njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

07. maj. 2013

Nezaposleni širom Srbije odlučili da nastave praznike

Nezaposleni još uvek ne znaju da li će roštiljati kao za Prvi maj

BEOGRAD, 7. maj 2013, (Njuz) – Nezaposleni širom Srbije ni danas neće otići na posao, jer su doneli odluku o nastavku prvomajskih i vaskršnjih praznika, saznaje Njuz.

Iza ove odluke stali su nezaposleni u javnom i privatnom sektoru, čime je demonstrirana solidarnost u ovoj socijalnoj grupaciji.

– Praznici su nam baš lepo legli, odmorili smo se, napunili baterije, pa smo odlučili da ih malo produžimo. Nisam siguran da ćemo moći da roštiljamo u prirodi kao za Prvi maj, ali u svakom slučaju nećemo ići na posao – kaže Borisav Aćimović, turistički tehničar nezaposlen u nekoliko hotela.

Kako kažu nezaposleni radnici, kiša koju meteorolozi najavljuju za ovu nedelju neće omesti njihove planove, jer inače žele da naredne dane provedu kod kuće u krugu svojih najbližih.

Prema prvim informacijama, Vlada Srbije podržala je ovu odluku. Vlada smatra da je dobro što nezaposleni neće raditi ni narednih dana i da će ona učiniti sve što je u njenoj moći da im praznik što duže traje.

Bojan Savić

 1. Bole kaže:

  Svaki dan je veliki za neradnika! :)

 2. Ja sam kaže:

  A zaposleni u drzavnim preduzecima ce rostiljati samo u intervalu izmedju dolaska na posao i zasluzenog odlaska kuci. Bas nemaju srece…

  1. celtic kaže:

   Kao, želiš da kažeš da se ne radi ništa u državnim firmama?!
   Konsterniran sam tom informacijom.

 3. arko kaže:

  Dinkić voskrese !!!

 4. seljak kaže:

  Kod nas su prvomajske praznike dočekali svečano svi članovi registrovanih partija koje su organizovale plaćeni izlet za sve svoje članove. Pozvani su i nezaposleni koji su u mimohodu pored ovih organizovanih grupa upijali očima jela i pića kojima su partije častile svoje zaposlene članove. Žalosno je što su članovi registrovanih partija morali početi da rade, jer su uskratile dalje zadovoljstvo nezaposlenima da ih gledaju kako su sretni i zadovoljni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *