nazad na vrh

Njujork: Taksista Arapin uzeo slobodan dan

Taksista misli da će već sutra moći da nastavi sve po starom

NJUJORK, 11. septembar, 2012, (Njuz) – Omar Samir Kasab (34), takstista iz Bruklina čiji su roditelji došli u SAD iz Iraka pre skoro četiri decenije, nedugo nakon što se jutros probudio došao je na ideju da “ipak danas uzme slobodan dan“.

Ovaj taksista je izjavio za Njuz da je poslednjih nedelja jako naporno radio i da je, čim je otvorio oči, shvatio da je “možda bolje da provede dan kod kuće“.

– Tokom poslednje tri nedelje imao sam svega dva slobodna dana i zaslužio sam da se malo odmorim – izjavio je Omar – Jedan dan će mi biti sasvim dovoljan da se oporavim i napunim baterije. Već sutra biću sposoban da nastavim sve po starom.

Omar kaže da je, nakon što je doneo odluku da danas ne ode na posao, shvatio da ni prošle godine nije radio na ovaj dan, kao ni nekoliko godina ranije.

– Kakva neverovatna koincidencija, kao da se radi o nekom malom ritualu koji ide pet, a možda i celih deset godina unazad – otkriva Omar.

On navodi da će gledati da svoj slobodan dan provede u domu, jer ga “nešto mrzi da izlazi napolje“ i da će tokom popodneva i večeri uz hot dog i koka-kolu gledati bejsbol ili svojim omiljeni film “Veliki Lebovski“.

Goran Mirković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Добар текст, оцена од мене: 9/11

 2. А Екрем?

 3. Samo da ne odluči da odleti negde na odmor x)

 4. Da da… ima ih koji to slave tako …

 5. A ćurka, gde je ćurka na trpezi?

 6. Vala I zasluzio si.

 7. Moze covek valjda jednom godisnje da se opusti i malo pozabavi svojim hobijem…

 8. 11 09.2012 – Press – Velike promene u “Pressu”!
  Glavni i odgovorni urednik “Pressa” Veljko Lalić podneo je ostavku na to mesto zbog želje da u Njujorku proslavi šesti rođendan novoofarbanog izdanja u jedanaestercu jedne od novosagrađenih bliznakinja.

  Menadžment “Pressa” zahvaljuje se Laliću na odličnim rezultatima koje je postigao u prethodnom periodu i obećava čitaocima da će list nastaviti putem modernizacije srpske dnevne štampe.

 9. eh da ga sad vidi baaaaboooo
  kako se opija
  pet šes viskića
  i lap densića
  da ga vidi baaaaboooo

 10. Sećam se gde sam bila 11.09.2001. Na sastanku s jednim Norvežaninom. Kad mi je čovek u pola sastanka rekao šta se desilo, moja prva glasna rekacija je bila – jbt sad će svi reći da su to Srbi uradili :D

 11. Povodom jedanaesterca, zvanog “Eleventh of September”, imamo mi i bolje narodne junake.

  Leskovčanin Goran Rakić, elektromehaničar iz Leskovac, odlučio je da se odrekne srpskog državljanstva, iako nema drugo.
  – Nije ova država za mene – kaže Rakić, navodeći da je posao koji mu je, kako kaže, donosio 400-800 evra dnevno u Lebanu, STAO.
  Uskoro će krenuti i po stranim ambasadama u Beogradu, u nadi da će u nekoj od njih dobiti najpre iseljeničku vizu (za Njujork), a potom i državljanstvo, navodi isti izvor.

  Znamo mi da je u Lebanu lako zaraditi 400-800 evra dnevno, ali JAT-ovim avionima po visokim kulama Njujorka i visoko plaćena nadnica u Lebane i visoko-nebesko srpsko državljanstvo mogu da se izgube.

 12. Valjalo je odmoriti, pet puta po pet puta na dan nakloniti se bogu na podu i eto ga – nema diskus hernije. Religiozno s korisnim!!!!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix