njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. feb. 2011

Nobel kandidat za Ćosića

Zadužbina

BEOGRAD, 2. februar 2011, (Njuz) – Alfred Nobel, poznati švedski pronalazač, hemičar i inženjer, zvanično je danas predložen za kandidata za Ćosićevu nagradu za mir, saznaje Njuz. U obrazloženju kandidature navodi se da je dinamit, Nobelovo najveće dostignuće, dovelo je do mira kod svih ribolovaca u Srbiji i regionu.

Iza Nobelove kandidature još uvek nije stala Srpska akademija nauka i umetnosti, čije će Odeljenje za pisanje memoranduma podržati njegovu kandidaturu kada, kako se tvrdi u SANU, uđe u krug ozbiljnih kandidata.

Dobrica Ćosić, istaknuti pisac i političar, osnovao je fond iz kojeg će se svake godine dodeljivati nagrada za mir najzalužnijima po oceni SANU.

Prvi laureat

Bivši predsednik bio je nezadovoljan načinom na koji je svet primenio njegove ideje, tako da je odlučio da oformi nagradu koja će se dodeljivati kao priznanje ljudima koji svojim sposobnostima najviše doprinose u njemu najomiljenijoj oblasti, miru.

Prva svečanost dodele Ćosićeve nagrade za mir biće održana 12. decembra 2011. godine u Beogradu u Dom sindikata, uz direktan prenos na TV Happy, uz prisustvo državnog vrha i diplomatskog kora iz okoline i regiona.

Nobelovu kandidaturu već su podržali Matija Bećković, Dragan Nedeljković, Emir Kusturica, Mateja Kežman, Zorana Pavić i druge javne ličnosti.

Neat Pure

 1. Igor kaže:

  estradna nagrada laznog akademika i laznog mirotvorca. sramotas za Srbiju

 2. vesko kaže:

  svaka cast covjece. Zaboravio si samo jos neke predlagace, na pr. Njegovo preosvestenstvo Vladika Amfilohije, mister Seselj i zamjenik Todorovic, Ceca Velickovic-Raznatovic i mnogi drugi sirom Balkana! Poz.

 3. jordan kaže:

  Velja i Palma citaju i kipe od besa sto se nisu prvi setili.

 4. scoby kaže:

  Da li je Basara protivkandidat Nobelu?

 5. Ajvarolog kaže:

  Ima jedno tri greške slovne u tekstu, ali je ovo živa istina. Memorandumi su mnogo puta spasli ovaj narod, gde bismo mi bez SANU i Ćosićevog pangalaktičkog genija. Pa načisto bi propali.

 6. Marsovac kaže:

  Ova vijest je tipicna “vijest u ogledalu”, svaka cast autoru, izgleda da ce se opet fukara primiti.

 7. LILI kaže:

  hiiiihiiihiiiiii——dodeli nagrade ce prisustvovati i raniji obozavaoci prskalica i konfeta koji se pune Nobelovim genijalnim izumom MARI ANTI.SARI ,DJIMI KRATEZ,OOBBBABA, MEDLIN OLRAJT, kao i mame i tate doticnih posto su oni rodili tako genijalnu decu i zasluzni su da se pomenu —–

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *