njuz-autor

AUTOR: urednistvo

14. sep. 2016

NJUZ RECENZIJA: Ekskluzivno, prvi u Srbiji predstavljamo novi iPhone 7!

Njuz je prvi u Srbiji i u regionu došao do novog modela revolucionarnog telefona, tako da smo u prilici da vam ekskluzivno predstavimo novi Appleov flagship pametni telefon – Apple iPhone 7.

kutija

Prodajno pakovanje je promenjeno u odnosu na prethodne modele, sada je to bela kutija na kojoj sa strane je napisano samo jedanput – SAMSUNG GALAXY S3, što je veoma neobičan potez proizvođača iz Kupertina, ali ujedno i nešto što će konkurencija sigurno pokušati da iskopira.

maska

Paket uključuje standardne elemente: otključan i dekodiran telefon, bežične slušalice, krpicu za brisanje ekrana i zaštitnu masku koja u potpunosti prianja uz novi iPhone 7. Na poleđini telefona je ispisano SAMSUNG, čine Apple verovatno pokušava da se približi i korisnicima njihovog najvećeg konkurenta na tržištu telefona, a vreme će pokazati da li će im ovakav poslovni potez uspeti.

ikonice

Dijagonala IPS ekrana je 4.7 inča, rezolucija – 1334 x 750 piksela, postoji LED pozadinsko osvetljenje, i ovde je Apple odustao od korišćenja Retina ekrana, ujedno promenivši izgled svog operativnog sistema tako da potpuno isto izgleda kao i Android. Pretpostavljamo da ovakav hrabar potez revolucionarne kompanije ide u skladu sa njihovim motom da stvari uvek rade drugačije od konkurencije.

dzep

Veličina telefona je takva da lako staje u džep zahvaljujući svojim dimenzijama koje su mnogo manje od prethodnog 6s modela. Takođe je primetna i odluka Applea da svoju onlajn prodavnicu aplikacija “App store” u potpunosti prilagodi korisnicima Android sistema, što mnogi vide kao direktan napad na Samsung i ostale proizvođače.

slusalice

Bežične slušalice koje smo dobili na test rade perfektno i pomalo čudi opšta pometnja koju je ovih dana viđena na internetu nakon predstavljanja novog modela. Naime, bežične slušalice funkcionišu sasvim dobro, kvalitet zvuka je perfektan, i ne deluje da mogu tako lako da se izgube sa obzirom da njihovu veličinu.

reset

Opšti utisak je da je Apple još jednom pomerio granice onoga što je moguće uraditi sa mobilnim telefonom, i postavio nove standarde koje će svi ostali proizvođači morati da prate ako žele da ostanu relevantni u budućnosti. Naša ocena je 9 od mogućih deset zvezdica.

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Problem je u kineskoj fabrici koja je na izlazu malo pobrkala gotove telefone i kutije. Na problemu se radi, još je jedino ostalo nekih problema sa baterijama!

 2. Erikson kaže:

  Ispod proseka za Njuz

 3. amharac kaže:

  samo 9 zezdica??
  ovaj telefon zasluzuje svih10, ako ne i 11..

 4. Boban kaže:

  Moglo je to i malo bolje

 5. IVANCICA kaže:

  koji glup, promotivan text, cak ni malo smesan..kao da ga je Samsung pisao..

 6. BizNet kaže:

  Da li ovaj mobilni telefon iPhone 7 S3 ima skener rožnjače irisa domalog prsta na nozi?

  1. Optimizacija kaže:

   Taman htedoh da ka kupim ali nakon citanja recenzije totalno sam se razocarao. Ostajem na Samsungu.

 7. Daca kaže:

  Pa ja sam totalno zblanuta ovom informacijom. Celo ovo vreme mislim da drzim u rukama samsung, kad ono S7. Evo odmah sam porasla 5cm od srece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *