nazad na vrh

Nezaposlenost Srba u Nemačkoj dostigla istorijski minimum

pixabay.com
Broj nezaposlenih Srba u Nemačkoj nikad nije bio manjiFOTO: pixabay.com

BERLIN, 6. jun 2018, (Njuz) – Broj nezaposlenih Srba u Nemačkoj nikad nije bio manji pokazuju podaci tamošnje službe za zapošljavanje. Bez obzira na stepen stručne spreme, obrazovni profil ili godine starosti, srpski radnici lako pronalaze posao, a još bolji procenat zaposlenosti očekuje se kada nemačka privreda uđe u zlatno doba koje joj neki optimistično predviđaju.

– Ovo su istorijski rezultati kada je populacija Srba u Nemačkoj u pitanju – ističe Hans Miler iz nemačke privredne komore. – Inače je nezaposlenost Srba u našoj zemlji na tradicionalno niskom nivou, ali smo uspeli da je spustimo još niže pa se ona danas meri u promilima – procenjuje on.

Njihove kolege iz Privredne komore Srbije pozdravljaju ove rezultate i ističu zasluge koje imaju u njegovom ostvarivanju.

– Napravili smo izuzetno efikasan sistem koji je rezultirao ovim uspehom. Naime, mi ovde stvaramo visokoobrazovane i kvalifikovane kadrove što nemačkoj privredi olakšava njihovo zapošljavanje. Verujem da će se ova saradnja nastaviti i produbiti narednih godina, pa možemo doći u situaciju da uvozimo kadrove koji će potom odlaziti u Nemačku na rad – rekao je Marko Čadež predsednik PKS. Čadež je istakao i da je zahvaljujući vladinim merama stanje u našoj zemlji možda i bolje nego u Nemačkoj jer je danas gotovo nemoguće pronaći nezaposlenog Nemca u Srbiji.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Nezaposlenost Srba u svetu je na istorijskom minimumu.
    Kada se svi iselimo iz Srbije nezaposlenost u Srbiji će biti nula.

  2. Logican zakljucak: doslo je zlatno doba za Srbe u Nemackoj. A za Srbe u Srbiji doslo je srednje kameno doba. Tako nam i treba.

  3. Ovome je doprinela i činjenica da se nestručni, nekvalifikovani Srbi, kao i oni bez kvalifikacija ili sa lažnim ili kupljenim diplomama, lako zapošljavaju u samoj Srbiji, pa nema potrebe da idu u Nemačku ili drugde!

    • Не само да се лако запошљавају! ОНИ су ти који запошљавају!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix