njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. nov. 2012

Nevladina organizacija posluje sa gubitkom

Iz NVO optužuju donatore da nisu ispunili svoje finansijske obaveze

BEOGRAD, 1. novembar 2012, (Njuz) – Nevladina organizacija “Centar za demokratsko promišljanje i realizaciju” (CEDOPIR) završiće 2012. godinu s gubitkom, saznaje Njuz.

Iz ove NVO, čiji je programski cilj promovisanje ljudskih prava, priznali su da im je račun trenutno u blokadi.

Direktor CEDOPIR-a Čedomir Mijaljević kaže za Njuz kako su i sami bili iznenađeni finansijskim izveštajem pred poslednji kvartal u ovoj godini iz kojeg se jasno vidi da su u minusu.

– Prošlu godinu smo završili u plusu iako smo kupili dva automobila srednje klase za potrebe realizacije projekta “Održivi razvoj demokratskih osećanja kod marginalnih grupa u Istočnoj Srbiji”, koje smo koristili za odlaske na teren – kaže Mijaljević – Međutim ove godine budžet nam se ispraznio već sredinom godine, a mogući razlog je realizacija projekta “Uticaj nedemokratskih misli na razmišljanje o ljudskim pravima” zbog čega smo iznajmili poslovni prostor od 200 kvadrata. Međutim, te kancelarije nisu u centru već na Novom Beogradu, pa je s toga sve još čudnije – rekao je Mijaljević.

Direktor Evropskog instituta za nevladine organizacije Dragomir Janković kaže kako su gubici ove NVO najverovatnije uzrokovani nebrigom donatora koji nije blagovremeno ispunjavao svoje obaveze prema njoj.

– Pojedini donatori imaju nonšalantan odnos prema tuđem vremenu pa često zapostave svoje finansijske obaveze koje imaju prema nevladinim organizacijama, što se najverovatnije desilo i sa ovom NVO. Zbog toga je potrebno osnovati što više nevladinih organizacija koje bi se bavile kontrolom obaveza finansijera prema njima – zaključio je Janković.

Miroslav Vujović

 1. Ja sam kaže:

  Kakve ovo ima veze sa Jovanovic Cedom?

  1. Grešni Miloje kaže:

   Čitaj kao-Čedošmrk.

 2. Srdjan kaže:

  svaka cast za tekst! 10/10

 3. coa kaže:

  Pa i on je u blokadi tst.racun LDP-a. Ova kriza zaista nagriza i najcvrsce temelju ove nashe drzave nevladine organizacije koje su vishe preihodovale sredstava iz inostranstva od najvecih izvoznika.Mada oporavice se oni samo da Dacic odrzi josh jedan pijani ovaj patriotski govor, eto njima parica ko Sartridu nekad.

 4. Shumsky kaže:

  tako je i prof. Željko Milanović zvani iz milošte Žeks iz NVO “Drugo lice” registrovao na svoje ime auto kupljen donacijama vernih članova i naivnih donatora iz Pčeške.
  A onda je dotični gdin Žeks seo u autić i otišao u NS (na našu sreću) zauvek, da tamo uči decu srbskom jeziku i prevarama.
  od tad doniram samo sirotinji. oni su bar pošteni

 5. coa kaže:

  Zato se Shumsky prof. Željku p.češk-a.

  1. Shumsky kaže:

   true, true…..
   ima ona seljačka – neko to gleda sve (ali ne reaguje)

 6. Tagore kaže:

  Vladina organizacija ”Business Ideas Agency” (BIA) obavestila je državni vrh da je pre tri dana deo Ministarstva unutrašnjih poslova izdao nalog da mu se prisluškuje telefon.
  Nalog za prisluškivanje državnoga vrha izdat je, kako je naveo izvor RTS, po zahtevu “interesnih grupa”, uz pomoć nekoga iz ”vrha policije”.
  – Mi smo tu upali u ‘zmijsko gnezdo’, među ljude koji koriste visoke funkcije u mnogim službama da gospodare životima, među ljude koji su se drznuli da prisluškuju najpre mene, pa onda i Aleksandra Vučića. To će morati da se istraži do kraja tako u Srbiji ne može da se živi – rekao je državni vrh.

  I afrički slonovi bez telefona imaju duge uši.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *