njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. apr. 2012

NJUZ REPORTAŽA: Potraga za daljinskim upravljačem ulazi u treću nedelju

Sveobuhvatna potraga u Podbarama

NOVI SAD, 7. april 2012, (Njuz) – Potraga za daljinskim upravljačem u porodici Konjević ulazi u treću nedelju, potvrdio nam je dvadesetogodišnji student Marko Konjević, nakon što nas je primio u svom domu u novosadskom naselju Podbara.

– Ovog vikenda je tačno tri nedelje od kako je nestao – započinje svoju priču Marko, dok pred nama podiže jastuke na trosedu u dnevnoj sobi – Ovde je poslednji put viđen i ne porođe dan a da, za svaki slučaj, ne pogledam da nije zapao negde u trosed. Na momente imam utisak da počinjem da ludim.

Markova sestra Milica kaže da ju je brat obavestio o nestanku daljinskog ubrzo nakon što je to sam i uočio, i da ga je ona u početku uveravala da će se sigurno uskoro pojaviti, kao što se ti više puta ranije dešavalo.

– Nije ovo prvi put da nestaje, ali svaki put bi ga nalazili, najčešće istog dana – kaže Milica i navodi da su istog dana alarmirali roditelje, a već sutradan i čitav komšiluk, koji im je pomogao u potrazi.

– Želela bih ovom prilikom da se zahvalim celom komšiluku, koji je predano tragao za našim daljinskim kao da je reč o njihovom. Bez obzira na ishod, nikada im to neću zaboraviti – rekla je Milica.

Njen brat nas je ubrzo zatim poveo kroz obližnje ulice, čije su bandere i dalje oblepljene fotografijama daljinskog upravljača, sa brojevima telefona na koje građani mogu da jave ako ga negde nađu.

– Alarmirali smo i policiju, ali su nam odmah rekli da svakodnevno dobiju na desetine sličnih poziva i da nisu sigurni da će moći da ga pronađu – kaže Marko i napominje da, bez obzira na sve što je čuo, i dalje ne gubi nadu da će se daljinski negde pojaviti.

Vozeći se ka Rumi gde je trebalo da uradimo našu sledeću reportažu o porodici Tatić kojoj već mesecima nestaju čarape prilikom pranja veša, nismo mogli a da se ne zapitamo kada će nadležni organi posvetiti više pažnje svakodnevnim nestancima koja potresaju naše građane?

Goran Mirković

Marko Dražić

Lazanski: Prvih 48 sati najkritičnije

Bezbednosni komentator Miroslav Lazanski smatra da je šansa da se daljinski porodice Konjević pronađe odavno propuštena.
– Prvih 48 sati od nestanka je najkritičnije. Preko 96% slučajeva gubljenja daljinskih koji se ne reše u tom periodu, završi se tragično. Zato se plašim da dragoceno vreme, koje je trošeno na amatersko pretraživanje dnevne sobe, sada radi protiv Konjevića – zabrinut je Lazanski.

D.N.

 1. Milos kaže:

  Kad je daljinski u pitanju trba ga potraziti u frižideru jer sigurno ga je neka od žena tamo zaboravila tamo.
  A što se čarapa tiče njih jede mašina za pranje Garant! i to uvek samo jednu i to radi namerno da vam raspari čarape i napakosti.

 2. đenka kaže:

  e moji Konjevići, tek tri nedelje i već se žalite – ja sam pola života proveo tražeći daljinski( a drugu polovinu tražeći ključeve).

 3. Ђеки kaže:

  Чарапе једу кревети. Ја имам кревет који је прождрао ко зна колико чарапа и свакојаких глупости. А паре једу џепови… И онда их нађеш опране после пар недеља… А чарапе нађеш прашњаве – па их онда опереш заједно с парама и личном картом – и онда све испочетка…

  1. Ђеки kaže:

   Да додам да сам успео четврти пут по реду да заборавим платну картицу у банкомату, и то други пут за месец дана…

 4. Podbarac kaže:

  “Sveobuhvatna potraga u Podbarama”

  Ovo je pogresno napisano – treba:
  Sveobuhvatna potraga na Podbari

  Podbara je jednina….

  1. celtic kaže:

   Uredništvo je možda smatralo da se radnja desila istovremeno u paralelnim svjetovima; znaš li ti koliko se daljinskih izgubi odjednom na malom podneblju. Dakle, desilo se u Podbarama!

 5. celtic kaže:

  Svi koji gube daljinski, treba da se prezivaju i osjećaju Konjević :-)

 6. drLaki kaže:

  Jadni ljudi,ne bio im ja u kozi.Kako ce pratiti izbornu kampanju?

  1. celtic kaže:

   Nos uz ekran, pa izvoli….

 7. slučajnaprolaznica kaže:

  Pa dajte ljudi nazovite ga pa gde se javi-tu je.

 8. Tetka kaže:

  Треба испитати оног Алцхајмера! :)

  1. deda Stavra kaže:

   Alchajmer? A je l’ to onaj Svaba koji se krije kod mene u kuci, sakriva mi stvari pa ih posle vraca? Mnogo gadan neki tip. A nije ga bilo oduvek. Tek zadnjih par godina se doselio tu kod mene.

 9. Raynolds kaže:

  AAAAAHAHAHAH! Gde se setiste Lazanskog, Genijalno :D

 10. Nemanja kaže:

  Veoma volim njuz.net, ali ova poruka ipak ostavlja gorak okus u ustima. Mogu misliti kako bi se osjećao da sam otac nestalog djeteta i da pročitam ovu vijest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *