nazad na vrh

Nije otišao na sahranu bogatog strica misleći da je u pitanju nigerijska prevara

Odbio da da svoje podatke zbog nasledstva

NOVI SAD, 21. avgust 2013, (Njuz) – Boško Zlatić (26), programer iz Novog Sada, nije otišao na sahranu rođenog strica, ubeđen da je u pitanju “nigerijska prevara”, saznaje Njuz.

I danas, nedelju dana nakon sahrane, Boško kaže kako je ubeđen da je u pitanju bio pokušaj familije da ga natera da ostavi svoje podatke, a potom i navuče da uplati veliku sumu novca i tako ga prevare.

– Prošle nedelje na telefon me je pozvala strina i rekla da je stric poginuo u saobraćajnoj nesreći. Za trenutak sam se presekao, ali sam ubrzo prepoznao isti šablon koji sam pre toga bezbroj puta viđao u mejlovima – kaže Boško u izjavi za Njuz – Kada je pred kraj razgovora spomenula da mi je stric ostavio neko nasledstvo, jer nije imao dece, i da bi trebalo da joj ostavim svoje podatke kako bi se to rešilo, pukao mi je film i spustio sam joj slušalicu. Poslednje što sam očekivao od rođene familije je da me spamuje – kaže besno Boško.

– Ono što me je posebno šokiralo je to što su moj otac, majka i brat otišli na tu navodnu sahranu i što ih i danas viđam uplakane. Iskreno, malo me je blam zbog njihove naivnosti, a što se mene tiče, nema šanse da ikada padnem na tu foru – čvrst je u svom stavu ovaj mladi programer.

Boško kaže da je zabranio porodici da se javljaju ujni koja je nedavno otkrila da mu je ujak teško bolestan i da verovatno neće još dugo poživeti.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Miroslav Vu… kako ono bese , ovo je tekst o…?

 2. Ovde jedino sto moze da ti neko ostavi u nasledstvo su hipoteka na kucu i bankarke kredite,mozda ako te bas nece sreca i dug za struju.

 3. ne mozes ni od bogatoc oca dobit dinar a ne od strica

 4. E moj Bosko, a kod mene obrnut slucaj. Pre par godina poceo sam da dobijam meilove o tome kako su mi neki meni nepoznati rodjaci stalno ginuli u Nigeriji.I stalno pokusavali nekome da ostave nasledstvo.

  I ja resim da odem u Nigeriju kad tamo Jelenkovica koliko hoces. I svi starci, I svi voze ferarije i lambordjinije, vole da se trkaju i svi se slupavaju i ginu.

  Njihov advokat se ozari kad me vide, kaze gde si Pero, trazim te sto godina, da se resim ovih nasledstava pokojnika. Trazio sam te barem 5 puta, a ti se ne javljas.

  I tako ja pokupio neke pare i evo me na svojoj jathi u Monaku.

 5. I meni su javili da je njuz poceo da pise gluposti da bi potpunio дневну квоту, али нисам пао на ту фору. Ови што су поверовали и даље плачу, али мени не пада напамет да падам на медијску пропаганду

 6. Jes sigurno si u Monaku svi znaju da tamo neradi internet..!

 7. Ja svake nedelje nasledim milione od nekog nigerijca, ali neka ih, neka stoje, bice veca kamata :)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix