njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

23. aug. 2013

Nije otišao na sahranu bogatog strica misleći da je u pitanju nigerijska prevara

Odbio da da svoje podatke zbog nasledstva

NOVI SAD, 21. avgust 2013, (Njuz) – Boško Zlatić (26), programer iz Novog Sada, nije otišao na sahranu rođenog strica, ubeđen da je u pitanju “nigerijska prevara”, saznaje Njuz.

I danas, nedelju dana nakon sahrane, Boško kaže kako je ubeđen da je u pitanju bio pokušaj familije da ga natera da ostavi svoje podatke, a potom i navuče da uplati veliku sumu novca i tako ga prevare.

– Prošle nedelje na telefon me je pozvala strina i rekla da je stric poginuo u saobraćajnoj nesreći. Za trenutak sam se presekao, ali sam ubrzo prepoznao isti šablon koji sam pre toga bezbroj puta viđao u mejlovima – kaže Boško u izjavi za Njuz – Kada je pred kraj razgovora spomenula da mi je stric ostavio neko nasledstvo, jer nije imao dece, i da bi trebalo da joj ostavim svoje podatke kako bi se to rešilo, pukao mi je film i spustio sam joj slušalicu. Poslednje što sam očekivao od rođene familije je da me spamuje – kaže besno Boško.

– Ono što me je posebno šokiralo je to što su moj otac, majka i brat otišli na tu navodnu sahranu i što ih i danas viđam uplakane. Iskreno, malo me je blam zbog njihove naivnosti, a što se mene tiče, nema šanse da ikada padnem na tu foru – čvrst je u svom stavu ovaj mladi programer.

Boško kaže da je zabranio porodici da se javljaju ujni koja je nedavno otkrila da mu je ujak teško bolestan i da verovatno neće još dugo poživeti.

Miroslav Vujović

 1. nisam bezobrazan kaže:

  Miroslav Vu… kako ono bese , ovo je tekst o…?

 2. Nesa kaže:

  Ovde jedino sto moze da ti neko ostavi u nasledstvo su hipoteka na kucu i bankarke kredite,mozda ako te bas nece sreca i dug za struju.

  1. pablito kaže:

   i to nereprogramiran dug za struju….
   Mislim da ste pogresili, prevara sa bogatim preminulim stricem je iz kenije ili Burundija, tako nesto. Nigerijska prevara je sa lutrijom

   1. Mrnjau kaže:

    Jes’, jes’, upravu si, Ghana je u pitanju.

 3. svensk kaže:

  ne mozes ni od bogatoc oca dobit dinar a ne od strica

 4. Pera Jelenkovic kaže:

  E moj Bosko, a kod mene obrnut slucaj. Pre par godina poceo sam da dobijam meilove o tome kako su mi neki meni nepoznati rodjaci stalno ginuli u Nigeriji.I stalno pokusavali nekome da ostave nasledstvo.

  I ja resim da odem u Nigeriju kad tamo Jelenkovica koliko hoces. I svi starci, I svi voze ferarije i lambordjinije, vole da se trkaju i svi se slupavaju i ginu.

  Njihov advokat se ozari kad me vide, kaze gde si Pero, trazim te sto godina, da se resim ovih nasledstava pokojnika. Trazio sam te barem 5 puta, a ti se ne javljas.

  I tako ja pokupio neke pare i evo me na svojoj jathi u Monaku.

 5. himalajac kaže:

  I meni su javili da je njuz poceo da pise gluposti da bi potpunio дневну квоту, али нисам пао на ту фору. Ови што су поверовали и даље плачу, али мени не пада напамет да падам на медијску пропаганду

 6. Nikola kaže:

  Jes sigurno si u Monaku svi znaju da tamo neradi internet..!

  1. BudjavLebac kaže:

   Ne radi, ne radi. A kod tebe su uveli internet, a ukinuli pravopis.

 7. Sale kaže:

  Ja svake nedelje nasledim milione od nekog nigerijca, ali neka ih, neka stoje, bice veca kamata :)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *