njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. feb. 2011

Nišlija kandidat za Nobelovu nagradu

Miloš Grozdanović, kandidat za Nobela

NIŠ, 2. februar 2011, (Južne vesti)  – “Srbsko učeno društvo” proglasilo je dvojicu diplomaca za akademike i jednog je odmah predložilo za prestižno priznanje.

Profesor Instituta “Ekoman”, Dragan Vidojković proglašen je za akademika zbog svog doprinosa u oblasti novinarstva, filma i televizije, a profesor Miloš Grozdanović za doprinos u naučnom poimanju nastanka zemlje, etnologije i mitologije, odlučio je Naučni savet Srbskog učenog društva iz Gračanice.

Njima su priznanja uručena na svečanoj Svetosavkoj akademiji održanoj u Nišu, na kojoj je odlučeno da “akademik” Grozdanović, autor “Nove antičke istorije Srbije” bude predložen za Nobelovu nagradu iz, kako je navedeno, oblasti opšte teorije nastanka zemlje.

– Na ovaj način Srpska kultura dobija svoje novo lice koje će sa nominovanjem Miloša Grozdanovića za Nobelovu nagradu biti jedno novo, puno predstavljanje srpske nauke – rekao je profesor Radivoje Đurin Mančić, predsednik predsednik Instituta “Ekoman”.

Grozdanović je, kako je pojašnjeno, matematički dokazao deo srpske i svetske istorije.

– Moja teorija je čista matematika. To što su Srbi upleteni u sve to je, normalno, Božja zasluga. Sve što postoji na zemlji je striktno matematički određeno. Srbi, kao narod centra, imaju najteži Božiji zadatak a to je da bitišu na ovim prostorima i da nose breme Božje, ali to znači nositi i znanje Božje. Sve ono što je trebalo da bude božanski predstavljeno na zemlji to su Srbi preuzeli na sebe. Nažalost, mnogi oni koji su govorili da su Srbi “napravili kuću na sred puta” pa zbog toga stradamo, nije tačno. Mi smo upravo ovde u centru Božjom postavkom i preko matematike se to i dokazalo – kaže “akademik” Grozdanović.

Grozdanović je novembra 2009. godine diplomirao na Institutu “Ekoman”, a u svom dosadašnjem radu, kako kaže, uspeo je da uspostavi novu nauku “Antičku istoriju Srbije”.

– Uspeli smo da to dovedemo na akademski nivo. Uspeli smo da nauku koja je bila prećutkivana, zataškivana, zabranjivana, da pretvorimo u nešto što je zvanična nauka i da preko svih mogućih instrumenata naučnih dođemo do dotle da jednostavno više nema povratka na staro – kaže Grozdanović.

Kako se navodi u saopštenju Srbskog učenog društva, ono je osnovano 1993. godine kao organizacija nosilaca akademskog zvanja akademik Srbskog učenog društva koje je ustanovila Medjunarodna asocijacija za urbanu ekologiju, a 2006. godine je ova organizacija registrovana i na Kosovu sa sedistem u Gračanici.

Institut Ekoman registrovan je aprila 2006. godine u Lapljem Selu kod Prištine, a školovao je studente na odsecima za duhovnu, ruralnu i urbanu ekologiju. Nikada nije dobio licencu Ministarstva prosvete Srbije, a sredinom 2008. godine našao se pod istragom tužilaštva i privrednog kriminala.

(Za Južne vesti) Predrag Blagojević

Link ka originalnom tekstu

  1. jordan kaže:

    Ja bi im dao Nobelovu nagradu.

  2. pabito kaže:

    Kad sam počeo da čitam text bio sam zbunjen. Ali ovako nešto ni vi ne možete da izmislite…..

  3. Ajvarolog kaže:

    Hahaha, jao majko, sve se slovensko učeno u grobu prevrće. xD Bravo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *