nazad na vrh

Nezaposlenost Srba u Nemačkoj dostigla istorijski minimum

pixabay.com
Broj nezaposlenih Srba u Nemačkoj nikad nije bio manjiFOTO: pixabay.com

BERLIN, 6. jun 2018, (Njuz) – Broj nezaposlenih Srba u Nemačkoj nikad nije bio manji pokazuju podaci tamošnje službe za zapošljavanje. Bez obzira na stepen stručne spreme, obrazovni profil ili godine starosti, srpski radnici lako pronalaze posao, a još bolji procenat zaposlenosti očekuje se kada nemačka privreda uđe u zlatno doba koje joj neki optimistično predviđaju.

– Ovo su istorijski rezultati kada je populacija Srba u Nemačkoj u pitanju – ističe Hans Miler iz nemačke privredne komore. – Inače je nezaposlenost Srba u našoj zemlji na tradicionalno niskom nivou, ali smo uspeli da je spustimo još niže pa se ona danas meri u promilima – procenjuje on.

Njihove kolege iz Privredne komore Srbije pozdravljaju ove rezultate i ističu zasluge koje imaju u njegovom ostvarivanju.

– Napravili smo izuzetno efikasan sistem koji je rezultirao ovim uspehom. Naime, mi ovde stvaramo visokoobrazovane i kvalifikovane kadrove što nemačkoj privredi olakšava njihovo zapošljavanje. Verujem da će se ova saradnja nastaviti i produbiti narednih godina, pa možemo doći u situaciju da uvozimo kadrove koji će potom odlaziti u Nemačku na rad – rekao je Marko Čadež predsednik PKS. Čadež je istakao i da je zahvaljujući vladinim merama stanje u našoj zemlji možda i bolje nego u Nemačkoj jer je danas gotovo nemoguće pronaći nezaposlenog Nemca u Srbiji.

Bojan Savić

  1. Nezaposlenost Srba u svetu je na istorijskom minimumu.
    Kada se svi iselimo iz Srbije nezaposlenost u Srbiji će biti nula.

  2. Logican zakljucak: doslo je zlatno doba za Srbe u Nemackoj. A za Srbe u Srbiji doslo je srednje kameno doba. Tako nam i treba.

  3. Ovome je doprinela i činjenica da se nestručni, nekvalifikovani Srbi, kao i oni bez kvalifikacija ili sa lažnim ili kupljenim diplomama, lako zapošljavaju u samoj Srbiji, pa nema potrebe da idu u Nemačku ili drugde!

    • Не само да се лако запошљавају! ОНИ су ти који запошљавају!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix