelnim pozicijama su samo sposobni, zato danas živimo lepo i uživamo u svemu onome što su nam sposobni omogućili svojim višegodišnjim odricanjima i borbom za opšte dobro. Živeli sposobni, živela Srbija. Nesposobni ovde nemaju šta da traže, zato moraju da se snalaze po belom svetu. Nama takvi nisu i nikad više neće biti potrebni i zato je poruka njima da se nikad ne vraćaju, a ostalima koji se još nadaju da će Srbija ikada više kao u komunizmu, dati šansu nesposobnima, poručujemo, bežite i vi što pre iz ove zemlje.

 6. Gagi kaže:

  U svakom kukolju ima žita…

 7. Tagore kaže:

  OSMI PADEŽ O PROMENI GLAGOLA NA SRPSKOM JEZIČKU?
  a) – nominativ
  b) – genitiv
  c) – dativ
  d) – akuzativ
  e) – vokativ
  f) – instrumental
  g) – lokativ
  h) – koruptiv

  Najnoviji ”osmi padež” od glagola ”dati” će biti uveden u Bukvaru za predškolsku decu od 3 do 103 godina starosti i glasiti:
  (kome koliko daj što daš ili sve što imaš)

  Primer:
  Ako želite kupiti kozu mlekaru od dvanaestogodišnjaka koji je u Smederevu kolenom namerno slomio branik na službenom vozilu pijanog poslanika SNS Dragana Čolića, molimo vas da hitno date što date ili sve što imate na devizni račun ”RAIFFEISEN BANKA AD BEOGRAD – ekspozitura Smederevo”.

  Majka SNS poslanika je jednako otvorila devizni račun za alkoholičarsku PIO invalidu kod Societe Generale Banka Srbija AD, Beograd, Belgrade, Serbia.
  P.S. – Venecuelajnski ”bolivar” i srpski ”dinar” naši devizni računi ne prihvataju.

 8. Ime (obavezno) kaže:

  ovo vise vuce na zanr ‘naucna fantastika’.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *