Broj nezaposlenih Srba u Nemačkoj nikad nije bio manji
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

06. jun. 2018

Nezaposlenost Srba u Nemačkoj dostigla istorijski minimum

BERLIN, 6. jun 2018, (Njuz) – Broj nezaposlenih Srba u Nemačkoj nikad nije bio manji pokazuju podaci tamošnje službe za zapošljavanje. Bez obzira na stepen stručne spreme, obrazovni profil ili godine starosti, srpski radnici lako pronalaze posao, a još bolji procenat zaposlenosti očekuje se kada nemačka privreda uđe u zlatno doba koje joj neki optimistično predviđaju.

– Ovo su istorijski rezultati kada je populacija Srba u Nemačkoj u pitanju – ističe Hans Miler iz nemačke privredne komore. – Inače je nezaposlenost Srba u našoj zemlji na tradicionalno niskom nivou, ali smo uspeli da je spustimo još niže pa se ona danas meri u promilima – procenjuje on.

Njihove kolege iz Privredne komore Srbije pozdravljaju ove rezultate i ističu zasluge koje imaju u njegovom ostvarivanju.

– Napravili smo izuzetno efikasan sistem koji je rezultirao ovim uspehom. Naime, mi ovde stvaramo visokoobrazovane i kvalifikovane kadrove što nemačkoj privredi olakšava njihovo zapošljavanje. Verujem da će se ova saradnja nastaviti i produbiti narednih godina, pa možemo doći u situaciju da uvozimo kadrove koji će potom odlaziti u Nemačku na rad – rekao je Marko Čadež predsednik PKS. Čadež je istakao i da je zahvaljujući vladinim merama stanje u našoj zemlji možda i bolje nego u Nemačkoj jer je danas gotovo nemoguće pronaći nezaposlenog Nemca u Srbiji.

Bojan Savić

 1. ZoinMihailo kaže:

  Nezaposlenost Srba u svetu je na istorijskom minimumu.
  Kada se svi iselimo iz Srbije nezaposlenost u Srbiji će biti nula.

 2. Baba kaže:

  Logican zakljucak: doslo je zlatno doba za Srbe u Nemackoj. A za Srbe u Srbiji doslo je srednje kameno doba. Tako nam i treba.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Ovome je doprinela i činjenica da se nestručni, nekvalifikovani Srbi, kao i oni bez kvalifikacija ili sa lažnim ili kupljenim diplomama, lako zapošljavaju u samoj Srbiji, pa nema potrebe da idu u Nemačku ili drugde!

  1. Радојица kaže:

   Не само да се лако запошљавају! ОНИ су ти који запошљавају!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *