njuz-autor

AUTOR: urednistvo

20. jul. 2011

Nestašica haških optuženika u Srbiji

Seveningen

Najveće skladište haških optuženika u Holandiji

BEOGRAD, 20. jul 2011, (Njuz) – Srbija je jutros izvezla poslednje količine haških optuženika, koji su do sada važili za njen najbolji izvozni proizvod, čime je izazvana akutna nestašica na izvoznom tržištu.

Ekonomisti procenjuju da će iscrpljivanje ovog izvoznog resursa imati velike posledice kako po Srbiju, tako i po Holandiju, koja je tradicionalno bila najveći uvoznik poznatog srpskog brenda.

Ekonomista Goran Vuković iz Centra za alternativno proučavanje ekonomskih alternativa kaže za Njuz da će Srbija morati u vrlo kratkom roku da se preorijentiše na druge izvozne proizvode kako bi i dalje držala „pristojan“ izvozni tempo.

– Prema analizama našeg Centra, trenutno najveći potencijali Srbije leže u izvozu teritorije i potrošenih tajkuna. Izvoz srpske teritorije, koja ne svetskom tržištu važi za izuzetno kvalitetnu, već je delimično započet. Iako je Vlada Srbije najavila da neće izvoziti ovaj proizvod, moglo bi da se dogodi da veće količine budu izvezene krajem ove, ili početkom sledeće godine – smatra Vuković, prema čijim rečima je sa tajkunima situacija nešto drugačija.

– Dok je u slučaju izvoza teritorija presudan angažman Srbije jer je ona ta koja će morati da organizuje, primera radi, izvoz Kosova u inostranstvo, sa tajkunima je situacija nešto drugačija. Oni će se, naime, samoizvesti jer imaju sve neophodne logističke predispozicije za to. Videli smo još ranije primere samoizvoza Bogoljuba Karića, Slobodana Radulovića i nedavno Rodoljuba Draškovića, a postoje i najave da uskoro možemo očekivati i samoizvoz Milana Beka i Miroslava Miškovića – rekao je Vuković za Njuz.

Nenad Milosavljević

 1. Jordan kaže:

  Imamo mi lopovsko – prevarantsko – kriminogene bagre za izvoz! Problem je sto su kod nas oznaceni kao trofeji i nacionalno blago. Kao takvi su pod zastitom drzave i ne mogu da se izvoze.

 2. asdf kaže:

  Jos da vas ilustruje Bob, pomislio bih da citam Nacionalni park Srbija.

 3. gordan kaže:

  E jos da priznamo Kosovo pa Sandzak pa jos malo da se glumac jos po nekom izvini ce da udjemo u evropu meseca limburga a mozda ni tad…………

 4. Tetka kaže:

  Možemo da izvozimo političare! Njih imamo k'o pleve :P (jel baš očigledno da ih ne volim?)

  1. mile kaže:

   Ceda -Djilas – neprocenjivo, jao Tetka nisam mogo da odolim, uzdrzavam se od komentara vec duze vreme … nabode ga Tetka u centar

 5. snezana kaže:

  hahahha care :)

 6. ana kaže:

  Imamo mi zive stoke za izvoz da biras,volja ti krupna goveda ,volja sitna,svinja na pretek a tek pernate zivine-nemoz curke i kokoske prebrojati.

 7. celtic kaže:

  Molim za pristojnost na uglednim sajtovima!!!! Evropski rečeno, imamo suficit debitanata na asfaltu, koji vrte zemlju oko malog prsta, iako se znaju potpisati samo palcem. Cijenjeno Uredništvo, da li ovo zvuči ljepše i Briselskije???

 8. mare kaže:

  odlično!
  “… iz Centra za alternativno proučavanje ekonomskih alternativa… ”
  :D

 9. Sesili kaže:

  Eeee, mnogo ste šašavi!!! Ali vam lepo stoji :-)

 10. Blagzor kaže:

  I još jedna ekonomska grana je odsečena.

 11. jututunac kaže:

  Otkud tako jak izvozni potencijal, u drustvu (da parafraziram Canka) u kojem se rukuje pesnicom a potpisuje palcem?

 12. kyty kaže:

  sto se tice samoizvoza, jel u tetra paku ili vakuum?

 13. trinity kaže:

  A sta kazete da prvo uvezemo kojeg optuzenika pa ih preprodajemo? Kad nam vec dobro ide, greota bataliti biznis.

 14. e... kaže:

  pa maline mleko jabuke sljive svinje i ostale polj. privredne ne mozemo posto drzava sve uzima za dz. pa preprodaje. drugo i nema sta . tehniku ili automobile nema teorije pored kineza nemaca korejaca itd . dobro je da imamo strateske planove. nedaj boze da hag krene da trazi kriminalce pa ostadosmo bez mafije politicara i tajkuna ko ce onda da vodi drzavu

 15. Marvin kaže:

  Da, mozda je to lose po Srbiju jer je ostala bez najboljeg izvoznog artikla ali Holandija ne treba da tuguje, jer se velike kolicine nalaze u susednim drzavama…

 16. Uf, šta sad da radimo, tako nešto da se prekine. Holanđanima će najteže pasti ovo izgleda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *