njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. jul. 2010

Nezapamćeni pritisak na privatne heliodrome zbog vanrednog zasedanja Skupštine

Prizemljen

BEOGRAD, 26. jul (Njuz) – Vazdušni saobraćaj na nebu nad Beogradom bio je u zastoju nekoliko sati, zbog nezapamćene gužve prilikom povratka poslanika sa godišnjeg odmora zbog vanrednog zasedanja Skupštine Srbije o Kosovu.

Skoro svi poslanici, njih 215 od 250, prekinuli su svoj godišnji odmor zbog viših interesa države Srbije, kako bi prisustvovali vanrednoj skupštinskoj sednici. U toku prepodnevnih sati vazdušni saobraćaj nad Beogradom je bio u kolapsu, a vazduhoplovna policija je imala velike muke da odredi prioritete na nekolicini heliodroma u Beogradu, gde su skoro svi poslanici u isto vreme želeli da slete svojim službenim helikopterima.

Zbog velike gužve, vazdušni saobraćaj je preusmeravan na alternativne heliodrome u Zemunu i preuzetu imovinu zemunskog klana, a zahvaljujući dobroj volji folk zvezde, Cece Ražnatović, saznajemo da su neki poslanici sleteli i na njenom krovu. Jedan deo opozicionih poslanika DSS-a prihvatili su sletanje na ranije oduzetu Ulemekovu vilu na Ceraku, dok je Šarićeva vila na Tatarskom brdu odbačena zbog udaljenosti i dugova prema Informatici.

„Razumem ja to, brane Kosovo i sve to. Ali, zar nisu mogli da dođu čamcima ili šta već“ – bio je ozlojeđen jedan od vlasnika helikoptera koji je bio prizemljen. „Išao sam na žurku kod Karleuše a preusmereli su me kod Cece. Možete zamisliti šok kroz koji sam prošao“.

Poslanici DSS-a, stigli među prvima, na početku su zahtevali da se vreme za raspravu udvostruči, što je odmah prihvaćeno, a o povredi poslovnika tim povodom raspravljaće se nakon detaljnog izveštaja Vuka Jeremića, koji je, vidno umoran i manje preplanuo od ostalih poslanika, među poslednjima stigao u Skupštinu.

Nezvanično saznajemo da je u nebeskoj gužvi plaćena i jedna kazna za prekoračenje brzine. Naime, radar je uhvatio prekoračenu brzinu kretanja letelice poslanice SRS-a, Gordane Pop-Lazić, čiji je pilot bez pogovora platio kaznu na licu mesta, pri čemu se poslanica, zbog visine zadatka i visine leta, nije pozvala na poslanički imunitet.

U trenutku štampanja ove vesti Skupština je još uvek bila u toku, a vazdušni saobraćaj nad Beogradom je normalizovan.

R.R.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *