njuz-autor

AUTOR: urednistvo

18. nov. 2010

Ниш ипак домаћин Eвропског првенства за рукометаше

Иновативан приступ адаптацији осигурао ЕП у рукомету Нишу.

НИШ, 18. новембар 2010, (Њуз) – Реновирана нишка хала Чаир ће имати готово 5,000 места за седење, телескопске трибине, луксузне ВИП салоне, новинарске ложе са рачунарима и интернетом, најсавременије свлачионице, расвету и пратећу опрему.
У градском већу Ниша наводе да ће до септембра 2011. године нишка дворана бити један од најбољих спортских објеката не само у земљи већ и на целом Балкану. Нишлије смирено дочекују долазак техничке комисије Европске рукометне федерације.

-Хала ће изменити и спољашњи и унутрашњи изглед и испуњаваће све стандарде које је прописао ЕХФ. Истина је да је комисија ЕХФ-а у више наврата говорила како хала никада неће испуњавати све стандарде, али наш тим експерата је дошао до генијалне идеје. Наиме, смањићемо величину седишта и тако добити, веровали или не, читавих 1200 нових места. Принцип је релативно прост, свака три седишта мењамо са четири. Пошто на тај начин добијамо и више простора на трибинама него што нам је потребно, део трибина ће бити срушен како би се проширио терен, што је био један од најкритичнијих услова – каже Миодраг Радовић, градски већник.

-Услов ЕХФ-а је шест свлачионица, док хала Чаир тренутно има само четири. И ту ћемо применити исто решење као и за трибине тако да ћемо добити осам свлачионица након реконструкције. Здравствену амбуланту и просторију за антидопинг контролу ћемо морати да направимо од старе котларнице која ионако годинама не ради. – наводи Радовић и додаје да ће се решити и проблем тоалета који наравно не задовољавају никакве стандарде а камоли европске. На захтев градоначелника Ниша, Милоша Симоновића, биће постављена и тезга са јужним воћем у ВИП делу.

Долазак комисије ЕХФ најављен је за период од 10. до 12. новембра када ће наш тим стручњака покушати да им објасни да су погрешили у почетној процени.

Иван Станковић

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/215429/Cair-po-meri-evropske-komisije

 1. Kolja kaže:

  Uh,nizak udarac :)

  1. diksicom kaže:

   Gde baš z EP i halu bre :))))))))))))))
   go njuz go

 2. Sanja kaže:

  Iz Nisa sam, ali sve ste u pravu. Sramota jedna, samo to mogu da kazem. I ako udarate nisko!!! Samo napred!!!
  Pozdrav ;)

 3. Pedja kaže:

  Nis ce uspeti!!! Verujem u crvene boje predsednika Nisa…
  i horoskop….

  Dobar tekst :)

 4. Pedjax kaže:

  “На захтев градоначелника Ниша, Милоша Симоновића, биће постављена и тезга са јужним воћем у ВИП делу.” :-D :-D :-D

 5. Povratak kaže:

  A cuo sam i da su hotelski kapaciteti duplirani aktiviranjem pomalo zaboravljenog objekta:

  http://www.upoznajsrbiju.co.rs/OpisPrice/Logor-Crveni-Krst-22

  tako da ce Nis moci da primi duplo vise turista nego sto ima stanovnika, jer kapaciteti novogo hotela, popularnog “Logora”, su dokazani jos 50tih godina proslog veka…
  Izvesna ulaganja su neophodna, ali odnos dobijenog i ulozenog je neverovatan!

  1. Иван Станковић kaže:

   Да, да… дуплирани капацитети… тога се нисам сетио :D

 6. Немања kaže:

  Најбољи је овај део
  “Долазак комисије ЕХФ најављен је за период од 10. до 12. новембра када ће наш тим стручњака покушати да им објасни да су погрешили у почетној процени.”
  А “вест” објављена 180г :))))

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *